Corona update: onderwijs tot 1 januari

15 november 2021

De RINO Groep volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en updatet dit bericht indien nodig.

Update 15 november

Tijdens de persconferentie van 12 november zijn helaas weer strengere maatregelen aangekondigd om het coronavirus terug te dringen. We voelen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om hier een bijdrage aan te leveren. We zijn ons ook bewust dat jullie als zorgprofessional soms werken met kwetsbare doelgroepen.
 
Om continuïteit en duidelijkheid te bieden, is besloten om tot eind dit jaar meer lessen online te geven. Hiermee willen we het aantal reisbewegingen beperken. Lessen die om didactische redenen klassikaal doorgaan, worden indien nodig verspreid over meerdere locaties om het aantal aanwezige mensen op locatie te beperken.
 
Op 3 december staat een nieuwe persconferentie gepland. Na alle ervaringen van het afgelopen jaar zijn we voorbereid op diverse scenario's. We stellen ons flexibel op en informeren alle betrokkenen indien nodig via mail en/of RINO Portal.

Bij- en nascholing

Opleidingen en cursussen worden tot eind dit jaar waar mogelijk online gegeven via Zoom. We beslissen met de docenten welke lesstof zich wel en niet leent voor online les. Voorop staat dat de gestelde leerdoelen worden behaald. Je vindt op de website bij de betreffende cursus/opleiding in welke vorm deze verzorgd wordt. Als je al staat ingeschreven voor een cursus of opleiding waarbij sprake is van een wijziging in lesvorm, dan word je hierover geïnformeerd door de opleidingsmedewerker. Dit geldt ook voor aanbod dat start in januari 2022.
 
Vanaf 15 november is de catering van ons huiscafé voor de lunch gesloten. Deelnemers die op Oudenoord les volgen, krijgen lunch geserveerd in het leslokaal. Voor het buffet is het huiscafé vanwege het beperkt aantal groepen wel geopend.

BIG-opleidingen

BIG-onderwijs wordt meer online aangeboden. We beslissen met de docenten welke lesstof zich wel en niet leent voor online les. Als een les klassikaal doorgaat en je niet op locatie kunt komen vanwege coronagerelateerde omstandigheden, kun je de les in principe bijwonen via Zoom. Alle geplande gesprekken (IOP/evaluatie/eindgesprekken) blijven plaatsvinden via Zoom.

De basisregels op locatie:

Om jullie gezondheid en veiligheid voorop te stellen, organiseren we het onderwijs op locatie als volgt:
  • Draag een mondkapje buiten de leslokalen.
  • In de wandelgangen houden we 1,5 meter afstand. Volg hiervoor ook de looproutes.
  • Leslokalen en het huiscafé zijn zo ingericht dat zoveel mogelijk afstand kan worden gehouden.
  • Richtlijnen zoals schud geen handen, was je handen vaak en goed, en hoest en nies in je elleboog blijven van kracht.
  • Maak gebruik van de desinfectiemiddelen bij de ingang van ons pand.
  • Wanneer je corona-gerelateerde klachten hebt, blijf dan thuis. Bekijk bij twijfel de quarantainecheck.
  • Zelftesten in het onderwijs is op vrijwillige basis. Het staat je vrij om op eigen initiatief een test af te nemen alvorens je op locatie lessen volgt.
  • Voor verdere informatie over onderwijs op de locatie Oudenoord bekijk het coronaprotocol. Hierin vind je ook informatie over ons ventilatiesysteem.

Let op: Of een coronatoegangsbewijs gevraagd wordt, is afhankelijk van de locatie waar je les hebt. Enkele externe leslocaties vallen onder ‘horeca’ en zijn daarom gehouden aan andere richtlijnen dan onze eigen locaties. Je wordt hierover geïnformeerd door de opleidingsmedewerker.
 
Hopelijk zien we elkaar snel weer bij de RINO Groep!

Heb je nog vragen over online of klassikaal onderwijs bij de RINO Groep?

Blijf op de hoogte via onze website en RINO Portal

Houd onze website en RINO Portal in de gaten voor alle belangrijke wijzigingen als gevolg van het coronavirus en ons aanbod. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met de betreffende opleidingsmedewerker of met de infodesk via infodesk@rinogroep.nl
 

Meer weten?

De meest actuele informatie over het coronavirus lees je op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM monitort de situatie in Nederland en heeft een vragen- en antwoordenpagina ingericht over het coronavirus. De RINO Groep volgt de adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet en houdt deze nauwlettend in de gaten. De Rijksoverheid heeft een informatienummer geopend voor vragen over het coronavirus: 0800 1351.

Bekijk ons coronaprotocol.

Ben je benieuwd hoe verschillende betrokkenen de digitale transformatie bij de RINO Groep ervaren?

Ook interessant voor jou