nieuws
21 september 2020

Corona update: Onderwijs dit najaar

De RINO Groep volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en updatet dit bericht indien nodig.

Update 21 september:

Het verbod op samenkomsten van meer dan 50 personen dat op 20 september is ingegaan in de regio Utrecht, geldt niet voor opleidingsinstituten en heeft dus geen gevolgen voor onze opleidingen en congressen. Bovendien voldoen onze leslocatie in Utrecht en de congreslocatie Hotel Theater Figi aan alle richtlijnen. Figi voldoet aan de maatregelen van de gemeente Zeist, veiligheidsregio Utrecht, RIVM en overheid. Daarnaast zien zij extra toe op de naleving hiervan. Lees meer hierover op de congrespagina's onder 'Maatregelen'.


Onderwijs dit najaar

De eerste lessen bij de RINO Groep zijn begin september weer begonnen. De meeste lessen worden nog online gegeven, maar we zijn blij dat een deel inmiddels ook weer op locatie plaatsvindt. De levendigheid in het pand doet ons allen weer goed.

Net als jullie, hoopten we dat we het aantal klassikale lessen per september substantieel konden uitbreiden. Door de geldende coronamaatregelen is dat helaas nog niet mogelijk. Vanwege de verplichte 1,5 meter afstand kunnen wij veel minder deelnemers ontvangen op onze verschillende locaties dan gewoonlijk. Daarom hebben we zorgvuldig afgewogen welke lessen klassikaal plaatsvinden en wordt uit veiligheidsoverwegingen dit najaar het overige onderwijs online aangeboden. Zodra de 1,5 meter-afstandsmaatregel wordt versoepeld, worden uiteraard ook weer meer lessen op locatie gegeven.

Bij de klassikale lessen houden we ons uiteraard aan de overheidsmaatregelen en vragen we ook onze deelnemers en docenten om dat te doen. Naast dat we de 1,5 meter afstand bewaken, nemen we ook de hygiënemaatregelen in acht en roepen we mensen op om thuis te blijven bij klachten of bij terugkeer uit risicogebied.

Op de cursuspagina's geven we aan of een opleiding of cursus online of op locatie plaatsvindt, zodra dat bekend is. We investeren veel in docententraining en kwaliteit van online onderwijs. Op deze manier bieden we jullie, binnen de huidige mogelijkheden, op een verantwoorde manier continuïteit van onderwijs.

We gaan er met elkaar weer een inspirerend seizoen van maken.
Hou ook onze kanalen in de gaten voor het laatste nieuws.

Tot ziens bij de RINO Groep


= = =

Hieronder vatten we nog even de belangrijkste eerdere berichtgeving samen:

Over de BIG-opleidingen

Lessen worden online gegeven via Zoom. Wij streven ernaar om de lessen door te laten gaan op de gebruikelijke data, maar de tijdstippen kunnen afwijken. Alle reeds ingeplande gesprekken (IOP, evaluatie, eindgesprekken) vinden de komende tijd plaats via Skype. De data en tijdstippen van de afspraken blijven vooralsnog ongewijzigd. In RINO Portal vind je de laatste berichtgeving over jouw lessen en afspraken.
 

Over de bij- en nascholing

Opleidingen en cursussen worden zoveel mogelijk online gegeven via Zoom. We beslissen met de docenten welke lesstof zich wel en niet leent voor online les. Voorop staat dat de gestelde leerdoelen worden behaald. Als jij een opleiding of cursus volgt, ontvang je hier bericht over zodra er meer bekend is. We vragen je in elk geval de reeds geplande lesdagen gereserveerd te houden.
 

Blijf op de hoogte via onze website en RINO Portal

Houd onze website en RINO Portal in de gaten voor alle belangrijke wijzigingen als gevolg van het coronavirus aangaande ons aanbod.
 
Mocht je daarnaast nog vragen hebben, dan kun je per mail contact opnemen met de infodesk via infodesk@rinogroep.nl. Momenteel werken wij ook vanuit huis. Het kan zijn dat het daarom wat langer duurt dan je van ons gewend bent, voordat we je vragen beantwoorden.

Het zijn voor ons allemaal uitzonderlijke tijden. We hopen voor nu de meest belangrijke vragen te hebben beantwoord en hopen op je begrip in deze uitzonderlijke situatie.
 

Meer weten?

De meest actuele informatie over het coronavirus lees je op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM monitort de situatie in Nederland en heeft een vragen- en antwoordenpagina ingericht over het coronavirus. De RINO Groep volgt de adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet en houdt deze nauwlettend in de gaten. De Rijksoverheid heeft een informatienummer geopend voor vragen over het coronavirus: 0800 1351.

Bekijk ons coronaprotocol.

Heb je vragen over online onderwijs bij de RINO Groep?

Ben je benieuwd hoe verschillende betrokkenen de digitale transformatie bij de RINO Groep ervaren?

Ook interessant voor jou