Meest gewaardeerde nieuwsberichten van februari

Dit zijn de berichten die je volgens onze volgers op social media niet mag missen!

25 februari 2020
De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en per 2020 aan korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
Animatiefilm MIND MY MIND

Korte animatiefilm MIND MY MIND bekroond met Kristallen Film

De half uur durende animatiefilm MIND MY MIND heeft meer dan 10.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken en is daarom deze week bekroond met een Kristallen Film-status. MIND MY MIND is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een prachtige handgetekende animatie geeft regisseur Floor Adams op een originele manier een inkijk in deze, ook voor niet-autisten regelmatig herkenbare, wereld. Lees meer.
 

De cruciale rol van een vader in een meisjesleven

De relatie tussen vader en dochter is net als het lampje in de koelkast: het is er, maar we merken het niet op. Terwijl onderzoek bewijst dat de vader een cruciale rol speelt in een meisjesleven. Maar dat het aan zijn vrouw ligt of hij die kans werkelijk krijgt. Vrouwen met een goede relatie met hun vader hebben meer zelfvertrouwen, maken minder stresshormonen aan, en hebben minder kans op een depressie. Lees meer over het belang van een goede band tussen vaders en dochters.
 

'Ik ervaar dat ik door de KP K&J-opleiding een betere hulpverlener word’

Gz-psycholoog Gerrit Bucher is bij de RINO Groep in opleiding tot klinisch psycholoog, met als differentiatie kind & jeugd. 'Vanaf de start van de opleiding ben ik heel enthousiast over wat ik allemaal leer. Ik vind het vakgebied mooier geworden, doordat ik nu anders kijk naar bijvoorbeeld diagnostiek of psychotherapie’, aldus Gerrit. Lees het interview waarin hij vertelt over deze opleiding.

 

Volg jij ons al op social media?

Ga naar onze LinkedIn-pagina

Ga naar onze Facebookpagina

Ga naar onze Twitterpagina

Ga naar onze Instagrampagina