Meest gewaardeerde nieuwsberichten van januari

Dit zijn de berichten die je volgens onze volgers op social media niet mag missen!

3 februari 2020
kind en beer

Trauma jonge kind laat zich lezen in lichaamstaal

Steeds vaker blijkt een ingrijpende gebeurtenis tijdens de zwangerschap, geboorte en eerste levensfase een belangrijke oorzaak van ontregeling bij baby’s. Een artikel in de VROEG-wintereditie belicht de meerwaarde van de combinatie van Video Home Training en EMDR in het behandelen van deze jonge kinderen. Bekijk het artikel.


Begeleiding LVB: veelbelovende technieken onvoldoende ingezet

Begeleiders zijn belangrijk bij de ondersteuning van leefstijlgedrag en gezond leven van mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Maar het is nog onduidelijk in hoeverre en op welke manieren de begeleider hun leefstijlgedrag beïnvloedt en of dit ook verbeterd kan worden. Mariël Willems deed daar onderzoek naar. Zij concludeert dat gedragsveranderingstechnieken door begeleiders vaak niet bewust ingezet worden. Ook worden niet de meest veelbelovende technieken ingezet. Lees meer via Blik op hulp.

Hersenen moeder en baby werken bij positieve interactie als meganetwerk

De hersenen van moeders en baby’s kunnen samenwerken als een ‘mega-netwerk’ door hersengolven te synchroniseren, zo blijkt uit een studie aan de Universiteit van Cambridge. Het uiten van vooral positieve emoties versterkt die onderlinge connectiviteit. Dit kan de baby helpen om zijn hersenen te ontwikkelen. Depressiviteit bij de moeder verzwakt juist de onderlinge neurale verbinding. Lees meer via Vakblad Vroeg.


Volg jij ons al op social media?

Ga naar onze LinkedIn-pagina

Ga naar onze Facebookpagina

Ga naar onze Twitterpagina

Ga naar onze Instagrampagina