Meest gewaardeerde nieuwsberichten van november

Dit zijn de berichten die je volgens onze volgers op social media niet mag missen!

2 december 2019
eten

Waarom je maar blijft eten terwijl je eigenlijk al vol zit'​​​​​​​

Hoe kan het dat de ene persoon drie weken met een chocoladereep doet, terwijl een ander ‘m, haast ongemerkt, in tien minuten wegwerkt? Wat in elk geval meespeelt is impulscontrole. ‘We weten dat de ene persoon er beter toe in staat is om impulsen te weerstaan dan de ander’, zegt voedingspsycholoog Diana van Dijken. Maar de neiging tot overeten kan ook te maken hebben met hoe gevoelig je bent voor omgevingsprikkels. Lees meer in het Algemeen Dagblad.

 
Tygo in de Psychiatrie: 'Wat als je de verkeerde labels krijgt?'

Vanaf 28 november 2019 wordt de nieuwe serie ‘Tygo in de Psychiatrie’ uitgezonden bij de EO. In deze 4-delige serie duikt Tygo Gernandt een maand lang in de complexe en gesloten wereld van de psychiatrie. Hij onderzoekt hoe psychische labels worden opgeplakt en vraagt zich af of dit de juiste manier is. Lees hier meer.

 
Als woorden ontbreken om over een trauma te praten

In Brainwash Talks vertelt schrijfster Manon Uphoff over trauma en slachtofferschap: ‘Wat vaak gebeurt in het omgaan met trauma en daar een gemeenschappelijk verhaal van proberen te maken, is dat je juist wordt teruggedrongen in je rol van slachtoffer.’ Ontsnappen is volgens Uphoff bijna niet mogelijk. Lees hier meer.

​​​​​​​

Volg jij ons al op social media?

Ga naar onze LinkedIn-pagina

Ga naar onze Facebookpagina

Ga naar onze Twitterpagina

Ga naar onze Instagrampagina

Ook interessant voor jou