Suzy Matthijssen wint Pieter Boekeprijs

13 november 2019

Suzy Matthijssen, klinisch psycholoog, onderzoeker en docent bij de RINO Groep, schreef volgens de jury het beste proefschrift op het gebied van de psychotherapie van de afgelopen twee jaar. Haar proefschrift gaat over het verbeteren van traumabehandeling, waarbij zij verschillende werkingsmechanismen en het testen van een nieuwe route heeft geëxploreerd.

Suzy Matthijssen (links) wint Pieter Boekeprijs
Suzy Matthijssen (links) en David van den Berg (rechts) winnen Pieter Boekeprijs

Uit het promotieonderzoek kwamen vernieuwende inzichten en belangrijke vervolgstudies naar voren. Zo bleek o.a. dat het toepassen van oogbewegingen bij EMDR-therapie niet iets extra’s toevoegt. 

Eervolle erkenning

De Pieter Boekeprijs wordt eenmaal in de twee jaar uitgereikt door Opleidingsinstituut PPO, in samenwerking met Studium Generale Groningen en VIP, de studievereniging voor Psychologie in Groningen. De prijs is dus een eervolle erkenning van vakgenoten. Voor het eerst in de geschiedenis zijn er dit jaar twee winnaars gekozen. Uiteraard gaan onze felicitaties ook uit naar de andere winnaar: David van den Berg.

Over Suzy Matthijssen

Matthijssen werkt als klinisch psycholoog en onderzoeker bij het Academisch Angstcentrum van Altrecht, is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Utrecht en is docent bij de RINO Groep. Als EMDR-therapeut stoorde zij zich aan de procedure van oogbewegingen in het protocol, en besloot daar haar onderzoek voor de KP-opleiding aan te wijden. Dit leidde uiteindelijk tot een compleet promotieonderzoek. 

Meer weten over de conclusies van het onderzoek?