Meest gewaardeerde nieuwsberichten van september

Dit zijn de berichten die je volgens onze volgers op social media niet mag missen!

1 oktober 2019
tunnel

‘Neem maar iets meer medicatie’ wordt er gezegd want de crisisplekken zitten nu even vol

Er zit een vrouw in een lila jas midden in het water onder station Delft. Het is Suzanne. Drie jaar geleden kwam Suzanne naar voren tijdens een onderzoek naar personen met verward gedrag in onze samenleving. Nog steeds zijn dit soort incidenten onderdeel van haar leven. In een interview met De Monitor kijkt Suzanne terug op het voorval in het water: ‘Het is niet dat ik dit wil. Dit ben ik ook niet. Ik ben niet die verwarde vrouw maar het overkomt me. Er zit zoveel trauma en angst in me en vooral ook angst voor afwijzing dat ik niet om hulp dúrf te vragen.’ Maar crisisplekken om haar op te vangen blijken op cruciale momenten vaak niet beschikbaar. 

 
De RINO Groep sprak de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter over zijn nieuwe boek. En over een toekomstige samenwerking

Vanochtend gingen wij op bezoek bij de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter. We spraken hem onder andere over zijn nieuwe boek ‘De kunst van het ongelukkig zijn’ dat vanaf 10 oktober in de winkels ligt, maar ook over een samenwerking met de RINO Groep. Wat, waar en wanneer houden we nog even als verrassing. Meer informatie volgt snel; houd onze website in de gaten.

 
De Wonderfoon voor dementerende ouderen

Niek (18) laat dementerenden bellen met hun jeugdherinnering. Hij past oude draaischijftelefoons om tot een ‘Wonderfoon’, een speciaal aangepaste telefoon waarmee je niet kunt bellen, maar wel liedjes van vroeger mee kunt luisteren. En daar veren dementerenden letterlijk van op. Lees meer op de website van de NOS. Bekijk ook onze cursus over ouderen met dementie die gedrags- en stemmingsproblemen vertonen.


 

Volg jij ons al op social media?

Ga naar onze LinkedIn-pagina

Ga naar onze Facebookpagina

Ga naar onze Twitterpagina

Ga naar onze Instagrampagina