Meest gewaardeerde nieuwsberichten van juni

Dit zijn de berichten die je volgens onze volgers op social media niet mag missen!

27 juni 2019
Verkeerstrauma

Veilige hechting baby behoeft geen honderd procent aandacht

Overbezorgd gedrag van ouders draagt bij aan een onveilige gehechtheid van baby’s. Dat en meer blijkt uit onderzoek van Susan S. Woodhouse, verbonden aan de Lehigh University. ‘Sommige moeders hebben echt moeite gehad om de baby te laten verkennen en waren heel vasthoudend aan het doen van bepaalde dingen, zoals het hoofd van de baby draaien om naar de moeder te kijken. In echt opdringerig ouderschap, als we dat zagen, was de baby onzeker’, aldus Woodhouse. Lees meer over dit onderzoek. Een goede hechting van baby’s draagt bij aan een veilig gevoel, wat hen zowel troost biedt in tijden van nood als het vermogen om te verkennen, wetende dat ze naar hun veilige basis kunnen terugkeren wanneer dat nodig is. Wil jij bijdragen aan een goede veilige start? Lees meer over onze modulaire opleiding Infant Mental Health specialist


Even snel trauma's wissen

Op zondag 16 juni 2019 is Francine Shapiro, de bedenkster van EMDR, overleden. Ruim dertig jaar geleden kwam zij er tijdens een boswandeling per toeval achter dat het volgen van de zwiepende takken met haar ogen de emotionele lading van haar nare gedachten verzwakte. Uiteindelijk verloste ze met deze oogbewegingstechniek menig Vietnamveteraan van zijn oorlogstrauma’s. Lees dit artikel over EMDR uit NRC. Wil jij je verder verdiepen in EMDR? Bekijk hier ons totaalaanbod.


Esther Perel: 'De werkvloer is net als het huwelijk: we verwachten er te veel van'

Esther Perel (60) is onmiskenbaar een van de bekendste relatietherapeuten ter wereld. Sinds kort richt ze zich op het bedrijfsleven: ‘Onze relaties op het werk zijn net zo complex als in de liefde. (..) Net als in een huwelijk komen mensen op de werkvloer pas tot het besef hoe scheef het tussen hen zit als er een serieuze crisis losbarst. Terwijl menselijke relaties tot de bottomline van elk bedrijf moeten behoren: ze zijn de sleutel tot succes.’ Lees het interview met Esther Perel in De Tijd.Volg jij ons al op social media?

Ga naar onze LinkedIn-pagina

Ga naar onze Facebookpagina

Ga naar onze Twitterpagina

Ook interessant voor jou