Meest gewaardeerde nieuwsberichten van april

Dit zijn de berichten die je volgens onze volgers op social media niet mag missen!

30 april 2019
Veda
Veda beslist zélf

Veda beslist zélf

Al sinds haar elfde weet Veda (18) dat zij niet meer wil leven. De psychische aandoeningen, waar zij van jongs af aan onder lijdt, maken haar leven uiterst moeilijk. Maar, juist deze diagnoses zitten haar euthanasiewens in de weg. Is Veda niet te jong om uitbehandeld te zijn? En in hoeverre kan iemand met psychische problemen over haar eigen leven beslissen? Om dit thema onder de aandacht te brengen, was Veda gisteren te zien in de documentaire ‘Veda beslist zélf’ op NPO3. Bekijk de documentaire.


'Nee is oké' geeft kinderen een luchtige maar belangrijke boodschap mee

Om kinderen weerbaarder te maken en hen te stimuleren in het aangeven van grenzen met betrekking tot hun lichaam, heeft Fonds Slachtofferhulp het voorleesboekje ‘Nee is oké’ ontwikkeld. Het boekje is speciaal geschreven voor kinderen tussen de vier en acht jaar, omdat het belangrijk is dit onderwerp al op jonge leeftijd bespreekbaar te maken. Het voorleesboekje geeft kinderen op een luchtige en speelse manier een belangrijke boodschap mee en biedt ouders en opvoeders aanknopingspunten om hierover door te praten. Meer over dit boekje.​​​​​​​
​​​​​​​

De een gaat compleet door het lint, de ander kan zijn woede controleren. Hoe kan dat?

Ongecontroleerde woede vormt een bedreiging voor de samenleving, zegt psycholoog Dennis Schutte, universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Schutter wil razernij doorgronden. Hoe kan het namelijk dat de een compleet door het lint gaat, terwijl de ander zijn woede kan controleren? Lees het in Trouw.
​​​​​​​

Volg jij ons al op social media?

Ga naar onze LinkedIn-pagina

Ga naar onze Facebookpagina

Ga naar onze Twitterpagina