Nieuw register geopend voor IMH-Generalisten: IMH-Consulenten

9 april 2019

Met ingang van 1 mei 2019 opent de Dutch Association for Infant Mental Health (DAIMH) een register voor professionals die met 0-6 jarigen en hun ouders werken, minimaal een HBO-achtergrond hebben én een door de DAIMH geaccrediteerde opleiding tot IMH-consulent hebben gevolgd. De opleiding IMH-Generalist van de RINO Groep werd al door de DAIMH geaccrediteerd en daarom kunnen professionals die deze opleiding hebben gevolgd en aan de register-voorwaarden voldoen, zich bij de DAIMH inschrijven voor dit register.
 
Deze mijlpaal draagt bij aan de verdere professionalisering van het gedachtegoed van IMH.

Wat betekent dit voor jou?

Ben je nu bezig met de opleiding tot IMH-Generalist en voldoe je aan de register-voorwaarden? Dan kun je je na afronding van de opleiding bij de DAIMH laten registreren in het register IMH-Consulenten.
Heb je het diploma IMH-Generalist al behaald? Ook dan kun je je na 1 mei 2019 wenden tot de DAIMH om je te laten registreren in het register IMH-Consulenten. Het certificaat dat je van de RINO Groep hebt gekregen na afronding van je opleiding behoudt zijn waarde en hoeft niet te worden vervangen.
 

Registratie verplicht gecombineerd met basisberoep

Belangrijk om te vermelden is dat deze DAIMH-registratie net als bij het register IMH-Specialisten verplicht gecombineerd wordt met je basisberoep; bijvoorbeeld ‘klinisch psycholoog en IMH-Specialist DAIMH’ of ‘verpleegkundige en IMH-Consulent DAIMH’.
 

Meer weten?

Voor meer informatie over het nieuwe register en de voorwaarden voor toelating, verwijzen we je graag door naar de website van de DAIMH.