LEARNING HACKATHON: RINO Groep en De Borg

Werken aan een snelle, innovatieve en concrete oplossing voor opleiden in de LVB

20 december 2018

Expertisecentrum De Borg heeft i.s.m. de RINO Groep een Learning hackathon georganiseerd. Beide organisaties ontwikkelen een opleidingsprogramma voor het werken met cliënten met een licht verstandelijke beperking en psychische- en/of gedragsproblemen. Om er voor te zorgen dat het een opleiding wordt die de medewerkers ‘past als een jas’, is deelname en meedenken van professionals die werken met de LVB-doelgroep met bijkomende psychiatrische en gedragsproblematiek van groot belang. 

Voor de ontwikkeling van deze opleidingsprogramma's hebben beide organisaties een hackathon georganiseerd. Tijdens deze hackathon stonden de volgende vragen centraal: 
Waar moet een opleiding aan voldoen, welke behoeften en wensen zijn er en wat is er nodig om dit te realiseren tot een opleiding?

Professionals en cliënten van De Borg hebben zich opgesloten in een 36-urige ‘snelkookpan’. Teams van mensen die elkaar niet kennen zijn gevormd, opdat de combinatie van mensen uit verschillende achtergronden nieuwe en spannende perspectieven zal genereren. Bekijk de film waarin deelnemers aan de hackaton vertellen over hun ervaringen en de resultaten: 

Wil je meer weten over opleidingen en cursussen voor cliënten met een LVB?