Webinar Scott Sells 'Failure to Launch: the safety planning technique'

Dr. Scott Sells over waarom jongvolwassenen het moeilijk vinden uit huis te gaan en familietrauma

28 november 2018

Traumabehandeling bij kinderen werkt alleen als je daarbij het hele gezin meeneemt, merkte de Amerikaanse systeemtherapeut Scott Sells. Hij ontwikkelde een methodiek die ook Nederlandse hulpverleners praktische handvatten biedt. In zijn boek benadert hij traumabehandeling vanuit het gezinsmodel, het Family Systems Trauma model. Bij deze vorm van behandeling worden het hele gezin en de overige familieleden betrokken. De behandeling is gebaseerd op onderzoek en wordt stap voor stap toegepast om het kind te helpen met het verwerken van het trauma. Dit model begeleidt therapeuten, van het accuraat diagnosticeren van de basis van het trauma tot het samen maken van zogenaamde ‘wound playbooks’ die het trauma zowel bij het kind als bij de rest van de familie kan helpen helen. De individuele behandeling van een kind wordt ingebed in een gezinstherapie die de gezinsrelaties herstelt en versterkt.
​​​​​​​
​​​​​​​Webinar Failure to Launch
In zijn laatste webinar presenteert dr. Scott Sells van het Family Trauma Institute 'Failure to Launch: The Safety Planning Technique.' Tijdens dit webinar leer je waarom jongvolwassenen het moeilijk vinden uit huis te gaan en verantwoordelijkheid te nemen. Ook komt aan bod wat je als hulpverlener kunt doen als er een direct verband is met familietrauma en hoe je hiervoor een veiligheidsplan kunt maken. Hoe kun  je de jongvolwassene activeren en hoe kun je een emotionele brug slaan tussen de uit huis gaande jongere en de familie?
Bron: Failure to Launch: 'The Safety Planning Technique'. Klik op de slide om het webinar te starten:


Wil je de 3-daagse intensieve en op casuïstiek gerichte masterclass 'Trauma en systeemtherapie' van Scott Sells bijwonen? En wil je je eventueel verder ontwikkelen als FST therapeut?