nieuws
27 november 2018

Ben je Gz-psycholoog, cognitief therapeut of basispsycholoog?

Wil je bijdrage leveren aan het vergroten van succesvolle implementatie van digitale behandeling?

Doe dan mee aan het onderzoek van de Universiteit van Leiden en het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht. Dit onderzoek gaat over de digitalisering van cognitieve behandeling van patiënten en bestaat uit een korte vragenlijst. Duur: ongeveer 10 minuten. Maak gebruik van deze link.

Achtergrond

Er worden steeds meer digitale behandelingen ontwikkeld voor cognitieve problemen, zoals bijvoorbeeld ‘serious games’ die patiënten thuis op een pc of smartphone kunnen uitvoeren. Dit brengt mogelijke voordelen zoals tijdswinst en het verkrijgen van meer informatie over de progressie van een patiënt. Het brengt ook nadelen met zich mee, zoals een verandering van werkwijze en de investering in nieuwe middelen. Wij zijn heel benieuwd hoe jij tegen deze nieuwe methodes aankijkt. Als we meer weten over wat jij ervaart als stimulans en struikelblok bij het gebruik van deze nieuwe methodes, kunnen we hiermee rekening houden bij de ontwikkeling en implementatie. Zo kunnen we de kansen op succesvolle implementatie sterk vergroten.

Graag bedanken we je mede namens de Universiteit van Leiden en het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht van harte voor je deelname! Zodra er meer bekend is over de bevindingen delen we deze graag met je. 

Ook interessant voor jou