nieuws
13 november 2018

Praktijkopleidersmiddag 2018

Donderdag 15 november is de POM!

POM 2018

Elk najaar organiseert de RINO Groep een Praktijkopleidersmiddag (POM). Dit is een dag waarop wij onze praktijkopleiders verdieping aanbieden. We kijken naar ontwikkelingen op het gebied van opleiden in het algemeen, maar ook specifiek naar ontwikkelingen in het speelveld van de vakgebieden. Ook nemen enkele topdocenten uit de BIG-opleiding de aanwezigen mee in actuele ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Programma

De POM begint om 12.30 uur met de inloop met koffie en thee. Om 13.00 uur trapt dr. Hedda van ’t Land de dag af met de opening. Dit gaat over in de RINO-Talk om 13.05 uur over ‘Wat als je kind psychologie wil studeren’ door Ella Lobregt - van Buuren, Klinisch psycholoog. Hierna volgen twee keuzerondes workshoppen en een meet-up bijeenkomst. Als afsluiting is er een borrel met hapjes in ons gezellige huiscafé, verzorgd door de medewerkers van The Colour Kitchen.

Workshops

Om 13.30 uur en 15.15 uur twee rondes met keuzeworkshops. De volgende workshops worden daarin aangeboden:
  • Het ramen van ggz-professionals: a science of uncertainty and an art of probability
  • Nieuw in de psychose zorg! Preventie, Virtual Reality, trauma en modulair werken
  • Herstel lekker zelf!
  • Best of both worlds: wetenschap en de wat ongrijpbare therapeutische relatie geïntegreerd bij zweer kwetsbare jongeren
  • Beter worden in je vak door deliberate practice
  • Affective Neuroscience
  • Enhancing trauma treatment
  • Beroepsethiek voor praktijkopleiders, op het snijvlak van opleiding en praktijk

Praktijkopleiders

Voorafgaand aan de POM om half tien is er een training voor (beginnende) praktijkopleiders. Hierin wordt aan de hand van vier thema’s een praktische verkenning gedaan van de rol van de praktijkopleider.
​​​​​​​
Wij vinden het belangrijk dat onze praktijkopleiders zich welkom voelen bij ons en zich gemotiveerd voelen om zichzelf te blijven ontwikkelen. Wij zijn ervan overtuigd dat praktijkopleiders die tevreden zijn en willen werken aan hun eigen ontwikkeling bijdragen aan betere BIG-opleidingen. Dit sluit aan bij onze missie, het ondersteunen van professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid om hun leven lang te leren.
Daarnaast vinden we het ook gezellig en inspirerend om zoveel van onze praktijkopleiders een dag in huis te hebben.

Ook interessant voor jou