Paul van den Eshof blikt terug op voorzitterschap opleidingscommissie recherchepsycholoog

Interview met Paul van den Eshof

19 juli 2019
 

Paul van den Eshof blikt terug op de opleiding Recherchepsycholoog met andere betrokkenen

In juni 2019 heeft Paul van den Eshof, Coördinator Recherchepsychologen bij de Dienst Landelijke Operationele Samenwerking van de Politie, afscheid genomen als voorzitter van de opleidingscommissie van de Postmaster opleiding tot recherchepsycholoog. In dit interview blikt hij terug op de afgelopen periode, samen met andere betrokkenen bij de opleiding. Waarom is deze opleiding ontwikkeld en hoe is het programma tot stand gekomen? Hoe is het vak van de recherchepsycholoog de afgelopen jaren veranderd? En wat wordt volgens Eshof de volgende stap in dit vakgebied?

Aanwezig bij het gesprek waren Jannie van der Sleen (hoofdopleider en eigenaar van advies- en trainingsbureau voor het forensisch interview Kinterview), Jose Hoetemer (recherchepsycholoog en docent), Martijn van Beek (recherchepsycholoog, docent en de nieuwe voorzitter van de opleiding), Nicole van Nierop (recherchepsycholoog en docent) en Roderick Jansen (opleidingsmanager van de RINO Groep). Marieke Truijers (recherchepsycholoog en lid van de opleidingscommissie) kon helaas tijdens het interview niet aanwezig zijn.

Deze opleiding is alleen toegankelijk voor psychologen die in dienst zijn bij de politie of aanverwante organisaties als het FIOD. Heb je een dergelijke functie en heb je interesse om deze opleiding te volgen omdat je rol hier om vraagt? Neem dan contact op met Roderick Jansen.