Begeleidingsgesprekken BIG via Zoom

Begeleidingsgesprekken BIG-opleiding via Zoom

Gedurende de Corona-pandemie vinden de BIG-begeleidingsgesprekken (IOP-gesprekken, tussentijdse evaluaties) online plaats via Zoom. Zoom is een applicatie die online meetings faciliteert. De RINO Groep gebruikt een eigen versie van het programma, waarbinnen praktijkopleiders, hoofdopleiders en deelnemers in een besloten groep kunnen communiceren.

Om te kunnen deelnemen aan de RINO-gesprekken via Zoom is het nodig dat je de volgende drie stappen doorloopt:
 

Bij de afspraak voor het begeleidingsgesprek in je agenda op RINO Portal vind je een link naar Zoom waarmee je kunt inloggen op de betreffende meeting. 

Een uitgebreider instructie voor het gebruik van Zoom vind je hieronder. 

Uitgebreide Zoom-instructie voor begeleiders

Voorwaarden

  • Je pc of laptop moet beschikken over een webcam en microfoon. Bij de meeste laptops is dat standaard. Gebruik een headset, oortjes of speakerphone om echo en ruis te voorkomen
  • Installeer de Zoom applicatie alleen lokaal op een laptop of desktop, dus niet via een VPN of een remote desktopverbinding (als je bijvoorbeeld thuis inlogt op het netwerk van je werk). Deze verbindingen geven storingen en/of zijn niet geschikt voor videotoepassingen.
  • Gebruik bij voorkeur een vaste internetverbinding (kabel) of anders werk zo dicht mogelijk bij een wifi-punt én werk nooit via een werkverbinding VPN/RDP vanwege storingen.
  • Maak een zelf een account aan bij Zoom. Sinds 8 mei jl. is het niet langer mogelijk om deel te nemen aan een Zoom-meeting zonder dat je ingelogd bent. Hieronder lees je hoe je een Zoom account aanmaakt.


Zoom installeren
Ga naar https://zoom.us/signup om een gratis account aan te maken.

Let op! Dit is een gratis Zoomaccount dat vermeldt dat je 40 minuten per meeting hebt. Dit geldt echter alleen als je zelf een meeting wilt hosten. Hier zul je geen hinder van ondervinden bij de meetings die geïnitieerd zijn vanuit de docent en/of de RINO Groep.

Installeer de Zoom applicatie via https://zoom.us/download. Je kunt ook via de Apple App Store of Google Play Store de Zoom app downloaden.Let op! Apple computers hebben een standaardinstelling die tegenhoudt dat je sommige programmas kan downloaden en installeren. Door een vinkje aan te passen bij ‘Beveiliging en Privacy’ lukte het wel.
Start de applicatie op en log in met je nieuwe accountgegevens. 


​​​Mocht het voorkomen dat je je wachtwoord bent vergeten, dan is een wachtwoordreset mogelijk via: https://zoom.us/forgot_password en vul hier je emailadres in.