BIG-opleiderspagina - Docent

  • Op RINO Portal vind je informatie over de samenwerkingsvorm, vergoedingen, literatuur en veelgestelde vragen door docenten. Klik hier om direct naar deze pagina te gaan. Er wordt gevraagd om even in te loggen met je RINO Portal-gegevens

Op RINO Portal vind je een overzicht van de deelnemers in de groep en hun werklocatie. Via de agenda kun je het draaiboek plaatsen, bekijken of wijzigen. In de Checklist onderwijs voor docenten in de BIG-opleiding (pdf) vind je een aantal zaken die van belang zijn te weten voorafgaand aan je lesdag.

Het sjabloon voor het draaiboek van de lesdag vind je hier (MS word). Wil je een presentatie toevoegen aan je lesdag? Je vindt het Powerpoint-sjabloon hier (ppt). Je kunt de presentatie als bijlage toevoegen aan je lesdag via de agenda op RINO Portal.

Studiegids
Wil je meer weten over de opleiding waarbinnen je les geeft? Onderstaand vind je per opleiding de studiegids:

In het draaiboek geef je aan wat de deelnemers moeten voorbereiden op je lesdag. We hanteren een norm van 10 pagina's literatuur per uur. Voor een lesdag zijn dat 60 pagina's. Het is belangrijk om deze norm niet te overschrijden: zo borg je een gelijkwaardig instapniveau van de groep. 

Er wordt auteursrecht betaald over het materiaal dat jij als verplichte literatuur voorschrijft. Hier zit echter een maximum aan. Neem daarom geen grote delen uit boeken over, maar richt je op actuele literatuur uit wetenschappelijke tijdschriften. Richtlijn hierbij is niet meer dan 20 pagina's per lesdag uit één boek of publicatie.
Maar over de gehele opleiding geldt een strikt maximum van 70 pagina's of maximaal 3 hoofdstukken uit één publicatie. Stem daarom altijd af met de opleidingsmedewerker als je uit een publicatie grote delen literatuur wilt gebruiken. Misschien kan het op de literatuurlijst opgenomen worden of zijn er alternatieven te bedenken. 

In het draaiboek kun je verder aanbevolen literatuur noteren. Deze wordt niet verstrekt door de RINO groep en dient redelijkerwijs zelf vindbaar te zijn voor de deelnemers. Hiermee bied je deelnemesr de mogelijkheid om zich buiten het kader van de lesdag verder te verdiepen.  

  • De Curriculumcommissie bepaalt of een opleidingsonderdeel formeel wordt getoetst. Je plaatst eventuele toetsen voor de deelnemers op RINO Portal onder toetsing (login RINO Portal vereist). Selecteer de juiste groep en je kunt een nieuwe toets plaatsen. Zodra een deelnemer een uitwerking van de toets plaatst ontvang je bericht vanuit RINO Portal. Je kunt de uitwerking dan inzien en beoordelen.

  • Als een deelnemer een onderdeel van het onderwijs mist en dit middels een vervangende opdracht kan compenseren, dan neemt deze zelf contact met je op. Het akkoord voor de vervangende opdracht stuur je per mail naar de deelnemer en de opleidingsmedewerker van de opleiding. 

Voor het beroepsonderwijs worden (praktijk)docenten zoals jij vaak benoemd op grond van hun vakkennis en beroepservaring. Wil je jouw kennis en vaardigheden op het gebied van lesgeven vergroten? Kom dan naar de didactische trainingsdagen die de RINO Groep kosteloos aanbiedt. Bekijk het actuele aanbod hier.