Vacature Opleidingsmedewerker cursussen/opleidingen (24-36 uur per week)

Wij zoeken enthousiaste organisatietalenten!


Met ruim 250 cursussen en opleidingen is de RINO Groep in Utrecht een van de grootste opleidingsinstituten voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg. In deze leuke en dynamische omgeving zorg jij er als opleidingsmedewerker met jouw organisatietalent voor dat cursussen en opleidingen soepel verlopen. Zodat de deelnemers en docenten zich volledig op de inhoud kunnen concentreren.

Dit ga je doen 

Jij organiseert en monitort een eigen pakket van opleidingen en trainingen voor bij- en nascholing. Daarbij ben je de contactpersoon en vraagbaak voor alle deelnemers – denk aan psychologen, orthopedagogen en maatschappelijk werkers – en de docenten die vaak lesgeven naast een reguliere baan in het werkveld. Je plaatst lesmateriaal in het onderwijsportaal, nodigt de deelnemers uit en stuurt hen studiemateriaal toe. Ook houd je de docenten op de hoogte over hun lesdagen en de bijbehorende financiële vergoedingen. Zo zorg je voor een soepele logistiek en administratie.

Veel cursussen en opleidingen lopen gelijktijdig, maar zitten in een andere fase. De uitdaging is goed te monitoren wat waar gebeurt, en op het juiste moment helder te communiceren en informatie te verstrekken aan docenten en deelnemers. Gebeurt er iets onverwachts, dan schakel je als het nodig is vliegensvlug. Zo informeer je alle deelnemers als een docent zich op het laatste moment ziek meldt. Is een cursist verhinderd? Dan zoek je in overleg naar een passende oplossing, zodat de deelnemer toch de mogelijkheid heeft om het certificaat of diploma te halen.

Tevreden docenten en deelnemers, dat is ons doel. Dankzij jou weten ze wanneer welke les plaatsvindt en wat ze moeten voorbereiden. Je springt in als iemand afwezig is. Je kunt natuurlijk rekenen op ondersteuning van de coördinator en werkt nauw samen met je collega-opleidingsmedewerkers. Je bent alert op signalen en doet voorstellen voor verbetering van onze dienstverlening of processen aan de coördinator. Zo draag je bij aan kwalitatief hoogwaardige opleidingen voor de geestelijke gezondheidszorg in Nederland.

Dit bieden wij je

 • Een salaris tussen de € 2.540 tot € 3.466 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functiegroep 45 in de CAO GGZ)
 • Een functie met veel zelfstandigheid in een gezellig team en op een leuke werkplek in hartje Utrecht
 • De mogelijkheid en faciliteiten om (gedeeltelijk) thuis te werken
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een 13e maand, telefoon of vergoeding telefoon
 • Mogelijkheden voor scholing en ontwikkeling
 • Goede pensioenregeling via het PFZW
 • Een vitaliteitsbeleid met onder meer een vitaliteitsregeling en fruit op het werk
 • Een functie voor een jaar met de intentie om je daarna een vaste aanstelling te geven

Dit ben jij 

Je bent echt een duizendpoot en werkt graag in een team waar het vaak spitsuur is. Dus ben je stevig en stressbestendig. Je bent zorgvuldig in het administratieve proces en vormt een schakel tussen de financiële, administratieve en IT-afdeling. Je weet precies wat er morgen start aan cursussen en opleidingen. ’s Ochtends verwelkom je de docent en stel je je voor aan de deelnemers. Kortom, je bent het visitekaartje van de RINO Groep. Je bent goed in plannen en regelen, en je krijgt daar energie van. Je bent sociaal, communiceert helder en klantgericht, en je bent natuurlijk collegiaal.
 
Wat je ook meebrengt:
 • Je hebt minimaal mbo+niveau.
 • Je hebt ervaring in een organisatorische en administratieve functie en je weet je verschillende digitale systemen snel eigen te maken.
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met de geestelijke gezondheidszorg.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.

Hier ga je werken

Jij gaat aan de slag in een team met veertien opleidingsmedewerkers voor de afdeling Bij- en Nascholing. We vormen een fijn team, letten goed op elkaar en helpen collega’s als dat nodig is. Een keer in de week bespreken we samen wat er speelt en waar we tegenaan lopen. Signaleren we zaken die regelmatig terugkomen, dan zorgen we dat iemand uit het team die oppakt. In je functie werk je nauw samen met opleidingsmanagers, die ook deel uitmaken van de afdeling Bij- en Nascholing. Zij nemen zaken van je over als je er niet uitkomt met een deelnemer of docent. Niet alleen voor de afdeling, maar ook voor de hele RINO Groep is het we-doen-het-samen-gevoel kenmerkend.

Over de RINO Groep

De De RINO Groep verzorgt opleidingen, cursussen en bijeenkomsten voor behandelaars en begeleiders in de geestelijke gezondheidszorg en aanverwante sectoren. Ons bereik is breed: psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers en vele andere zorgprofessionals zijn onze klanten. Zij werken zelfstandig of bij organisaties in de geestelijke gezondheidszorg, de jeugdzorg, forensische zorg of de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar ook in wijkteams, huisartsenpraktijken, maatschappelijke opvang en ziekenhuizen.
 
De deelnemers zijn enthousiast over onze praktijkgerichte opleidingen en cursussen. Zij geven onze docenten gemiddeld een 8 of hoger. Zo dragen we met ons aanbod niet alleen bij aan de groei en ontwikkeling van zorgprofessionals. Maar ook aan de continue kwaliteitsverbetering van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. 

Solliciteer nu

Enthousiast? Stuur je motivatie en cv dan vóór 5 augustus 2022 naar sollicitaties@rinogroep.nl, onder vermelding van vacature. Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Linda de Visser,  opleidingsmedewerker BNS, via l.de.visser@rinogroep.nl Een online assessment maakt onderdeel uit van deze procedure.

Meer weten over de RINO Groep? Ga naar Over ons.

In verband met de huidige arbeidsmarkt kan het zijn dat we eerder reageren op kandidaten dan de genoemde datum van 5 augustus 2022.
 
Wij streven naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid en etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en met elkaar te leren, dat iedereen gelijk kan zijn en iedereen zich gewaardeerd voelt.