Vacatures bij de RINO Groep

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken not-for-profit opleidingsinstituut voor de geestelijke gezondheidszorg en aanverwante sectoren. Bij de RINO Groep werken circa 80 medewerkers. Het kantoor en het zalencentrum bevinden zich in het centrum van Utrecht. De RINO Groep werkt continu aan de verbetering van haar dienstverlening.

Mensen die bij ons werken:

 • hebben passie voor mensen
 • werken als individu en presteren als team         
 • hebben professionaliteit hoog in het vaandel staan
 • streven naar duurzame samenwerkingsrelaties

Vacatures

De RINO Groep zoekt een ervaren Beleidsmedewerker Personeel en Organisatie voor het optimaal functioneren van de afdeling P&O op strategisch en operationeel niveau voor 24 uur per week.
 
Profiel
De medewerkers P&O behartigen de taakvelden personeels- en docentzaken, inclusief salaris- en personeelsadministratie. Het P&O-vak ontwikkelt zich razendsnel. Slimmer, vernieuwend en productiever werken zijn sleutelbegrippen om de focus op instandhouding van een goede kwalitatieve dienstverlening tegen de laagst mogelijke kosten te blijven borgen in de organisatie. Tegelijkertijd is de arbeidsbeleving en het werkklimaat van mensen in de organisatie een belangrijk fundament om goede werkprestaties te kunnen leveren. De beleidsmedewerker P&O vervult een spilfunctie bij het realiseren van de uitdagingen waarvoor de organisatie staat.
​​​​​​​
Als beleidsmedewerker adviseer je de directeur en de leden van het managementteam op het brede beleidsterrein van personeel en organisatie. Je bent specialist op het gebied van personeel en organisatie. Je signaleert, volgt en analyseert relevante in - en externe HR ontwikkeling en stelt vast wat daarvan de consequenties zijn voor de organisatie. Je ontwikkelt en evalueert beleid en ondersteunt de beleidsuitvoering bij P&O activiteiten als scholingsbeleid, thuiswerkbeleid, functionering en beoordelingscyclus, talentmanagement, meerjarenplan competenties in combinatie met opleiding, de toepassing van arbeidsvoorwaarden en/of rechtspositie. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur. Verder werk je nauw samen met de P&O adviseur en vang je elkaar zo nodig op. 

Vereisten

 • Afgeronde WO-opleiding op gebied van Human Resource Management of Bestuurskunde;
 • Ruime, relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Sterk in het analyseren van (beleids)ontwikkelingen en het opstellen van beleidsnota's en adviezen en rapporten;
 • Je bent vaardig in het toepassen van rechtspositionele regelingen en P&O instrumenten;
 • Je hebt een visie op Personeel en organisatie en hebt actuele kennis van de arbeidsmarkt en de ontwikkelingen in het vakgebied, waarbij je de vaardigheid hebt om dit te vertalen naar relevante personeelsactiviteiten voor de organisatie;
 • Je hebt een heldere communicatiestijl en overtuigingskracht en bent in staat je standpunt zowel schriftelijk als mondeling goed te verwoorden;
 • Je bent zowel strategisch als pragmatisch goed onderlegd;
 • Je hebt een goed gevoel voor verhoudingen;
 • Je kunt zelfstandig en in teamverband werken.
Arbeidsvoorwaarden
De salariëring is conform de CAO GGZ en volgens de FWG gewaardeerd in functiegroep 60 (tussen € 3.215,-- en maximaal € 4.287,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
De betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging, waarbij we streven naar een langdurige samenwerking

De RINO Groep
De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken - voor en door professionals. Zo leveren wij een bijdrage aan de kwaliteit van leven in de samenleving.
 
De RINO Groep is een opleidingsinstituut voor alle zorgsectoren waarin gewerkt wordt met en voor cliënten met psychische problemen of hulpvragen op psycho-sociaal gebied. Ons bereik is breed. Psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers en vele andere zorgprofessionals zijn onze klanten. Zij werken zelfstandig of bij organisaties in de sectoren GGZ, jeugdzorg, forensische zorg, wijkteams, huisartsenpraktijken, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maatschappelijke opvang en ziekenhuizen.
 
Zonder docenten zijn we echter nergens! De docenten scoren gemiddeld een 8 of hoger: deelnemers zijn enthousiast over de praktijkgerichtheid van de opleidingen en cursussen: we dragen zo echt een steentje bij aan de kwaliteit van de zorg. We willen daarom graag nóg meer begeleiders, behandelaren en organisaties inspireren en zo bijdragen aan hun (professionele) groei en ontwikkeling.

Informatie
Voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Jeannet Hamer, P&O adviseur,
tel. (030) 230 84 25 of  j.hamer@rinogroep.nl  
 
Reactie vóór 9 april 2018
Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail naar:
RINO Groep
Jeannet Hamer, P&O adviseur
E-mail: j.hamer@rinogroep.nl 
 
De eerste gesprekken worden gehouden in week 16.

De RINO Groep zoekt een ervaren P&O medewerker met een gedegen organisatorische en administratieve achtergrond en een HBO werk- en denkniveau die het team P&O kan gaan versterken.

Profiel
Als P&O medewerker ben je verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte uitvoering van de (digitale) administratie van personele aangelegenheden zoals:

 • Verwerken van en beheren en actueel houden van digitale personeelsdossiers;
 • Uitvoeren van alle voorkomende ondersteunende en administratieve werkzaamheden zoals: het verwerken van relevante gegevens in het personeels- en salarissysteem en het administreren van de tijds- en ziekteverzuimregistratie;
 • Verricht werkzaamheden in het kader van werving en selectie;
Alle werkzaamheden worden zelfstandig, volgens vaste procedures, verricht en gerapporteerd aan de P&O adviseur.
 
Je draagt bij aan een continue verbetering van gedigitaliseerde processen en signaleert verbeteringen t.a.v. verdere automatisering. Je werkt zeer nauwkeurig i.v.m. juistheid van gegevens en hebt oog voor detail.

Vereisten
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau; bij voorkeur een afgeronde opleiding personeelsmanagement
 • Kennis van arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht
 • Bovengemiddeld vaardig in MS Office, en Excel
 • Je beschikt over goede sociale en schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord en geschrift
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig te werken als in teamverband goed te functioneren
 • Je bent integer en gaat vertrouwelijk om met personele- en organisatieaangelegenheden
 • Je kunt je eigen werkzaamheden goed plannen en organiseren
Arbeidsvoorwaarden
De salariëring is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (tussen € 2.187,-- en € 3.086,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Het betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging, waarbij we streven naar een langdurige samenwerking.
 
De RINO Groep
De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken - voor en door professionals. Zo leveren wij een bijdrage aan de kwaliteit van leven in de samenleving.
 
De RINO Groep is een opleidingsinstituut voor alle zorgsectoren waarin gewerkt wordt met en voor cliënten met psychische problemen of hulpvragen op psychosociaal gebied. Ons bereik is breed. Psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers en vele andere zorgprofessionals zijn onze klanten. Zij werken zelfstandig of bij organisaties in de sectoren GGZ, jeugdzorg, forensische zorg, wijkteams, huisartsenpraktijken, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maatschappelijke opvang en ziekenhuizen.
 
Zonder docenten zijn we echter nergens! De docenten scoren gemiddeld een 8 of hoger: deelnemers zijn enthousiast over de praktijkgerichtheid van de opleidingen en cursussen: we dragen zo echt een steentje bij aan de kwaliteit van de zorg. We willen daarom graag nóg meer begeleiders, behandelaren en organisaties inspireren en zo bijdragen aan hun (professionele) groei en ontwikkeling.

Informatie
Voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Jeannet Hamer, P&O adviseur, tel. (030) 230 84 25 of  j.hamer@rinogroep.nl  

Reactie vóór 9 april 2018
Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail naar:
RINO Groep
Jeannet Hamer, P&O adviseur
E-mail: j.hamer@rinogroep.nl 
 
De eerste gesprekken vinden plaats in week 16.

De RINO Groep zoekt een ondersteunend medewerker met een gedegen administratieve achtergrond op MBO niveau die het team van de BIG-opleidingen kan gaan versterken.
 
Profiel
Als medewerker ondersteun je de opleidingsmedewerkers bij de organisatie en planning van de opleidingen. Je werkt nauw samen met een aantal opleidingsmedewerkers. Daarnaast maak je deel uit van het gehele BIG team.
 
Je werkzaamheden bestaan onder meer uit het mede verzorgen van de cursusadministratie en het voeren van de correspondentie over bijv. roosters, de opleidingsprogramma’s en het cursusmateriaal (artikelen e.d.).

Vereisten

 • Een gedegen administratieve achtergrond en een MBO werk- en denkniveau. Dit blijkt uit je opleiding en werkervaring;
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig te werken als in teamverband goed te functioneren;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift, is een vereiste;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met Microsoft Office programma’s en bent in staat om je snel in te werken in ons cursusadministratiesysteem en digitale leeromgeving;
 • Je bent nauwkeurig en ondernemend.
Arbeidsvoorwaarden
De salariëring is conform de CAO GGZ en volgens de FWG gewaardeerd in functiegroep 40 (tussen € 1.814,-- en € 2.818,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Het betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
 
De RINO Groep
De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken - voor en door professionals. Zo leveren wij een bijdrage aan de kwaliteit van leven in de samenleving.
 
De RINO Groep is een opleidingsinstituut voor alle zorgsectoren waarin gewerkt wordt met en voor cliënten met psychische problemen of hulpvragen op psycho-sociaal gebied. Ons bereik is breed. Psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers en vele andere zorgprofessionals zijn onze klanten. Zij werken zelfstandig of bij organisaties in de sectoren GGZ, jeugdzorg, forensische zorg, wijkteams, huisartsenpraktijken, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maatschappelijke opvang en ziekenhuizen.
 
Zonder docenten zijn we echter nergens! De docenten scoren gemiddeld een 8 of hoger: deelnemers zijn enthousiast over de praktijkgerichtheid van de opleidingen en cursussen: we dragen zo echt een steentje bij aan de kwaliteit van de zorg. We willen daarom graag nóg meer begeleiders, behandelaren en organisaties inspireren en zo bijdragen aan hun (professionele) groei en ontwikkeling.

Informatie
Voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Leonie Baake, opleidingsmedewerker BIG,
tel. (030) 230 84 00 of  l.baake@rinogroep.nl
 
Reactie vóór 9 april 2018
Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail naar:
RINO Groep
Jeannet Hamer, P&O functionaris
E-mail: j.hamer@rinogroep.nl 

Profiel
De financieel manager wil de grenzen van het vakgebied financiën verleggen, heeft oog voor alles en iedereen, intern en extern. Je vindt het leuk om medewerkers en collega’s te inspireren tot het maken van de juiste bewegingen. Je kent het DNA van de sector en weet welke impact wet & regelgeving heeft. In nauwe samenwerking met het MT draag je bij aan het bewaken en vormgeven van de visie en zorg je dat dienstverlening, gedrag en verdere innovatie daarop aansluit. Je bent in staat ontwikkelingen te signaleren en deze financieel te vertalen ten behoeve van de algemene strategie van de organisatie.

Grensverleggend, open en sturend
Je bent grensverleggend. Dit doe je door vragen te stellen en nieuwsgierig te blijven. Niet alleen als het gaat om jouw eigen vakgebied, maar ook bij vormgeving en uitvoering van visie en strategie. Daarbij bemoei je je graag met andere zaken. Je weet dat er op de rand van het ravijn ook mooie bloemen groeien. Je denkt in kansen, op financieel gebied, in nieuwe business- en verdienmodellen. Je professionaliseert financiën door dit een integraal onderdeel van de organisatie te laten zijn. 

Je bent open, transparant, benaderbaar en geeft mensen ruimte. Collega’s zien in jou vanzelfsprekend een klankbord en (financieel) sparringpartner. Niet alleen binnen het MT, de afdeling financiën, P&O (docenten) en ICT, maar ook extern. Je vindt het leuk om onderhandelingen te doen met grote klanten, waarbij je duidelijk de contracten en financiële zaken voor het voetlicht brengt. Je verwacht deze openheid ook van jouw collega’s, waarbij hulp vragen en hulp aanbieden centraal staat. Je stimuleert autonoom werken en geeft mensen kansen. Je maakt helder waar ieders verantwoordelijkheid ligt, hoe de processen lopen en geeft hier leiding en structuur aan.

Je bent sturend op verschillende niveaus. Binnen het MT blijf je sturen op nieuwe mogelijkheden, blijf je spiegelen en creëer je tijd en ruimte voor het maken van goede keuzes. Daarbij staan ook jouw financiële kennis en vaardigheden centraal. Ook geef je sturing aan (financiële) processen en bewaak je de randvoorwaarden voor efficiënt en professioneel werken voor de afdelingen die jij aanstuurt. Je hebt de controller-functie en zorgt dat de jaarrekening wordt opgesteld, financiële (management)rapportages worden opgeleverd en duidelijk en goed leesbaar zijn voor de stakeholders. De rapportages zijn betrouwbaar en volledig zodat MT en Raad van Commissarissen hierop kunnen sturen en bijstellen.

De functie
Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie met een hoge verantwoordelijkheid. Er is ruimte voor de nodige dosis lef en vernieuwing. Een werkomgeving die in beweging is en waar je het met elkaar voor mekaar kan krijgen. De Financieel Manager rapporteert aan de Algemeen Directeur, maakt deel uit van MT dat uit vier leden bestaat en stuurt de Afdelingen Finance, ICT en P&O (docenten) aan. De functie is voor 32-40 uur in de week en salariëring is conform de CAO GGZ en volgens de FWG gewaardeerd in functiegroep 70 (tussen € 4.414 en maximaal € 6.090 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). 

Procedure
De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. Het wervingstraject zal bestaan uit een drietal onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

 • Speed op vrijdag 6 april waarin je langs twee tafels kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
 • Slow op woensdag 11 april waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
 • Show op maandag 16 april waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.
Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Reageren
Ben je geïnteresseerd en aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie? Heb je minimaal een WO denk- en werkniveau en succesvolle financiële eindverantwoordelijkheid gedragen? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet. Je kunt reageren via de website van K+V. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij de reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Martine van der Velpen, partner,
tel. 06 506 03 351 of velpen@kv.nl.

Kandidaten die worden uitgenodigd voor de speed wordt gevraagd een online persoonlijke profielmeting te maken.

De RINO Groep biedt de docenten en deelnemers een inspirerende en goed gefaciliteerde leeromgeving die nauw samenwerkt met het cursusadministratiesysteem en klantenportaal van de RINO Groep. Service en kwaliteit staan hierin centraal, online en offline. We zijn op zoek naar een applicatiebeheerder die bijdraagt aan het in lijn brengen van de lopende doorontwikkeling en de vernieuwing.

Kerntaken: 

 • functioneel beheer van cursusadministratiesysteem en online leeromgeving
  • vertaling van gebruikerswensen naar functionele specificaties
  • coördinatie en bewaking van gebruikersmeldingen (intern en via meldingssysteem leverancier(s))
  • het testen van nieuwe onderdelen van de applicaties en communicatie daarover naar gebruikers en leverancier(s)
  • begeleiden van releases
 • gebruikers ondersteunen en adviseren
 • beantwoorden van vragen van gebruikers (in- en extern)
 • faciliteren van docenten en deelnemers bij online spreekuren
Profiel:
​​​​​​​

 • hbo werk- en denkniveau
 • goede communicatieve vaardigheden
 • analytisch denker
 • zelfstandig kunnen werken
 • creatief en enthousiast
 • advies- en hulpvaardig en (intern en extern) klantgericht
 • kennis van cursusadministratiesystemen en online leeromgevingen zoals Moodle en ervaring met onderwijskundige tools is een pré
 • kennis en ervaring met ITIL, ASL en BiSL is een pre of de bereidheid daarin een opleiding te volgen
Arbeidsvoorwaarden
De salariëring is conform de CAO GGZ, functiegroep 55 (min. € 2.369 en max. € 3.832 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Het betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging, waarbij we streven naar een langdurige samenwerking.
 
De RINO Groep
De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken - voor en door professionals. Zo leveren wij een bijdrage aan de kwaliteit van leven in de samenleving.
 
De RINO Groep is een opleidingsinstituut voor alle zorgsectoren waarin gewerkt wordt met en voor cliënten met psychische problemen of hulpvragen op psycho-sociaal gebied. Ons bereik is breed. Psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers en vele andere zorgprofessionals zijn onze klanten. Zij werken zelfstandig of bij organisaties in de sectoren GGZ, jeugdzorg, forensische zorg, wijkteams, huisartsenpraktijken, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maatschappelijke opvang en ziekenhuizen.
 
Zonder docenten zijn we echter nergens! De docenten scoren gemiddeld een 8 of hoger: deelnemers zijn enthousiast over de praktijkgerichtheid van de opleidingen en cursussen: we dragen zo echt een steentje bij aan de kwaliteit van de zorg. We willen daarom graag nóg meer begeleiders, behandelaren en organisaties inspireren en zo bijdragen aan hun (professionele) groei en ontwikkeling. Jouw hulp daarbij is van essentieel belang.
 
Informatie
Voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Gilda de Kiviet, manager ICT,
tel. 030 230 84 00 of g.de.kiviet@rinogroep.nl.
 
Reactie
Stuur je motivatiebrief en cv voor 15 maart 2018 naar:
RINO Groep
Jeannet Hamer, P&O functionaris
E-mail:  j.hamer@rinogroep.nl

Wil je werken bij de RINO Groep als docent?

Meer weten over werken bij de RINO Groep?

Neem contact op met:
Jeannet Hamer, P&O functionaris
030 230 84 00
j.hamer@rinogroep.nl