Werken bij de RINO Groep

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken not-for-profit opleidingsinstituut voor de geestelijke gezondheidszorg en aanverwante sectoren. Bij de RINO Groep werken circa 80 medewerkers. Het kantoor en het zalencentrum bevinden zich in het centrum van Utrecht. De RINO Groep werkt continu aan de verbetering van haar dienstverlening.

Mensen die bij ons werken:

 • hebben passie voor mensen
 • werken als individu en presteren als team         
 • hebben professionaliteit hoog in het vaandel staan
 • streven naar duurzame samenwerkingsrelaties

Vacatures

Ben jij of ken je iemand die zin heeft in een praktijkgerichte, innovatieve baan als 

Functioneel ICT innovator (32 uur per week)
 
bij een betrokken en ondernemende opleidingsorganisatie? Laat het ons weten!
 
De RINO Groep biedt de docenten en deelnemers een inspirerende en goed gefaciliteerde leeromgeving in Moodle die nauw samenwerkt met het klantenportaal van de RINO Groep. Service en kwaliteit staan hierin centraal, online en offline. We zijn op zoek naar een ervaren functioneel ICT innovator waarbij kennis van Moodle, programmeren en affiniteit met onderwijskundige tools een must zijn, evenals kennis van CMS (website). Daarnaast moet je een aanwinst zijn voor de RINO Groep op het gebied van een verdere innovatie van de leeromgeving door een actieve bijdrage te leveren ondersteuning en het uitvoeren van ICT projecten, en de vertaling van wensen naar functionaliteiten en programmeren (training-on-the-job).
  
Kerntaken 

Ontwerp
 • Functioneel beheer van de digitale leeromgeving: uitwerken van gebruikerswensen naar functionele specificaties
 • Verbetering van de online leeromgeving
Beheer en support
 • Beheer, ontwikkeling en support van cursussen en opleidingen die via Moodle worden uitgeleverd
 • Aanspreekpunt voor de technische beheerders
 • Ondersteunen van de assistent managers bij het inrichten van cursussen en opleidingen in Moodle inclusief het herhaald uitvoeren hiervan
 • Beantwoorden van vragen van gebruikers (in- en extern)
 • Faciliteren van webinars
 • Ondersteuning AV zalencentrum
 • Achterwacht van ICT collega’s tijdens vakanties
Uitbouwen
 • Ontwikkelen van bestaande online omgevingen (training-on-the-job) in nauwe samenwerking met de huidig technisch beheerder en collega’s
 • Uitvoeren van tests
 • Samenwerken met onderwijskundige ter realisatie van een inspirerende (online) leeromgeving
 Profiel
 • HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring met Moodle, CMS, Zoom
 • Kennis van ASP(.NET), XSLT en PHP en SQL is een vereiste
 • Ervaring met Windows Server en Linux zijn een pré
 • Goed overzicht van (actuele en vernieuwende) ICT tools die gebruikt kunnen worden bij blended onderwijs
 • Affiniteit met de ggz of zorgmarkt
 • Creatief en met een drang naar innovatie
 • Initiatiefrijk en enthousiast
 • Advies- en hulpvaardig en (intern en extern) klantgericht
Arbeidsvoorwaarden
De salariëring is conform de CAO GGZ, functiegroep 55 (min. € 2.369,-- en max. € 3.832,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Het betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging, waarbij we streven naar een langdurige samenwerking.  
 
Informatie
Voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Gilda de Kiviet, manager ICT, op (030) 230 84 00 of via g.de.kiviet@rinogroep.nl 
 
Reactie
Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail vóór 15 september 2017 naar:
RINO Groep
Jeannet Hamer, P&O functionaris
j.hamer@rinogroep.nl

De eerste selectiegesprekken zullen plaats vinden op maandag 25 en woensdag 27 september 2017.


RINO Groep

De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken - voor en door professionals. Zo leveren wij een bijdrage aan de kwaliteit van leven in de samenleving.
 
De RINO Groep is een opleidingsinstituut voor alle zorgsectoren waarin gewerkt wordt met en voor cliënten met psychische problemen of hulpvragen op psycho-sociaal gebied. Ons bereik is breed. Psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers en vele andere zorgprofessionals zijn onze klanten. Zij werken zelfstandig of bij organisaties in de sectoren GGZ, jeugdzorg, forensische zorg, wijkteams, huisartsenpraktijken, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maatschappelijke opvang en ziekenhuizen.
 
Zonder docenten zijn we echter nergens! De docenten scoren gemiddeld een 8 of hoger: deelnemers zijn enthousiast over de praktijkgerichtheid van de opleidingen en cursussen: we dragen zo echt een steentje bij aan de kwaliteit van de zorg. We willen daarom graag nóg meer begeleiders, behandelaren en organisaties inspireren en zo bijdragen aan hun (professionele) groei en ontwikkeling. Jouw hulp daarbij is van essentieel belang.

De RINO Groep zoekt een ervaren opleidingsmedewerker met een gedegen organisatorische en administratieve achtergrond en een HBO werk- en denkniveau die het team van de BNS-opleidingen kan gaan versterken.
 
Profiel
Als opleidingsmedewerker ben je medeverantwoordelijk voor de organisatie en planning van de opleidingen. Je werkt nauw samen met een aantal opleidingsmanagers. Daarnaast maak je deel uit van het team van opleidingsmedewerkers die elkaar vervangen tijdens afwezigheid.
 
Je werkzaamheden bestaan onder meer uit het zelfstandig verzorgen van de cursusadministratie (contracten, afspraken, evaluaties, etc.), het voeren van de correspondentie en het onderhouden van contacten met docenten over bijv. roosters, de opleidingsprogramma’s en het cursusmateriaal (artikelen e.d.). Tevens heb je veelvuldig contact met cursisten.
 
Je bewaart het overzicht over en volgt de verschillende opleidingsactiviteiten en je bent verantwoordelijk voor het logistiek en administratief soepel laten verlopen van de cursussen en opleidingen.
 
Vereisten
Een ervaren opleidingsmedewerker met een gedegen organisatorische en administratieve achtergrond en een HBO werk- en denkniveau. Dit blijkt uit je opleiding en werkervaring.
 
Je bent communicatief en contactueel sterk, klantgericht en bent in staat om zowel zelfstandig te werken als in teamverband goed te functioneren. Een goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift, is absoluut een vereiste.
 
Je hebt ervaring en affiniteit met gedigitaliseerde werkprocessen en bent in staat om je snel in te werken in ons cursusadministratiesysteem en digitale leeromgeving. Je bent zeer accuraat en streeft naar een constante optimalisering van de dienstverlening.
 
Arbeidsvoorwaarden
De salariëring is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (tussen € 2.187,- en € 3.086,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Het betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
In principe werk je op vaste dagen maar er kan af en toe een beroep worden gedaan op je flexibiliteit om ’s avonds of op een zaterdag te werken.
 
De RINO Groep
De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken - voor en door professionals. Zo leveren wij een bijdrage aan de kwaliteit van leven in de samenleving.
 
De RINO Groep is een opleidingsinstituut voor alle zorgsectoren waarin gewerkt wordt met en voor cliënten met psychische problemen of hulpvragen op psycho-sociaal gebied. Ons bereik is breed. Psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers en vele andere zorgprofessionals zijn onze klanten. Zij werken zelfstandig of bij organisaties in de sectoren GGZ, jeugdzorg, forensische zorg, wijkteams, huisartsenpraktijken, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maatschappelijke opvang en ziekenhuizen.
 
Zonder docenten zijn we echter nergens! De docenten scoren gemiddeld een 8 of hoger: deelnemers zijn enthousiast over de praktijkgerichtheid van de opleidingen en cursussen: we dragen zo echt een steentje bij aan de kwaliteit van de zorg. We willen daarom graag nóg meer begeleiders, behandelaren en organisaties inspireren en zo bijdragen aan hun (professionele) groei en ontwikkeling.
 
Informatie
Voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Edith Frederiks, afdelingsmanager BNS, tel. (030) 230 84 00 of  e.frederiks@rinogroep.nl Meer informatie over de RINO Groep vind je op www.rinogroep.nl.

Reactie
Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail vóór 1 november 2017 naar:

RINO Groep
Jeannet Hamer, P&O functionaris
E-mail: PenOmeldingen@rinogroep.nl                   
 
De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 6, 8 of 10  november 2017.

In verband met het vertrek van onze huidige collega zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste, communicatieve en klantgerichte man/vrouw die deze baan wil vervullen.

Het gaat om een aanstelling van 24 uur gemiddeld per week, waarbij meer gewerkt wordt in de werkweken ter compensatie voor de schoolvakanties van de regio Midden-Nederland waarin niet gewerkt wordt. Buiten de reguliere werkdagen werk je 2 avonden per week en 1 x per 2 weken een zaterdag.
De medewerkers infodesk werken nauw samen en vervangen elkaar bij afwezigheid door verlof of bijv. ziekte.
 
De RINO Groep verzorgt opleidingen, cursussen en bijeenkomsten voor behandelaars en begeleiders in de GGZ en aanverwante sectoren en wil hiermee bijdragen aan een continue kwaliteitsverbetering van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland.
Om onze klanten goed, snel en persoonlijk van dienst te zijn in het vinden van het best passende antwoord op hun opleidingsvragen of andere praktische en inhoudelijke vragen hebben wij een infodesk ingericht. Deze is zowel per mail als telefonisch bereikbaar en beschikbaar. De medewerker infodesk fungeert hierdoor als spin in het web in de organisatie: hij/zij is zowel goed op de hoogte van het aanbod als van de vraag en heeft kennis van de zorgcontext waarbinnen onze opleidingen worden gegeven.
 
Kerntaken: 

 • Snel en goed beantwoorden van praktische en inhoudelijke vragen over het aanbod van de RINO Groep (e-mail, telefoon en sociale media). Zo nodig en desgewenst doorgeleiden van vragen naar opleidingsmanagers, assistenten en docenten en zorgen voor een snel en goed antwoord aan de klant;
 • Signaleren van trends in klantvragen en deze proactief delen met opleidingsmanager(s);
 • Administratieve taken, waaronder: verwerken binnengekomen inschrijvingen en annuleringen, deelnemers informeren over doorgang van cursussen, versturen van e-mail, werkzaamheden t.b.v. accreditatie-aanvragen;
 • Organiseren van adviesgesprekken.
Profiel:
 • HBO werk- en denkniveau, goede gesprekspartner voor onze hoogopgeleide klanten;
 • Kennis van de GGZ en/of aanverwante zorgsector;
 • Analytisch en snel eigen maken van complexe GGZ-veld en opleidingswereld;
 • Initiatiefrijk en doortastend met een zeker mate van extraversie, zelfverzekerdheid en oplossingsgerichtheid;
 • Goede uitdrukkingsvaardigheid, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Relationeel sterk ten behoeve van verbinding met managers, receptie, assistenten, etc.;
 • Commercieel gevoelig: brengt klantbelang en organisatiebelang bij elkaar;
 • Affiniteit met administratieve en wervende taken zowel mondeling (telefoon) als schriftelijk (e-mailing en social media).
 Arbeidsvoorwaarden
De functie van medewerker infodesk opleidingen valt in de functiegroep Opleidingsontwikkeling en -realisatie en heeft als generieke functienaam Medewerker opleidingsontwikkeling en -realisatie C.
De salariëring is conform de CAO GGZ FWG 45, tussen € 2.187  en € 3.086 bruto per maand. Over de uren vanaf 20.00 uur en op zaterdag vanaf 12.00 uur wordt conform de CAO GGZ een onregelmatigheidstoeslag uitbetaald
 
Het betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging, waarbij we streven naar een langdurige samenwerking.
 
Informatie
Voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Edith Frederiks, manager Bij- en nascholing, tel. (030) 230 84 00 of  e.frederiks@rinogroep.nl. Meer informatie over de RINO Groep vind je op www.rinogroep.nl.
 
Reactie
Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail voor 1 november 2017 naar:

RINO Groep
Jeannet Hamer, P&O functionaris
E-mail: j.hamer@rinogroep.nl

De eerste selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 6, 8 of 10 november 2017.

Wil je werken bij de RINO Groep als docent?

Meer weten over werken bij de RINO Groep?

Neem contact op met:
Jeannet Hamer, P&O functionaris
030 230 84 00
j.hamer@rinogroep.nl