Vacatures bij de RINO Groep

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken not-for-profit opleidingsinstituut voor de geestelijke gezondheidszorg en aanverwante sectoren. Bij de RINO Groep werken circa 80 medewerkers. Het kantoor en het zalencentrum bevinden zich in het centrum van Utrecht. De RINO Groep werkt continu aan de verbetering van haar dienstverlening.

Mensen die bij ons werken:

 • hebben passie voor mensen
 • werken als individu en presteren als team         
 • hebben professionaliteit hoog in het vaandel staan
 • streven naar duurzame samenwerkingsrelaties

Vacatures

De vacature
De RINO Groep zoekt per direct een ervaren opleidingsmedewerker/medewerker infodesk met een gedegen organisatorische en administratieve achtergrond en een HBO werk- en denkniveau die het team van de BNS-opleidingen kan gaan versterken. Dit is een combi-functie, waarbij er twee profielen zijn te onderscheiden. Afhankelijk van de actuele behoefte zal de urenverdeling tussen deze twee functies flexibel worden ingevuld.
Profiel opleidingsmedewerker
Als opleidingsmedewerker ben je mede verantwoordelijk voor de organisatie en planning van de opleidingen. Je werkt nauw samen met een aantal opleidingsmanagers. Daarnaast maak je deel uit van het team van opleidingsmedewerkers die elkaar vervangen tijdens afwezigheid.
Kerntaken:

 • Het zelfstandig verzorgen van de cursusadministratie (contracten, afspraken, evaluaties, etc.)
 • Het voeren van de correspondentie en het onderhouden van contacten met docenten over bijv. roosters, de opleidingsprogramma’s en het cursusmateriaal (artikelen e.d.)
 • Tevens heb je veelvuldig contact met cursisten
 • Je bewaart het overzicht over en volgt de verschillende opleidingsactiviteiten
 • Je bent verantwoordelijk voor het logistiek en administratief soepel laten verlopen van de cursussen en opleidingen
Profiel medewerker infodesk
Om onze klanten goed, snel en persoonlijk van dienst te zijn in het vinden van het best passende antwoord op hun opleidingsvragen of andere praktische en inhoudelijke vragen, hebben wij een infodesk ingericht. Deze is zowel per mail als telefonisch bereikbaar en beschikbaar. De medewerker infodesk fungeert hierdoor als spin in het web in de organisatie: hij/zij is zowel goed op de hoogte van het aanbod als van de vraag en heeft kennis van de zorgcontext waarbinnen onze opleidingen worden gegeven.
De medewerkers van de infodesk werken nauw samen, en vervangen elkaar bij afwezigheid door verlof of bijv. ziekte. Medewerkers van de infodesk werken volgens rooster ook op avonden en zaterdag.

 
Kerntaken: 
 • Snel en goed beantwoorden van praktische en inhoudelijke vragen over het aanbod van de RINO Groep (email, telefoon en sociale media). Zo nodig en desgewenst doorgeleiden van vragen naar opleidingsmanagers, assistenten en docenten en zorgen voor een snel en goed antwoord aan de klant
 • Signaleren van trends in klantvragen en deze proactief delen met opleidingsmanager(s)
 • Administratieve taken, waaronder: verwerken binnengekomen inschrijvingen en annuleringen, deelnemers informeren over doorgang van cursussen, versturen van email, werkzaamheden t.b.v. accreditatie-aanvragen
 • Organiseren van adviesgesprekken
Vereisten voor deze combi functie
 • HBO werk en denkniveau, goede gesprekspartner voor onze hoogopgeleide klanten
 • Kennis van de GGZ en/of aanverwante zorgsector
 • Analytisch en snel eigen maken van complexe GGZ veld en opleidingswereld
 • Initiatiefrijk en doortastend met een zeker mate van extraversie, zelfverzekerdheid en oplossingsgerichtheid
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift, is absoluut een vereiste
 • Communicatief en contactueel sterk
 • Klantgericht
 • Relationeel sterk ten behoeve van verbinding met managers, receptie, assistenten, etc.
 • Commercieel gevoelig: brengt klantbelang en organisatiebelang bij elkaar
 • Affiniteit met administratieve en wervende taken zowel mondeling (telefoon) als schriftelijk (emailing en social media).
 • In verband met vervanging is flexibiliteit in dagen en uren een pré.
De RINO Groep
De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken - voor en door professionals. Zo leveren wij een bijdrage aan de kwaliteit van leven in de samenleving.
De RINO Groep verzorgt opleidingen, cursussen en bijeenkomsten voor behandelaars en begeleiders in de GGZ en aanverwante sectoren en wil hiermee bijdragen aan een continue kwaliteitsverbetering van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland.
Ons bereik is breed. Psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers en vele andere zorgprofessionals zijn onze klanten. Zij werken zelfstandig of bij organisaties in de sectoren GGZ, jeugdzorg, forensische zorg, wijkteams, huisartsenpraktijken, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maatschappelijke opvang en ziekenhuizen.
Zonder docenten zijn we echter nergens! De docenten scoren gemiddeld een 8 of hoger: deelnemers zijn enthousiast over de praktijkgerichtheid van de opleidingen en cursussen: we dragen zo echt een steentje bij aan de kwaliteit van de zorg. We willen daarom graag nóg meer begeleiders, behandelaren en organisaties inspireren en zo bijdragen aan hun (professionele) groei en ontwikkeling.
Arbeidsvoorwaarden
De salariëring is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (tussen € 2.222,-- en € 3.135,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Het betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

 
Informatie
Voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Edith Frederiks, afdelingsmanager BNS tel. (030) 230 84 00 of  e.frederiks@rinogroep.nl. Meer informatie over de RINO Groep vind je op www.rinogroep.nl.
Reactie
Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail vóór 1 augustus 2018 naar:
RINO Groep
Jeannet Hamer, P&O functionaris
E-mail: PenOmeldingen@rinogroep.nl             

Ben jij op zoek naar een leuke stageplaats waar je in korte tijd veel ervaring op doen met een breed takenpakket op het gebied van communicatie & marketing? Dan is deze stage iets voor jou!
 
Als stagiair Communicatie & Marketing voer je diverse communicatie- en marketingwerkzaamheden uit. Je werkt daarbij nauw samen met de collega’s van het team Communicatie & Marketing.
 
Wat doe je?

 • Je maakt diverse soorten communicatie-uitingen of helpt daarbij, zowel print (b.v. folders en het programmaboek) als online (b.v. website en online magazines).
 • Je schrijft en redigeert teksten en zoekt naar bijbehorende beeldmateriaal.
 • Je plaatst berichten op onze website, portal en intranet (incl. SEO).
 • Je maakt diverse soorten digitale nieuwsbrieven en mailings.
 • Je ondersteunt bij het organiseren van evenementen.
 • Je werkt mee aan lopende projecten en campagnes.
 • Je voert diverse (kleine) onderzoeken en analyses uit.
 
Wie zoeken we?
 • Je volgt een hbo-opleiding op het gebied van communicatie en/of marketing.
 • Je hebt enige ervaring met de genoemde werkzaamheden.
 • Je bent handig met computers en bekend met moderne communicatiemiddelen en technieken (b.v. content management systemen).
 • Je hebt affiniteit met de branche (opleidingen voor geestelijke gezondheidszorg).
 • Je bent accuraat, communicatief vaardig en enthousiast, hebt een dienstverlenende instelling, kunt zelfstandig werken en houdt van aanpakken en regelen.
Onze huidige stagiaire Amber over haar stage:
'Tijdens mijn stage bij de RINO Groep heb ik ontzettend veel geleerd op het gebied van marketing en communicatie. Het belangrijkste wat ik geleerd heb, is om echt een onderdeel van een marketing- en communicatieafdeling te zijn. Het hele team van C&M hielp mij waar nodig en als ik een nieuwe opdracht kreeg, namen ze de tijd om het uit te leggen. Ik had mijn eigen taken en verantwoordelijkheden, zat bij veel overleggen en maakte echt deel uit van het team.'
 
De RINO Groep
De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken - voor en door professionals. Zo leveren wij een bijdrage aan de kwaliteit van leven in de samenleving.
 
De RINO Groep is een opleidingsinstituut voor alle zorgsectoren waarin gewerkt wordt met en voor cliënten met psychische problemen of hulpvragen op psychosociaal gebied. Ons bereik is breed. Psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers en vele andere zorgprofessionals zijn onze klanten. Zij werken zelfstandig of bij organisaties in de sectoren GGZ, jeugdzorg, forensische zorg, wijkteams, huisartsenpraktijken, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maatschappelijke opvang en ziekenhuizen.
 
Zonder docenten zijn we echter nergens! De docenten scoren gemiddeld een 8 of hoger: deelnemers zijn enthousiast over de praktijkgerichtheid van de opleidingen en cursussen: we dragen zo echt een steentje bij aan de kwaliteit van de zorg. We willen daarom graag nóg meer begeleiders, behandelaren en organisaties inspireren en zo bijdragen aan hun (professionele) groei en ontwikkeling.
 
Informatie
De stagevergoeding bedraagt circa €‎ 318,00 bruto per maand (o.b.v. 40 uur).

Voor nadere inlichtingen over deze stage kun je contact opnemen met Bea Warmink, Corporate communicatie medewerker, tel. (030) 230 84 17 of  b.warmink@rinogroep.nl 
Meer informatie over de RINO Groep vind je op www.rinogroep.nl
 
Reactie voor 27 juni 2018
Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail naar:
b.warmink@rinogroep.nl 

Wil je werken bij de RINO Groep als docent?

Meer weten over werken bij de RINO Groep?

Neem contact op met:
Jeannet Hamer, P&O functionaris
030 230 84 00
j.hamer@rinogroep.nl