Vacatures bij de RINO Groep

De RINO Groep ondersteunt professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid om hun leven lang te leren. Samen met onze topdocenten bieden we innovatieve opleidingen, cursussen en congressen. We beslaan het hele veld: van publieke gezondheid, generalistische basis ggz tot en met gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg. Bij de RINO Groep werken circa 80 medewerkers. Het kantoor en het zalencentrum bevinden zich in het centrum van Utrecht. De RINO Groep werkt continu aan de verbetering van haar dienstverlening.

Mensen die bij ons werken:

 • hebben passie voor mensen
 • werken als individu en presteren als team         
 • hebben professionaliteit hoog in het vaandel staan
 • streven naar duurzame samenwerkingsrelaties

Vacatures

De RINO Groep zoekt een ervaren Opleidingsmedewerker met een gedegen organisatorische en administratieve achtergrond en een HBO werk- en denkniveau die het team van de BIG-opleidingen kan gaan versterken.


​​​​​​​Profiel

Als Opleidingsmedewerker ben je mede verantwoordelijk voor de organisatie en planning van de opleidingen. Je werkt nauw samen met een aantal opleidingsmanagers. Daarnaast maak je deel uit van het team van opleidingsmedewerkers die elkaar vervangen tijdens afwezigheid.
 
Je werkzaamheden bestaan onder meer uit het zelfstandig verzorgen van de cursusadministratie (contracten, afspraken, evaluaties, etc.), het voeren van de correspondentie en het onderhouden van contacten met docenten over bijv. roosters, de opleidingsprogramma’s en het cursusmateriaal (artikelen e.d.). Tevens heb je veelvuldig contact met cursisten.
 
Je bewaart het overzicht over en volgt de verschillende opleidingsactiviteiten en je bent verantwoordelijk voor het logistiek en administratief soepel laten verlopen van de cursussen en opleidingen.
 

Vereisten

Een ervaren opleidingsmedewerker met een gedegen organisatorische en administratieve achtergrond en een HBO werk- en denkniveau. Dit blijkt uit je opleiding en werkervaring.
 
Je bent communicatief en contactueel sterk, klantgericht en bent in staat om zowel zelfstandig te werken als in teamverband goed te functioneren. Een goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift, is absoluut een vereiste.
 
Je hebt ervaring en affiniteit met Microsoft Office programma’s en bent in staat om je snel in te werken in ons cursusadministratiesysteem en digitale leeromgeving. Je bent zeer accuraat en streeft naar een constante optimalisering van de dienstverlening.
 

Arbeidsvoorwaarden

De salariëring is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (tussen € 1.843,-- en € 3.135,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Het betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
 

De RINO Groep

De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken - voor en door professionals. Zo leveren wij een bijdrage aan de kwaliteit van leven in de samenleving.
 
De RINO Groep is een opleidingsinstituut voor alle zorgsectoren waarin gewerkt wordt met en voor cliënten met psychische problemen of hulpvragen op psycho-sociaal gebied. Ons bereik is breed. Psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers en vele andere zorgprofessionals zijn onze klanten. Zij werken zelfstandig of bij organisaties in de sectoren GGZ, jeugdzorg, forensische zorg, wijkteams, huisartsenpraktijken, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maatschappelijke opvang en ziekenhuizen.
 
Zonder docenten zijn we echter nergens! De docenten scoren gemiddeld een 8 of hoger: deelnemers zijn enthousiast over de praktijkgerichtheid van de opleidingen en cursussen: we dragen zo echt een steentje bij aan de kwaliteit van de zorg. We willen daarom graag nóg meer begeleiders, behandelaren en organisaties inspireren en zo bijdragen aan hun (professionele) groei en ontwikkeling.
 

Informatie

Voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Karin Hendriks, manager BIG, tel. (030) 230 84 00 of k.hendriks@rinogroep.nl ​​​​​​​
 

Reactie

Stuur je motivatiebrief en cv vóór 19 november per e-mail naar:
RINO Groep
Jeannet Hamer, P&O functionaris
E-mail: PenOmeldingen@rinogroep.nl 

Onze collega gaat ons helaas verlaten en daarom zijn we op zoek naar iemand die haar rol met net zoveel enthousiasme en kunde kan oppakken en verder uitbouwen. Word jij onze nieuwe collega?
 

Wie zoeken we?

Als medewerker Communicatie & Marketing voer je diverse communicatie- en marketingwerkzaamheden uit, van concept tot creatie. Jouw belangrijkste aandachtsgebieden zijn social media en contentcreatie, en ondersteuning van onze BIG-collega’s bij hun communicatie- en marketingvraagstukken.
 

Contentcreatie en social media:

Je bent medeverantwoordelijk voor de contentplanning. Daarvoor bedenk en ontwikkel je content die aansluit bij ons aanbod, mede door handig gebruik te maken van je interne en externe netwerk. Je volgt de laatste ontwikkelingen en trends in de sector op de voet en speelt daarop in. Ook ben je verantwoordelijk voor onze social media activiteiten, van het ontwikkelen en neerzetten van het beleid om de interactie met onze doelgroep te vergroten tot het plaatsen van content en het verzorgen van webcare. Je zet social campagnes op en optimaliseert deze.
 

Ondersteuning BIG-afdeling:

De BIG-afdeling organiseert vier erkende opleidingen tot wettelijk geregistreerde BIG-beroepen: gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog. Jaarlijks zijn bij de RINO Groep circa duizend deelnemers hiervoor in opleiding. Naast het cursorisch onderwijs volgen deelnemers een praktijkdeel binnen een erkende praktijkinstelling. De hoofdopleider is inhoudelijk verantwoordelijk voor de gehele opleiding en de opleidingsmanagers van de RINO Groep zijn verantwoordelijk voor de organisatie.
 
Jij adviseert je BIG-collega’s over de inzet van communicatie en marketing, en voert de acties uit in overleg met alle betrokkenen. Welke middelen en boodschappen kunnen ze het best inzetten om bepaalde diensten of nieuws onder de aandacht te brengen van de doelgroep(en)? Hoe kunnen ze de customer journeys van hun klanten het beste vormgeven, om zo bij te dragen aan de klanttevredenheid? Hoe kan de informatie op website en extranet worden geoptimaliseerd? Je ontwikkelt diverse soorten communicatie-uitingen, zowel print (b.v. folders) als online (b.v. website, extranet en mailings). Ook schrijf en redigeer je diverse soorten teksten.
 
Tot slot werk je mee aan lopende projecten en campagnes op de afdeling Communicatie & Marketing en daarbuiten, en vervang je je collega’s bij afwezigheid.
 

Wat kenmerkt de ideale kandidaat voor deze functie?


Creativiteit
Je weet steeds weer leuke en nieuwe onderwerpen, inhakers en invalshoeken te bedenken en kunt die vervolgens vertalen naar pakkende en professionele content (tekst en beeld). Dat doe je met de nodige organisatiesensitiviteit. Je laat je niet teveel leiden door hoe het is, maar vraag je je continu af of het misschien ook beter of leuker kan. 

Thuis in de geestelijke gezondheidszorg
Je weet je weg te vinden in de wereld van de ggz en de BIG, en voelt je betrokken bij onze klanten: professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Begrippen als EMDR, systeemtherapie en klinisch neuropsycholoog zijn voor jou bekend terrein.
 
Sterk in samenwerken
Je bent een teamplayer, die constructief samenwerkt met collega’s binnen en buiten de afdeling communicatie & marketing, en met externe leveranciers als vormgevers en tekstschrijvers. Ook ben je een professionele en plezierige gesprekspartner voor onze hoofdopleiders, docenten en andere relaties van de RINO Groep. Je gaat uitdagingen met plezier en energie te lijf en krijgt dingen voor elkaar.
 
De basis: vakkennis
Je hebt een hbo of academische opleiding op het gebied van communicatie en/of marketing en minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Ook heb je al eerder voor een bedrijf de social media activiteiten en contentcreatie verzorgd. Je hebt ervaring met moderne communicatiemiddelen en technieken zoals content management systemen en e-mailmarketing software. Ervaring met online advertising (Google AdWords, LinkedIn, etc.) is een pre. Je bent in staat om wensen vanuit de organisatie op het gebied van communicatie en marketing te vertalen naar concrete oplossingen.
 

Arbeidsvoorwaarden

De salariëring is conform de CAO GGZ, functiegroep 55 (min. € 2.863,-- en max. € 3.894,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Het betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging, waarbij we streven naar een langdurige samenwerking.
 

Meer weten over deze functie?

Bea Warmink van de afdeling Communicatie & Marketing vertelt je er graag meer over. Je kunt haar bereiken op (030) 230 84 17 of b.warmink@rinogroep.nl
 

Reactie voor 18 oktober 2018

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en denk je dat jij de persoon bent die wij zoeken? Stuur dan je motivatiebrief en cv per e-mail naar:
RINO Groep
Jeannet Hamer, P&O functionaris
E-mail: PenOmeldingen@rinogroep.nl 
 
Graag ontvangen we ook wat voorbeelden van recent werk en van social media accounts die jij beheert. Een opdracht op kantoor maakt deel uit van de procedure.

Per direct is er bij de Infodesk van de RINO Groep een vacature voor de functie van ondersteunend medewerker.
​​​​​​​
Werkdagen en -tijden in overleg. In verband met onze ruime openingstijden is flexibiliteit gewenst en wordt er ook gewerkt op avonden en zaterdagen.
De medewerkers van de Infodesk werken nauw samen en vervangen elkaar bij afwezigheid door verlof of bijv. ziekte.
 
Profiel

Om onze klanten goed, snel en persoonlijk van dienst te zijn in het vinden van het best passende antwoord op hun opleidingsvragen of andere praktische en inhoudelijke vragen hebben wij een servicebureau ingericht. Deze is zowel per mail, telefonisch en in ons zalencentrum bereikbaar en beschikbaar. Om deze afdeling zo goed mogelijk te laten functioneren zoeken we ondersteuners voor deze afdeling.
 
Kerntaken

 • Ontvangen van bezoekers
 • Beantwoorden van telefoon
 • Lichte administratieve werkzaamheden
 
Profiel
 • MBO werk- en denkniveau
 • Klantvriendelijk en contactvaardig
 • Representatief
 • Ondernemend en zelfstandig
 • Goede uitdrukkingsvaardigheid, zowel schriftelijk als mondeling
 • Ervaring en affiniteit met Microsoft Office programma’s
 • BHV diploma of bereid dit te halen
 • Beschikbaar op avonden en zaterdagen
Arbeidsvoorwaarden

De salariëring is conform de CAO GGZ en volgens de FWG gewaardeerd in functiegroep 35 (tussen € 1.748,-- en € 2.599,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
Het betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
 
De RINO Groep

De RINO Groep verzorgt opleidingen, cursussen en bijeenkomsten voor behandelaars en begeleiders in de GGZ en aanverwante sectoren en wil hiermee bijdragen aan een continue kwaliteitsverbetering van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland.
 
Informatie

Voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met de infodesk, tel. (030) 230 84 50 of  infodesk@rinogroep.nl
Meer informatie over de RINO Groep vind je op www.rinogroep.nl
 
Reactie vóór 15 september 2018

Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail naar:
RINO Groep
Jeannet Hamer, P&O functionaris
E-mail: j.hamer@rinogroep.nl 
 

Ben jij op zoek naar een leuke stageplaats waar je in korte tijd veel ervaring kunt opdoen met een breed takenpakket op het gebied van communicatie & marketing? Dan is deze stage iets voor jou!
 
Als stagiair Communicatie & Marketing voer je diverse communicatie- en marketingwerkzaamheden uit. Je werkt daarbij nauw samen met de collega’s van het team Communicatie & Marketing.
 

Wat doe je?

 • Je maakt diverse soorten communicatie-uitingen of helpt daarbij, zowel print (b.v. folders en het programmaboek) als online (b.v. website en online magazines).
 • Je schrijft en plaatst berichten op onze website, portal en intranet.
 • Je werkt aan de SEO van de website.
 • Je maakt digitale nieuwsbrieven en mailings.
 • Je ondersteunt bij het organiseren van evenementen.
 • Je werkt mee aan lopende projecten en campagnes.
 • Je voert diverse (kleine) onderzoeken en analyses uit.

 Wie zoeken we?

 • Je volgt een hbo-opleiding op het gebied van communicatie en/of marketing.
 • Je hebt enige ervaring met de genoemde werkzaamheden.
 • Je bent handig met computers en bekend met moderne communicatiemiddelen en technieken (b.v. content management systemen).
 • Je kunt goed schrijven.
 • Je hebt affiniteit met de branche (opleidingen voor geestelijke gezondheidszorg).
 • Je bent communicatief vaardig en enthousiast, hebt een dienstverlenende instelling, kunt zelfstandig werken en houdt van aanpakken en regelen.

Wat bieden we?

 • Een goede stagevergoeding (€‎ 318 bruto per maand o.b.v. 40 uur)
 • Uitdagende en afwisselende werkzaamheden
 • Je wordt behandeld als volwaardig medewerker in een organisatie met een informele sfeer, open cultuur en korte lijnen

Onze vorige stagiaire Amber over haar stage:

'Tijdens mijn stage bij de RINO Groep heb ik ontzettend veel geleerd op het gebied van marketing en communicatie. Het belangrijkste wat ik geleerd heb, is om echt een onderdeel van een marketing- en communicatieafdeling te zijn. Het hele team van C&M hielp mij waar nodig en als ik een nieuwe opdracht kreeg, namen ze de tijd om het uit te leggen. Ik had mijn eigen taken en verantwoordelijkheden, zat bij veel overleggen en maakte echt deel uit van het team.'
 

Over de RINO Groep

De RINO Groep ondersteunt professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid om hun leven lang te leren. Denk aan psychologen, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen en psychotherapeuten. Samen met onze topdocenten bieden we innovatieve opleidingen, cursussen en congressen op maat. Wij onderscheiden ons door klantgerichte service en staan midden in een dynamisch internationaal netwerk. Vanuit dit professioneel netwerk creëren en delen we hoogwaardige kennis en focussen we op de vertaling naar de dagelijkse praktijk. Persoonlijke aandacht en klanttevredenheid staan bij de RINO Groep centraal. We luisteren, denken mee en staan klaar voor onze klanten.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Bea Warmink, Coördinator Communicatie & Marketing, tel. (030) 230 84 17 of  b.warmink@rinogroep.nl  
 

Reactie voor 1 december 2018

Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail naar:
b.warmink@rinogroep.nl 

Wil je werken bij de RINO Groep als docent?

Meer weten over werken bij de RINO Groep?

Neem contact op met:
Jeannet Hamer, P&O functionaris
030 230 84 00
j.hamer@rinogroep.nl