Vacatures bij de RINO Groep

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken not-for-profit opleidingsinstituut voor de geestelijke gezondheidszorg en aanverwante sectoren. Bij de RINO Groep werken circa 80 medewerkers. Het kantoor en het zalencentrum bevinden zich in het centrum van Utrecht. De RINO Groep werkt continu aan de verbetering van haar dienstverlening.

Mensen die bij ons werken:

 • hebben passie voor mensen
 • werken als individu en presteren als team         
 • hebben professionaliteit hoog in het vaandel staan
 • streven naar duurzame samenwerkingsrelaties

Vacature

In verband met de groei van ons aanbod zoekt de RINO Groep een ervaren opleidingsmanager bij de afdeling Bij- en Nascholing.
 
Profiel
We zoeken een enthousiaste netwerker en organisator die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van nieuwe opleidingen en voor het vernieuwen en managen van diverse opleidingen bij- en nascholing van de RINO Groep, op zowel post-hbo als postmaster niveau.

Het doel is om de kwaliteit van de opleidingen onderwijskundig nog beter te laten scoren, de opleidingen nog efficiënter te organiseren en continue goed aan te laten sluiten bij de eisen van de beroepsverenigingen en de behoefte van de klant/veld. Het beoogde resultaat is een groei in het aantal deelnemers en het behouden van de hoge klanttevredenheid.

Hierbij werkt de opleidingsmanager nauw samen met de hoofdopleiders, onderwijskundig adviseur, sectormanagers van de betreffende velden en opleidingsmedewerkers. Voor het werven van deelnemers werk je nauw samen met de medewerkers van Communicatie & Marketing, de sectormanagers en de medewerkers van infodesk.
 
Jouw kwaliteiten
We zoeken een zogenaamde ‘analytische doener en sociale netwerker’ die meerwaarde biedt in het contact met hoofdopleiders en klanten vanwege zijn/haar onderwijskundige ervaring en/of ervaring en kennis over de zorg voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

 • Je beschikt over zakelijk inzicht en organisatorisch talent;
 • Je vindt het leuk om zaken zelfstandig te regelen en verliest daarbij het overzicht niet;
 • Je functioneert op academisch niveau. Je bent analytisch en combineert dit analytisch vermogen met een resultaatgerichte en besluitvaardige werkhouding en doenersmentaliteit;
 • Je hebt kennis van GGZ en GGZ beroepen en beschikt over een netwerk in de GGZ. Je bent ondernemend en neemt een actieve rol in het werven van nieuwe deelnemers via het onderhouden en aanspreken van het RINO-netwerk op de betreffende opleidingen en het werven via andere media;
 • Je hebt een onderwijskundige opleidingsachtergrond en je levert vanuit die kennis en/of ervaring extra meerwaarde aan de samenwerking met de (hoofd-)opleiders;
 • Je bent omgevingsbewust en een ‘netwerker’;
 • Je bent flexibel, creatief, klantgericht en ondernemend;
 • Je hebt een goed gevoel voor verhoudingen;
 • Je kunt zelfstandig en in teamverband werken. 
Arbeidsvoorwaarden
De salariëring is conform de CAO GGZ en volgens de FWG gewaardeerd in functiegroep 60 (tussen € 3.215,-- en maximaal € 4.287,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Het betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging, waarbij we streven naar een langdurige samenwerking.
 
Informatie
Voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Jeannet Hamer, P&O functionaris (030 230 84 25, j.hamer@rinogroep.nl) of Edith Frederiks, manager bij- en nascholing (030 230 84 00, e.frederiks@rinogroep.nl). 
 
Reactie
Heb je belangstelling voor deze functie dan verzoeken wij je om vóór 29 januari 2018 een motivatiebrief en CV te mailen naar Jeannet Hamer, P&O functionaris, j.hamer@rinogroep.nl.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


De RINO Groep
De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijk kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken - voor en door professionals.
 
De RINO Groep is een opleidingsinstituut voor alle zorgsectoren waarin gewerkt wordt met en voor cliënten met psychische problemen of hulpvragen op psycho-sociaal gebied. Ons bereik is breed. Psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers en vele ander zorgprofessionals zijn onze klanten. Zij werken zelfstandig of bij organisaties in de sectoren GGZ, jeugdzorg, forensische zorg, wijkteams, huisartsenpraktijken, maatschappelijke opvang, onderwijs en ziekenhuizen. Voor onze opleidingsactiviteiten aan hulpverleners en behandelaars is het perspectief van de cliënt richtinggevend: die moet er uiteindelijk beter van worden.
 
Zonder docenten zijn we echter nergens! De docenten scoren gemiddeld een 8 of hoger: deelnemers zijn enthousiast over de praktijkgerichtheid van de opleidingen en cursussen: we dragen zo echt een steentje bij aan de kwaliteit van de zorg. We willen daarom graag nóg meer begeleiders, behandelaren en organisaties inspireren en zo bijdragen aan hun (professionele) groei en ontwikkeling.

De RINO Groep zoekt een ervaren Opleidingsmedewerker met een gedegen organisatorische en administratieve achtergrond en een HBO werk- en denkniveau die het team van de BIG-opleidingen kan gaan versterken.
 
Profiel
Als Opleidingsmedewerker ben je mede verantwoordelijk voor de organisatie en planning van de opleidingen. Je werkt nauw samen met een aantal opleidingsmanagers. Daarnaast maak je deel uit van het team van opleidingsmedewerkers die elkaar vervangen tijdens afwezigheid.
 
Je werkzaamheden bestaan onder meer uit het zelfstandig verzorgen van de cursusadministratie (contracten, afspraken, evaluaties, etc.), het voeren van de correspondentie en het onderhouden van contacten met docenten over bijv. roosters, de opleidingsprogramma’s en het cursusmateriaal (artikelen e.d.). Tevens heb je veelvuldig contact met cursisten.
 
Je bewaart het overzicht over en volgt de verschillende opleidingsactiviteiten en je bent verantwoordelijk voor het logistiek en administratief soepel laten verlopen van de cursussen en opleidingen.
 
Vereisten
Een ervaren Opleidingsmedewerker met een gedegen organisatorische en administratieve achtergrond en een HBO werk- en denkniveau. Dit blijkt uit je opleiding en werkervaring.
 
Je bent communicatief en contactueel sterk, klantgericht en bent in staat om zowel zelfstandig te werken als in teamverband goed te functioneren. Een goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift, is absoluut een vereiste.
 
Je hebt ervaring en affiniteit met Microsoft Office programma’s en bent in staat om je snel in te werken in ons cursusadministratiesysteem en digitale leeromgeving. Je bent zeer accuraat en streeft naar een constante optimalisering van de dienstverlening.
 
Arbeidsvoorwaarden
De salariëring is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (tussen € 2.187,-- en € 3.086,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Het betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
 
Informatie
Voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Karin Hendriks, manager BIG,
030 230 84 00 of k.hendriks@rinogroep.nl
 
Reactie
Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail naar:
RINO Groep
Jeannet Hamer, P&O functionaris
j.hamer@rinogroep.nl 
 

De RINO Groep

De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken - voor en door professionals. Zo leveren wij een bijdrage aan de kwaliteit van leven in de samenleving.
 
De RINO Groep is een opleidingsinstituut voor alle zorgsectoren waarin gewerkt wordt met en voor cliënten met psychische problemen of hulpvragen op psycho-sociaal gebied. Ons bereik is breed. Psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers en vele andere zorgprofessionals zijn onze klanten. Zij werken zelfstandig of bij organisaties in de sectoren GGZ, jeugdzorg, forensische zorg, wijkteams, huisartsenpraktijken, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maatschappelijke opvang en ziekenhuizen.
 
Zonder docenten zijn we echter nergens! De docenten scoren gemiddeld een 8 of hoger: deelnemers zijn enthousiast over de praktijkgerichtheid van de opleidingen en cursussen: we dragen zo echt een steentje bij aan de kwaliteit van de zorg. We willen daarom graag nóg meer begeleiders, behandelaren en organisaties inspireren en zo bijdragen aan hun (professionele) groei en ontwikkeling.

In verband met het vertrek van onze huidige collega zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste, hulpvaardige man/vrouw die van aanpakken houdt en deze baan wil vervullen. Het gaat om een aanstelling van gemiddeld 12 uur (2 vacatures) of gemiddeld 24 uur (1 vacature) per week, waarbij meer gewerkt wordt in de werkweken ter compensatie voor de schoolvakanties van de regio Midden-Nederland waarin niet gewerkt wordt. Buiten de reguliere werkdagen wordt er gewerkt op 1 x per 2 weken op een zaterdag.
 
De RINO Groep verzorgt opleidingen, cursussen en bijeenkomsten voor behandelaars en begeleiders in de GGZ en aanverwante sectoren en wil hiermee bijdragen aan een continue kwaliteitsverbetering van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland.
 
Kerntaken

 • Verzorgt het gereed maken van zalen, signaleert onregelmatigheden en geeft deze door
 • Houdt de publieksruimten en zalen ordelijk en schoon
 • Verricht hand- en spandiensten als kopieerwerkzaamheden e.d.
 • Lost eenvoudige eerstelijns (ict) storingen op
 • Voorraadbeheer
 • Treedt op als BHV-er
 • Verzorgen van inkomende en uitgaande post
Profiel

 • VMBO werk- en denkniveau
 • Klantvriendelijk en contactvaardig
 • Representatief
 • Ondernemend en zelfstandig
 • Hulpvaardig
Arbeidsvoorwaarden
De salariëring is conform de CAO GGZ, functiegroep 20 (min. € 1.634,-- en max. € 2.187,-- bruto per maand). Over de uren vanaf 12.00 uur op zaterdag wordt conform de CAO GGZ een onregelmatigheidstoeslag uitbetaald. Het betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging, waarbij we streven naar een langdurige samenwerking. 
 
Informatie
Voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Sylvia Visser, manager zalencentrum, 030 230 84 37 of s.visser@rinogroep.nl.
 
Reactie
Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail vóór 1 februari 2018 naar:
RINO Groep
Jeannet Hamer, P&O functionaris
j.hamer@rinogroep.nl

Wil je werken bij de RINO Groep als docent?

Meer weten over werken bij de RINO Groep?

Neem contact op met:
Jeannet Hamer, P&O functionaris
030 230 84 00
j.hamer@rinogroep.nl