Therapeutisch hanteren van behandelrelaties  (AGZ23A01)

€ 1.065

Inschrijven is niet meer mogelijk

Gemiddelde beoordeling > 8
Topdocenten uit de praktijk
CEDEO- / CRKBO-erkend
GZ-psychologen leren tijdens hun opleiding bewezen werkzame methoden en technieken om cliënten te helpen hun klachten en symptomen te verlichten en disfunctionele gedragspatronen te doorbreken. De opleiding is minder gericht op ontwikkeling van vaardigheden waarmee het contact tussen cliënt en therapeut zelf een instrument is. Deze module leert GZ-psychologen diagnostisch en therapeutisch gebruik te maken van de ervaringen die cliënt en therapeut aan elkaar opdoen in therapeutisch contact.
 
  • Inhoud

     
    Doelgroep
    (BIG-geregistreerde) GZ-psychologen werkzaam in de GGZ en andere settings waar psychologische behandeling plaatsvindt
     
    Inhoud
    Cursisten gaan zich vier dagen verdiepen in het werken met en vanuit de therapeutische relatie. Het opdoen en verbeteren van diagnostische en therapeutische vaardigheden op het gebied van het werken met het hier-en-nu van de therapeutische relatie staat centraal, naast het vergroten van kennis en inzicht. De cursus heeft het karakter van een workshop waarin in een veilige en opbouwende sfeer veel wordt geoefend met rollenspellen. Er wordt aandacht geschonken aan het maken van vertaalslagen naar het werk op de werkvloer. De lesdagen zijn twee weken van elkaar gescheiden en de tijdsperiode tussen de derde en de vierde lesdag beslaat 6 weken, zodat er voldoende kan worden geoefend op de eigen werkplek.
               
    De cursus heeft drie pijlers: (1) diagnostiek in/van de therapeutische relatie, (2) empirisch gevalideerde up-to-date theorievorming over de therapeutische relatie en (3) therapeutisch werken in/met de therapeutische relatie. Elke lesdag richt zich -in genoemde volgorde- op een van deze drie pijlers. De vierde lesdag richt zich op synthese en integratie: er wordt dan voornamelijk aandacht besteed aan het reflecteren op en oefenen van ervaringen die de deelnemers intussen in hun eigen praktijk hebben gedaan.
     
    Literatuur     
    Hafkenscheid, A. (2021). De therapeutische relatie. Boom uitgevers Amsterdam
                           
    Docenten
    dr. A. (Anton) Hafkenscheid, klinisch psycholoog-psychotherapeut en drs. G. (Guido) Machielsen, klinisch psycholoog-psychotherapeut. Beide docenten zijn al tientallen jaren werkzaam in de specialistische GGZ. Zij zijn erkend supervisor en leertherapeut van specialistische psychotherapieverenigingen en verzorgen al lange tijd postmasteronderwijs in de GGZ, onder meer voor de RINO Groep.
     
    Toetsing
    Door middel van actieve deelname tijdens de les en een schriftelijke casusbeschrijving
     
     

    Werkwijze

    De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.  Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany gegeven worden.

  • Datums
    Lesdata

    Datums

    6 en 20 februari, 6 maart en 17 april 2023

    Locatie

    RINO Groep Utrecht
  • Accreditatie
    Accreditatie

    Certificaat

    Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

  • Doelgroep
    Doelgroep
  • Literatuur
    Verplichte literatuur, aan te schaffen voorafgaand aan de cursus.
  • Reviews
    Reviews

Waarin wil jij jezelf verder ontwikkelen?

Toon meerToon minder