Start op:

Diagnostiek autisme bij kinderen (D1905)

Het diagnosticeren van kinderen met een autismespectrumstoornis is een ingewikkeld proces. De cursus diagnostiek verschaft je meer deskundigheid in het herkennen en beschrijven van kenmerken die horen bij aandoeningen binnen het spectrum van autistische stoornissen. Naast de classificerende diagnostiek wordt vooral stilgestaan bij de individueel descriptieve diagnostiek. Aandacht zal worden besteed hoe ook te komen tot handelingsgerichte diagnostiek.
 

Kosten: € 775

incl. digitale literatuur en lunch, excl. eventuele boeken

In ons sfeervolle huiscafé stel je zelf je maal­tijd samen uit het buffet, verzorgd door onze huis­cateraar The Colour Kitchen. Zij geven mensen met een afstand tot de arbeids­markt een nieuwe kans door ze op te leiden tot horeca­professionals.

Meer weten?

Mogelijk t/m 23 september 2019

Je krijgt bericht als er plaats vrijkomt. Bij veel belang­stelling plannen we extra data.

Feiten

 • Omvang: 3 vrijdagen van 09:30 tot 16:30
 • Datums: 27 september, 18 oktober en 8 november 2019
 • Locatie: Utrecht
 • Docent: drs. Annuska van der Vegte
 • Docent

 • Kosten: € 775
 • Cursuscode: D1905

Voor wie

 • Gz-psycholoog BIG
 • Kinder- en jeugdpsycholoog NIP
 • NVO Orthopedagoog-generalist
 • Basispsycholoog
 • Orthopedagoog
Gz-psycholoog BIG, Kinder- en jeugdpsycholoog NIP, NVO Orthopedagoog-generalist, Basispsycholoog en Orthopedagoog

Accreditaties

Accreditatie: NIP, NVO, SKJ

Lees meer over de accreditaties

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS) diagnosticeren is een ingewikkeld proces. In deze cursus leer je de kenmerken van ASS herkennen en beschrijven. Naast classificerende diagnostiek staan we vooral stil bij individueel descriptieve diagnostiek. Daarnaast is er aandacht voor handelingsgerichte diagnostiek. Tijdens deze cursus wordt specifiek aandacht besteed aan ASS bij meisjes, differentiaal diagnostiek en welke vormen van behandeling mogelijk zijn bij kinderen met een ASS.


Bij gelijktijdige inschrijving (op dezelfde dag) voor drie of meer cursussen waarvoor accreditatie is toegekend of aangevraagd i.h.k.v. de (her)registratie Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP of NVO Orthopedagoog-Generalist, ontvang je 10% korting per cursus. Vermeld op het inschrijfformulier code NIPNVO.

Wat leer je?

Je verwerft meer deskundigheid in het herkennen en beschrijven van kenmerken die horen bij autisme spectrum stoornissen (ASS).

Inhoud

Er wordt aandacht besteed aan de diagnostiek van kinderen met een autismespectrumstoornis en de specifieke kenmerken daarvan (DSM 5 en praktijk).
Het gehele diagnostische proces van een eerste vermoeden tot de uiteindelijke diagnose wordt belicht. Er wordt ingegaan op de verschillende deelonderzoeken als anamnese, inhoud van het psychodiagnostisch onderzoek en mogelijke observaties in de school- en thuissituatie. De samenwerking met ouders komt daarbij nadrukkelijk aan de orde evenals de consultatie aan het onderwijs. Speciale aandacht gaat er uit naar ASS bij meisjes en differentiaal diagnostiek. Er wordt kort stilgestaan bij welke vormen van behandeling mogelijk zijn bij kinderen met een ASS.

Toetsen

Casuïstiek.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Incompany en groepskorting

De meeste cursussen van de RINO Groep kunnen ook incompany in jouw organisatie worden gegeven. Ook kun je zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting met ons Samen SLIM concept. Informeer naar de mogelijkheden.

Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden.

Literatuur & Benodigdheden

Uiterlijk vijf weken voor de startdatum word je geïnformeerd over eventuele aan te schaffen boeken.

De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

 • Docent: drs. Annuska van der Vegte
 • Docent

  Enthousiast geworden?
  Schrijf je in voor de wachtlijst.

  Je krijgt bericht als er plaats vrijkomt.
  Bij veel belangstelling plannen we extra data.

  Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

  Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: D1905 zodat we je snel kunnen helpen.

  030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl