Inschrijven is niet meer mogelijk.

Online inschrijven is niet mogelijk.

Modulair leertraject autisme bij kinderen en jeugdigen  (AUJ)

ASSpecten

Autismespectrumstoornissen uiten zich per persoon anders en kennen vele aspecten. In de specialistische ggz en jeugdhulp zien we vaak gedragsproblemen gecombineerd met autisme. Als behandelaar is het een hele uitdaging om tijdens de ontwikkelingsfase van zeer jonge kinderen, basisschoolleerlingen, jongeren en jongvolwassenen het autisme te diagnosticeren en behandelen. Deze leerroute heeft instemming en goedkeuring van het Kernteam Autisme. Prijzen, datums e.d. vind je bij de losse cursussen.
 

Feiten

 • Kosten:
 • Cursuscode: AUJ

Voor wie

 • Gz-psycholoog BIG
 • Psychotherapeut BIG
 • Klinisch psycholoog BIG
 • Psychiater
Lees de volledige doelgroepinformatie
Gz-psycholoog BIG, Psychotherapeut BIG, Klinisch psycholoog BIG en Psychiater

GZ-psychologen, basispsychologen en orthopedagogen in opleiding tot Kinder- Jeugdpsycholoog NIP of Orthopedagoog Generalist, klinisch psychologen, psychotherapeuten en psychiaters.

Accreditaties

Er zijn geen accreditaties.

Bekijk ons geaccrediteerde aanbod

Daarom heeft de RINO Groep op post-academisch (BIG) niveau de volgende cursussen voor je geselecteerd. Hiermee kun je je kennis en vaardigheden op het gebied van autisme verbreden en verdiepen. Het is zeker voor kinderen en jongeren met autisme een uitdaging om de weg naar zelfredzaamheid te bewandelen en aan alle ontwikkeltaken op hun pad te gaan voldoen. De impact op de ontwikkeling van kinderen en jongeren van een anders functionerende centrale coherentie, Theory of Mind, of prikkelverwerking is groot. De docenten zijn expert op het gebied van diagnostiek en behandeling van autisme en opgeleid als klinisch psycholoog, Gz-psycholoog of psychiater. Zij zijn onder andere verbonden aan Dr. Leo Kannerhuis, Karakter, Cass18+, Altrecht en de Universiteit Leiden.

Deze leerroute:

 • is actueel en aangesloten op de meest recente onderzoeksresultaten vanuit de academische werkplaatsen Autisme Samen Doen en Reach-Aut
 • kent onderlinge samenhang waardoor je het grote geheel van de verschillende aspecten van autisme met elkaar kunt verbinden in jouw diagnostische proces en behandeling van de persoon met autisme

Doelgroep

GZ-psychologen, basispsychologen en orthopedagogen in opleiding tot Kinder- Jeugdpsycholoog NIP of Orthopedagoog Generalist, klinisch psychologen, psychotherapeuten en psychiaters.

Inhoud

 • diagnostiek van autisme bij kind en jeugd
 • Pivotal Response Treatment (PRT)
 • behandelen van sensorische informatieverwerking bij kinderen met autisme
 • CGT bij kinderen en jeugd met autisme

Certificaat

Accreditatie & Erkenning

Er zijn geen accreditaties.

Bekijk ons geaccrediteerde aanbod

Literatuur & Benodigdheden

De leerroute wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: AUJ zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl

Ook interessant voor jou