Start op:

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Young Professionals: Kickstart  (Y1801)

Je verdiept je inhoudelijke kennis en vaardigheden onder leiding van topdocenten. Daarnaast kijken we naar jouw persoonlijke kwaliteiten en hoe je deze kunt inzetten in je werk en/of sollicitatieproces. We sluiten af met 'meet the pro's''s waar ervaren behandelaren vertellen over hun loopbaan en praktijkopleiders inzicht bieden in hoe ze kandidaten voor de Gz-opleiding selecteren. Het zijn twee dagen die om jou en je groepsgenoten draaien en gegarandeerd nieuwe inspiratie opleveren.
 

Feiten

 • Omvang: 2 dagen
 • Datums: 22 en 23 oktober 2018
 • Locatie: Utrecht
 • Docenten: drs. Matthijs Bogaertsdrs. Gertjan van HinsbergRoderick JansenDidi de Joode
 • Docenten

 • Kosten: € 150
 • Cursuscode: Y1801

Voor wie

 • Basispsycholoog
 • Orthopedagoog
Lees de volledige doelgroepinformatie
Basispsycholoog en Orthopedagoog

De kickstart is bedoeld voor iedereen met een (recent) afgeronde opleiding Psychologie of Orthopedagogiek. Je bent echter al van harte welkom wanneer je minimaal halverwege je masterstage bent.
Heb je meer dan twee jaar relevante werkervaring? Dan raden we je aan een keuze te maken uit ons overige aanbod.

Accreditaties

Er zijn geen accreditaties.

Bekijk ons geaccrediteerde aanbod

Na het actief bijwonen van de volledige kickstart ontvang je een certificaat.

Als afgestudeerd psycholoog of orthopedagoog heb je een mooie basis! Zoals je ook ontdekt zult hebben tijdens je studie en je eerste stage- en mogelijk werkervaring is er nog veel meer te leren. Tijdens de kickstart verdiep je op een aantal terreinen je kennis en, door de praktische opzet, vooral je vaardigheden.
Tijdens of na je afstuderen spelen er ook diverse praktische vragen. De voornaamste is vaak hoe je een baan vindt, laat staan je droombaan. En wat doe je in de tussentijd? Wil en kun je wel of niet een werkervaringsplek invullen, een tijdje een hbo-functie vervullen? Hoe vergroot je je kansen om een Gz-opleiding te volgen? Welke mogelijkheden zijn er als je ambitie helemaal niet ligt in de richting van Gz-psycholoog?
 
De RINO Groep heeft een speciaal Young professionals programma ontwikkeld. We bieden diverse praktische workshops, verzorgd door hoofdopleiders en topdocenten. Deze bieden je  handvaten waarmee je direct aan de slag kunt. We horen ook van deelnemers dat ze helpen in het maken van een keuze voor een vervolgopleiding. 
Met deze tweedaagse kickstart willen we bereiken dat je:

 • nieuwe kennis en vaardigheden direct kunt toepassen;
 • een nieuwe groep mensen leert kennen met wie je tips en ervaringen kunt uitwisselen;
 • opnieuw ervaart hoe mooi het is om (straks) als psycholoog of orthopedagoog te werken;
 • vertrouwen hebt in de toekomst: je ziet meerdere (nieuwe) mogelijkheden, ook voor jou is er straks een prachtige baan en/of interessante vervolgstudie!
 
Kun je niet vinden wat je zoekt of heb je behoefte aan meer persoonlijk advies? We organiseren twee keer per jaar een open dag waar je van harte welkom bent! De medewerkers van de infodesk denken ook altijd graag met je mee. 

Doelgroep

De kickstart is bedoeld voor iedereen met een (recent) afgeronde opleiding Psychologie of Orthopedagogiek. Je bent echter al van harte welkom wanneer je minimaal halverwege je masterstage bent.
Heb je meer dan twee jaar relevante werkervaring? Dan raden we je aan een keuze te maken uit ons overige aanbod.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen elk een dagdeel aan bod:

 • Kernkwaliteiten
  Wie ben je en wat past bij je? Wat maakt jou uitermate geschikt als hulpverlener en hoe breng je dat over in je sollicitaties?
 • KOPP
  Matthijs Bogaerts neemt je mee in de KOPP-problematiek. Het niveau van dit dagdeel is gelijk aan de GZ-opleiding. Je bereidt enkele artikelen voor, de theorie wordt plenair besproken en daarna werk je een casus uit. Ben je afgestudeerd in de richting kind & jeugd, dan focus je je op het kind. Gaat je belangstelling uit naar volwassenen, dan richt je je op de ouders. Tot slot richt een deel van de groep zich op het systeem.
 • Workshop naar keuze: Gedragstherapie door Guido Machielsen of Mindfulness door Didi de Joode.
  Beide workshops sluiten aan bij wat je in je masteropleiding geleerd hebt en zijn praktijkgericht.
 • Meet the pro's
  Ervaren behandelaars en praktijkopleiders uit grote ggz-instellingen vertellen je over hun werk en hoe zij gekomen zijn waar ze nu zijn. Daarnaast geven ze inzicht in hoe zij sollicitaties beoordelen en wat jij kunt doen om jouw cv boven op de stapel te krijgen. We doen dit een setting die lijkt op College Tour, dit is dus je kans om al je (prangende) vragen te stellen.
 • Napraten en borrel
  Tijdens een gezellige borrel krijg je de gelegenheid om na te praten met elkaar, de aanwezige professionals en enkele opleidingsmanagers van de RINO Groep.
 
Op dag 1 volg je het programma van 10.00 - 17.00 uur of van 14.00 - 21.00 uur. Dag 2 is voor degenen die de workshop Gedragstherapie volgen van 10.00 - 17.00 uur. Neem je deel aan de workshop Mindfulness, dan start je op dag 2 al om 9.00 uur. In de ochtend vinden de twee workshops parallel aan elkaar plaats, de middag bestaat uit een plenair programma.
Je kunt op je inschrijfformulier aangeven of je op dag 1 's ochtends of 's middags wilt starten en welke workshop je op dag 2 wilt volgen. Mocht een keuzemogelijkheid niet meer beschikbaar zijn omdat de groep vol is, dan wordt dat op het inschrijfformulier vermeld.

Certificaat

Na het actief bijwonen van de volledige kickstart ontvang je een certificaat.

Incompany en groepskorting

De meeste cursussen van de RINO Groep kunnen ook incompany in jouw organisatie worden gegeven. Ook kun je zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting met ons Samen SLIM concept. Informeer naar de mogelijkheden.

Wil je met een groep Young professionals een workshop of (delen uit) de kickstart volgen? Dat kan! We kunnen we alle onderdelen incompany verzorgen. Indien gewenst kunnen we ook een programma op maat samenstellen.

Accreditatie & Erkenning

Er zijn geen accreditaties.

Bekijk ons geaccrediteerde aanbod

 • Docenten: drs. Matthijs Bogaertsdrs. Gertjan van HinsbergRoderick JansenDidi de Joode
 • Docenten

  RINO Groep

  Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

  Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: Y1801 zodat we je snel kunnen helpen.

  030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl

  Ook interessant voor jou