Startdatum:

Omgaan met (vermoedens van) ouderverstoting (D1752)

Veel professionals worstelen met situaties waarin ze ouderverstoting vermoeden of een risico zien op ouderverstoting. Hoe kun je signalen van deze relatiebreuken herkennen en interpreteren? Hoe maak je deze signalen bespreekbaar? Hoe benader je de situatie en de betrokkenen en wat kun je beter niet doen? Hoe ga je om met de ouder bij wie de kinderen verblijven en met de verstoten ouder? Welke gevolgen heeft ouderverstoting op de ontwikkeling van kinderen en jongeren op korte en langere termijn?

Stuur mij bericht zodra er data bekend zijn en de inschrijving opent.

Feiten

  • Omvang: 2 dagen van 9.00 - 17.00 uur
  • Datums: data worden zo snel mogelijk bekend gemaakt
  • Locatie: Utrecht
  • Kosten:

Voor wie

  • Eerstelijnspsycholoog
  • Kinder- en jeugdpsycholoog NIP
  • NVO Orthopedagoog-generalist
  • Basispsycholoog
  • Orthopedagoog
Eerstelijnspsycholoog, Kinder- en jeugdpsycholoog NIP, NVO Orthopedagoog-generalist, Basispsycholoog en Orthopedagoog

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Accreditatie: NIP, NVO, SKJ

Lees meer over de accreditaties

De gevolgen van een scheiding op aanwezige kinderen kunnen sterk in ernst verschillen. Soms raakt één van de ouders na een scheiding uit beeld of wijzen kinderen het contact met een ouder af. Wat is er dan aan de hand en wanneer is er sprake van oudervervreemding en wanneer van ouderverstoting?

Als een scheiding zeer conflictueus verloopt, zijn de gevolgen voor jeugdigen ernstiger en heeft dat voor ongeveer 10% van de jeugdigen specifieke negatieve gevolgen zoals loyaliteitsconflicten, oudervervreemding en ouderafwijzing, en parentificatie (Richtlijn Scheiding en problemen van jeugdigen).
 
Veel professionals worstelen met situaties waarin ze ouderverstoting vermoeden of een risico zien op ouderverstoting. Hoe kun je signalen van deze relatiebreuken herkennen en interpreteren? Hoe maak je deze signalen bespreekbaar? Hoe benader je de situatie en de betrokkenen en wat kun je beter niet doen? Hoe ga je om met de ouder bij wie de kinderen verblijven en met de verstoten ouder? Welke gevolgen heeft ouderverstoting op de ontwikkeling van kinderen en jongeren op korte en langere termijn? Hoe draag je bij aan herstel van een gezonde relatie tussen het kind en zijn/haar ouders en een gezonde ontwikkeling van het kind?

Als je via 'houd mij op de hoogte' je contactgegevens doorgeeft, informeren we je direct zodra het programma en de data bekend zijn.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Incompany en groepskorting

Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany gegeven worden.

Je kunt ook zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting. Bekijk de voordelen van een Samen SLIM-groep.

Literatuur & Benodigdheden

De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

Docent

Enthousiast geworden?

Meld je aan als belangstellende.
Stuur mij bericht zodra er data bekend zijn en de inschrijving opent.

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: D1752 zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl