Datum:

Training Liberman module 1: Omgaan met antipsychotische medicatie (L1811)

Eendaagse training

Hoe help je mensen met een ernstige psychiatrische stoornis goed omgaan met antipsychotische medicatie? In deze training leer je hoe je deze cliënten ondersteunt in hun medicatietrouw door duidelijk antwoord te geven op de vraag waarom deze middelen noodzakelijk zijn. Je oefent met technieken afkomstig uit de gedragstherapie, de leertheorie en de psycho-educatie met concrete casuïstiek.

Kosten: € 390

incl. handleiding en werkboek t.w.v. € 85 en lunch

In ons sfeervolle huiscafé stel je zelf je maal­tijd samen uit het buffet, verzorgd door onze huis­cateraar The Colour Kitchen. Zij geven mensen met een afstand tot de arbeids­markt een nieuwe kans door ze op te leiden tot horeca­professionals.

Meer weten?

Houd mij op de hoogte

Feiten

 • Omvang: 1 dag van 10.00 - 16.00 uur
 • Datum: data worden gepland in overleg met belangstellenden
 • Locatie: Utrecht
 • Kosten: € 390
 • Cursuscode: L1811

Voor wie

 • Basispsycholoog
 • Verpleegkundig specialist
 • Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
 • Hbo-verpleegkundige
 • Mbo-verpleegkundige
 • Sociaal pedagogisch hulpverlener
 • Sociaal pedagogisch werker
 • Maatschappelijk werker
Basispsycholoog, Verpleegkundig specialist, Sociaal psychiatrisch verpleegkundige, Hbo-verpleegkundige, Mbo-verpleegkundige, Sociaal pedagogisch hulpverlener, Sociaal pedagogisch werker en Maatschappelijk werker

Accreditaties

Accreditatie: V&V

Lees meer over de accreditaties

Je ontvangt een certificaat indien je 100% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Ter ondersteuning van het gebruik en een adequate implementatie van de Liberman modules biedt de RINO Groep trainingen aan voor professionals die met deze modules willen werken. De Liberman modules bieden cliënten met een ernstige psychiatrische stoornis de mogelijkheid op een systematische manier vaardigheden op uiteenlopende levensterreinen te leren. Het stelt hen zo in staat hun zelfstandigheid te vergroten. Hierdoor wordt de basis gelegd voor sociale re-integratie. De Liberman modules zijn gericht op het leren van praktische en sociale vaardigheden en behandelen ieder een afgerond onderwerp. Bij de opbouw van de modules is gebruik gemaakt van de expertise uit de gedragstherapie, de leertheorie en de psycho-educatie.

Deze module is door de Erkenningscommissie Langdurige GGZ erkend op het niveau van 'goede aanwijzingen voor effectiviteit'.

Deze training is door voorgaande deelnemers beoordeeld met een 8,2.

Bij voldoende belangstelling voor deze dag wordt een datum met je gepland. Je kunt je belangstelling kenbaar maken via de knop 'Houd mij op de hoogte'.

Wat leer je?

Als professional word je getraind in het overdragen van de module 'Omgaan met antipsychotische medicatie'. Na afloop van de training heb je je vaardigheden eigen gemaakt om de methodiek conform de didactiek en uitgangspunten van Liberman over te dragen aan jouw cliënten.

Inhoud

Tijdens deze eendaagse kennismakingstraining ga je aan de hand van zeven leerstappen aan de slag met de inhoud van module 1 en de vijf vaardigheidsdomeinen en daaraan gekoppelde deelvaardigheden:
1. informatie verzamelen over antipsychotische medicatie
2. correct gebruik van medicijnen en evaluatie van de effecten
3. herkennen van de bijwerkingen van medicatie
4. bespreken van problemen met medicatie
5. omgaan met langwerkende medicatie per injectie

Je wordt getraind in de overdracht van deze module aan cliënten.

In elke module wordt de techniek voor het oplossen van problemen geoefend en worden communicatievaardigheden besproken en getraind.

Na het volgen van een Liberman module wordt aan alle trainers de praktijkoefendag geadviseerd om de trainersvaardigheden verder aan te scherpen. Tijdens deze dag worden problemen die men tegenkomt bij het geven van de trainingen, besproken en geoefend. De praktijkoefendag is tevens een verplicht onderdeel van de certificering tot train-de-trainer Liberman, samen met de TCBS-dag en de toetsen.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je 100% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Incompany en groepskorting

Wil je gezamenlijk met je hele team deze training volgen? Dat kan! Deze training kan op jouw verzoek incompany gegeven worden.

Je kunt ook zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting. Bekijk de voordelen van een Samen SLIM-groep.

Accreditatie & Erkenning

Literatuur & Benodigdheden

Je ontvangt de handleiding voor de trainer en een werkboek van de deelnemer 'Omgaan met antipsychotische medicatie' (bij de cursusprijs inbegrepen). Als je met de training aan cliënten aan de slag wilt, heb je daarnaast een instructie-dvd en voor elke cliënt een eigen werkboek nodig. Als die niet in jouw instelling beschikbaar zijn, kun je bij ons deze materialen bestellen.

De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

Enthousiast geworden?

Meld je aan als belangstellende.
Stuur mij bericht zodra er data bekend zijn en de inschrijving opent.

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: L1811 zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl