Datum:

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Online inschrijven is niet mogelijk.

Eigen kracht bij pittige opvoedsituaties  (B1817)

Een kind laat zien wat er in hem omgaat door het uiten van gedrag; aan ouders en hulpverleners de taak dit gedrag met de kinderen te zien en te bespreken/vertalen. Bij het toeschrijven van een probleem aan het kind blijft een cruciaal aspect buiten beeld: de dynamiek van het opvoedprobleem. Maar de ontwikkeling van een kind en zijn leefomgeving zijn moeilijk los van elkaar te zien. Je leert hoe je als betrokken hulpverlener de eigen kracht en de veerkracht kunt blijven aanboren.
 

Feiten

 • Omvang: 1 dag van 9.30 - 16.30 uur
 • Datum: datum wordt z.s.m. bekend gemaakt
 • Locatie: Utrecht
 • Kosten: Prijs volgt
 • Cursuscode: B1817

Voor wie

 • Orthopedagoog
 • Ggz-agoog
 • Jeugdverpleegkundige
 • Jeugdzorgwerker
 • Sociaal pedagogisch hulpverlener
 • Leerkracht/leerlingbegeleider/RT'er
Orthopedagoog, Ggz-agoog, Jeugdverpleegkundige, Jeugdzorgwerker, Sociaal pedagogisch hulpverlener en Leerkracht/leerlingbegeleider/RT'er

Accreditaties

Er zijn geen accreditaties.

Bekijk ons geaccrediteerde aanbod

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Negentig procent van de 12- tot 25-jarigen is tevreden met zijn leven. Vooral met zijn vriendenkring en psychische gezondheid aldus het CBS (2016). Dat nergens ter wereld het welbevinden van kinderen zo groot is, wisten we al van Unicef (2007-2013). Tegelijkertijd krijgt een op de zes kinderen in Nederland een vorm van hulp, zo becijferde emeritus hoogleraar opvoedkunde Jo Hermanns (2015). Ook het aantal kinderen dat medicijnen krijgt voorgeschreven bij problemen met opvoeden en opgroeien is exponentieel gegroeid, en groeit nog steeds. ‘It takes a village to raise a child’, maar anno 2016 ook een hulpverlener en een apotheek?

Een kind laat zien wat er in hem of haar omgaat door het uiten van gedrag. Aan ouders en hulpverleners de taak dit gedrag met de kinderen te zien en te bespreken/vertalen. Bij het toeschrijven van een probleem aan het kind blijft een cruciaal aspect buiten beeld: de dynamiek van het opvoedprobleem. Maar de ontwikkeling van een kind en zijn of haar leefomgeving zijn moeilijk los van elkaar te zien. Hoe kun je als hulpverlener betrokken bij een gezin de eigen kracht en de veerkracht blijven aanboren? Opvoeden is immers een opgave/uitdaging en sommige opvoedsituaties zijn ronduit pittig.

Hoe houd je dan oog voor de volgende vragen:

 • Wat vraagt dit kind en hoe kunnen ouders dit kind zo goed mogelijk opvoeden/grootbrengen, hoe kunnen leerkrachten dit kind onderwijzen?
 • Wanneer benoem je een ontwikkeling als afwijkend, wat zijn de belemmeringen?
 • Is het kind de drager en de veroorzaker van het probleem?

Inhoud

Meer informatie over de inhoud van deze cursus volgt binnenkort.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Incompany en groepskorting

De meeste cursussen van de RINO Groep kunnen ook incompany in jouw organisatie worden gegeven. Ook kun je zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting met ons Samen SLIM concept. Informeer naar de mogelijkheden.

Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden.

Accreditatie & Erkenning

Er zijn geen accreditaties.

Bekijk ons geaccrediteerde aanbod

Literatuur & Benodigdheden

De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: B1817 zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl