Startdatum:

Schematherapie voor hbo'ers (D1741)

Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen die last hebben van gedragspatronen die stammen uit het verleden. In deze cursus leer je hoe je zulke patronen herkent en hoe je mensen ondersteunt bij het op gang brengen van gedragsverandering. Je krijgt nieuwe tools en vaardigheden die aansluiten bij wat je in de praktijk al doet binnen je behandeling. Daarmee help je mensen om patronen van vroeger los te laten en laat je meer ruimte ontstaan voor herstel.

Kosten: € 795

incl. digitale literatuur en lunch

Inschrijven

Mogelijk t/m 8 januari 2018, tenzij eerder vol

Feiten

  • Omvang: 3 woensdagen van 9.30 - 16.30 uur
  • Datums: 10 en 24 januari, 7 februari 2018
  • Locatie: Utrecht
  • Kosten: € 795

Voor wie

  • POH-GGZ
  • Ggz-agoog
  • Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
  • Maatschappelijk werker
POH-GGZ, Ggz-agoog, Sociaal psychiatrisch verpleegkundige en Maatschappelijk werker

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Accreditatie: Registerplein, V&V

Lees meer over de accreditaties

Veel hbo-opgeleide hulpverleners zoals POH-GGZ, ggz-agogen en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen houden zich bezig met moeilijke patiënten. Bij deze moeilijke patiënten spelen vaak het levensverhaal (met vervelende gebeurtenissen) en het karakter een belangrijke rol. Het verleden en het karakter hebben de persoon kwetsbaarder gemaakt en beïnvloeden vervolgens ook weer het herstel. Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met bijvoorbeeld een persoonlijkheidsstoornis of een vaak terugkomende depressie. Het helpt de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. Als hbo-opgeleide behandelaar leer je patronen te herkennen en ondersteun je bij het in gang brengen van de gedragsverandering.

Wat leer je?

Er wordt ingegaan op aan wat je mogelijk al doet binnen je behandeling, maar vaker zou kunnen toepassen. Je krijgt ook nieuwe tools en vaardigheden aangeleerd die patiënten helpen om schema’s die vroeger een doel hadden los te laten, zodat er meer ruimte kan ontstaan voor herstel.

Inhoud

Informatie over de inhoud van deze cursus volgt in het voorjaar van.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Incompany en groepskorting

Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden.

Je kunt ook zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting. Bekijk de voordelen van een Samen SLIM-groep.

Literatuur & Benodigdheden

De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

Docent

Docent Danielle Oprel

Enthousiast geworden?
Schrijf je meteen in!

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: D1741 zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl