Datum:

Versterken zelfredzaamheid van adolescenten met autisme (B1792)

Jongvolwassen cliënten met autisme begeleiden naar zelfstandigheid vraagt specifieke vaardigheden van jou als hulpverlener. In deze cursus leer je hoe je samen concreet maakt wat zelfredzaamheid is, welke talenten en mogelijkheden je cliënt al heeft en hoe hij zich nieuwe competenties kan eigen maken. Je krijgt praktische handvatten om jongeren met autisme te begeleiden op de levensgebieden wonen, opleiding, werk, vrije tijd en sociale contacten.

Kosten: € 285

incl. digitale litertuur en lunch, excl. eventuele boeken

De inschrijftermijn is verstreken. Stuur mij bericht zodra er nieuwe data zijn.

Feiten

  • Omvang: 1 dinsdag van 9.30 - 16.30 uur
  • Datum: 12 september
  • Locatie: Utrecht
  • Kosten: € 285

Voor wie

  • Sociaal pedagogisch hulpverlener
  • Maatschappelijk werker
Sociaal pedagogisch hulpverlener en Maatschappelijk werker

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Accreditatie: Registerplein, SKJ

Lees meer over de accreditaties

Deze cursus is bestemd voor begeleiders van jongvolwassen cliënten met autisme op weg naar zelfstandigheid. Gemeentes geven doorgaans slechts een beschikking af voor Beschermd Wonen voor een korte termijn. Voor de begeleider is het dan ook een uitdaging om korte trajecten aan te bieden om deze jongeren zo snel mogelijk (weer) op eigen benen te laten staan. Dat kan door samen met de cliënt concreet te maken wat die zelfredzaamheid precies inhoudt en hoe deze bereikt kan worden.

Wat leer je?

Je krijgt praktische handvatten in de begeleiding van jongeren met autisme op de levensgebieden wonen, opleiding, werk, vrije tijd en sociale contacten. Je maakt concreet wat zelfredzaam zijn inhoudt en kent de benodigde competenties hiervoor.

Inhoud

In deze cursus verkennen we de betekenis van de diverse levensgebieden voor jongeren. We gaan op zoek naar talenten, competenties en mogelijkheden van cliënten. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van screeningsinstrumenten en stellen we een doorstroomprofiel op aan de hand van casuïstiek.

Er wordt zowel plenair als in subgroepen gewerkt en er is voldoende ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek van de deelnemers.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Incompany en groepskorting

Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden.

Je kunt ook zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting. Bekijk de voordelen van een Samen SLIM-groep.

Accreditatie & Erkenning

Literatuur & Benodigdheden

Uiterlijk vijf weken voor de startdatum word je geïnformeerd over eventuele aan te schaffen boeken.

De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

Docent

Enthousiast geworden?

Meld je aan als belangstellende.
Je krijgt bericht als er nieuwe data bekend zijn.

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: B1792 zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl