Startdatum:

Applicatiecursus psychopathologie, diagnostiek en indicatiestelling voor psychotherapeuten (B1779)

Sinds 2016 omvatten de opleidingen tot psychotherapeut meer uren psychopathologie, diagnostiek en indicatiestelling. Met deze cursus til je als eerder opgeleide psychotherapeut je kennis en vaardigheden naar dit niveau. Je leert kijken door meerdere diagnostische brillen, methoden en technieken en zo de mens en zijn klachten begrijpen vanuit verschillende theoretische en diagnostische modellen.

Kosten: € 1595,-

incl. digitale literatuur en lunch, excl. eventuele boeken
Oud-deelnemers psychotherapie-opleiding RINO Groep: € 1.375 met kortingscode PT1642

De inschrijftermijn is verstreken. Stuur mij bericht zodra er nieuwe data zijn.

Feiten

  • Omvang: 7 woensdagen van 14.00 - 21.00 uur
  • Datums: 1 en 29 november, 6 en 20 december 2017, 10 en 24 januari en 7 februari 2018
  • Locatie: Utrecht
  • Docent: Drs. B. Lindenborn
  • Kosten: € 1595,-
  • Cursuscode: B1779

Voor wie

  • Psychotherapeut BIG
Psychotherapeut BIG

Accreditaties

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

In antwoord op de ontwikkelingen in het beroep psychotherapeut wordt vanaf 2016 het aantal uren psychopathologie, diagnostiek en indicatiestelling aangeboden in de opleidingen tot psychotherapeut. Voor psychotherapeuten die sinds 2005 hun opleiding hebben gevolgd of volgen bij de Stichting PDO-GGZ Utrecht of Leiden/Rotterdam (RINO Groep) en deze onderwerpen op het nieuwe niveau willen beheersen, is er deze aanvullende cursus. De cursus is met name gericht op de onderwerpen psychopathologie, algemene diagnostiek en het diagnostiekproces. Op basis van deze cursus in combinatie met jouw psychotherapie-opleiding kun je voldoen aan de cursorische (her)registratie-eisen op het gebied van diagnostiek van het Kwaliteitsregister Psychotherapie van de NVP.

Wat leer je?

Je hebt kennis van het diagnostische proces rond psychopathologie en beheerst deze: van beschrijven naar benoemen, naar begrijpen.

Inhoud

Diagnostiek van psychopathologie en de persoon die hieraan lijdt wordt vanuit de fenomenologie betekenis gegeven. Van verschijnsel naar benoemen, naar begrijpen; met behulp van meerdere diagnostische brillen, methoden en technieken worden de mens en diens klachten begrepen vanuit theorie en diagnostische modellen. Dit geschiedt middels beeldmateriaal, interactieve werkvormen en vanuit eigen ervaring en casuïstiek.

Toetsen

Individuele presentatie en schriftelijke casusbeschrijving.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Incompany en groepskorting

Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden.

Je kunt ook zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting. Bekijk de voordelen van een Samen SLIM-groep.

Accreditatie & Erkenning

Er zijn geen accreditaties.

Bekijk ons geaccrediteerde aanbod

Literatuur & Benodigdheden

  • Eurelings-Bontekoe, E.H.M. & Snellen, W.M. (2010). Dynamische persoonlijkheidsdiagnostiek. Swets en Zeitlingen, Lisse. ISBN: 97 890 2652 2260.
  • Gaag, M. van der, Staring, T. & Valmaggia, L. (2012). Handboek Psychose. Theorie, diagnostiek en behandeling. Amsterdam: Boom. ISBN: 97 894 6105 4.

De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

Docent

Sjoerd Colijn, hoofdopleider opleiding tot psychotherapeut

Enthousiast geworden?

Meld je aan als belangstellende.
Stuur mij bericht zodra er data bekend zijn en de inschrijving opent.

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: B1779 zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl