Workshop Liberman en cultuur  (IC039)

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Inclusief lunch
Docenten uit de praktijk
Gemiddelde beoordeling 8,5
CEDEO- / CRKBO-erkend
In de praktijk blijkt dat de Liberman-trainingen niet altijd naadloos aansluiten op de belevingswereld van cliënten uit niet-westerse culturen. In deze workshop leer je hoe je ervoor zorgt dat cliënten uit alle culturen zich begrepen en aangesproken voelen. Je oefent met het aanpassen van de methodiek en vooral je attitude.
 
 • Inhoud

  In de praktijk blijkt dat de Liberman trainingen niet altijd naadloos aansluiten op de belevingswereld van cliënten uit andere culturen. Hoe kunnen we er voor zorgen dat cliënten uit andere culturen zich wél begrepen en aangesproken voelen?

  Wat leer je?

  Leer de methodiek en vooral de attitude zo aan te passen, dat deze aansluiten op de belevingswereld van cliënten uit andere culturen.

  Werkwijze

  In de workshop komen de begrippen cultuur en interculturaliteit ruim aan de orde en wordt gewerkt aan de bewustwording van de eigen cultuur van de hulpverlener. Verder wordt aandacht besteed aan de culturele context van de Liberman modules: uit welke cultuur is het gedachtegoed afkomstig en waar staat dat haaks op opvattingen in de ons omringende culturen. Daarnaast wordt gewerkt met casuïstiek uit de eigen praktijk en worden oefeningen gedaan in het interculturaliseren van de Liberman trainingen.

 • Datum

  Omvang

  Deze workshop bestaat uit 1 dag en wordt incompany uitgevoerd (max. 10 deelnemers).
 • Accreditatie

  Certificaat

  Deelnemers ontvangen een certificaat indien zij 100% aanwezig zijn geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

 • Doelgroep
 • Docenten
 • Reviews