Ceelina Janmaat

Ceelina Janmaat (1964) is trainer en coach/counselor. Als coach doet zij veel opvang en nazorg na schokkende gebeurtenissen in bedrijven. Omdat zij in haar werk op verschillende manieren met suïcide te maken heeft, is zij min of meer vanzelf bij 113 terecht gekomen; in eerste instantie door de gatekeeperstraining te volgen en daarna om de training te geven.

Naast trainingen geeft en ontwikkelt zij workshops, bijvoorbeeld leidinggeven op afstand, schokkende gebeurtenissen, diversiteit en grensoverschrijdend gedrag.

“Door mijn werk èn door ervaringen in mijn privéleven heb ik geleerd hoe belangrijk het is om te praten over heftige gebeurtenissen en problemen.

Op social media ziet het leven er vaak mooi en maakbaar uit. Daardoor kunnen we het gevoel krijgen dat problemen onze eigen schuld zijn, sterker nog: dat we een loser zijn als ons leven niet mooi en succesvol is. Maar het leven is niet maakbaar en narigheid hoort bij het leven. Door erover te praten weten we dat we niet de enige zijn en worden taboes doorbroken. Benoemen en niet verbloemen dus!”