dr. Wies van den Bosch

dr. Wies van den Bosch
Dr. L.M.C. (Wies) van den Bosch heeft psychologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Zij is nu klinisch psycholoog, psychotherapeut en trainer/supervisor (DGT, VCgP, NIP), en lid van de VGCT. Ze werkt als klinisch psycholoog/psychotherapeut, trainer en supervisor bij Pro Persona. Daarnaast werkt zij als senior onderzoeker bij het Centrum Persoonlijkheidsstoornissen Jelgersma in Oegstgeest (onderdeel van Rivierduinen), waarbij implementatie van en onderzoek naar een intensief intramuraal DGT programma centraal staat.
Zij is lid van B-Tech in Seattle (Professor Linehan’s international training Group) en van de internationale DBT research group (University of Washington), heeft DGT geïmplementeerd in Nederland en is gepromoveerd op een onderzoek naar de effectiviteit van DGT bij verslaafde en niet-verslaafde borderline patiënten. Daarnaast heeft zij de effectiviteit van DGT binnen de forensische psychiatrie onderzocht en  een pilotstudy naar behandeling van patiënten met een antisociale persoonlijkheidsstoornis gestart. Zij geeft intensieve training en workshops in DGT (in Nederlands, Duits en Engels). Zij heeft Prof. Linehan’s handleiding in het Nederlands vertaald en heeft verscheidene artikelen en boeken over DGT, forensische psychiatrie, verslaving en persoonlijkheidsstoornissen gepubliceerd.
Zij heeft Dialexis Advies opgericht, het DGT trainingsinstituut voor Nederland en België. Zij is betrokken bij verschillende behandelimplementatie processen binnen de GGZ en het justitiële veld, binnen en buiten Nederland, waarbij empowerment van patiënten vanuit DGT principes en voorkomen van burnt-out van medewerkers centraal staat.