Bewust Bewogen  (F2404)

€ 710

Inschrijven

Mogelijk t/m 8 augustus 2024,
tenzij eerder vol

Inclusief lunch
Docenten uit de praktijk
Gemiddelde beoordeling 8,5
CEDEO- / CRKBO-erkend
Mail mij bij nieuwe datumVoeg toe aan wensenlijst
Ontdek de Kunst van 'Bewust Bewogen' in de Hulpverlening! Verrijk je interacties met cliënten en optimaliseer de zorg die je biedt. Leer dynamisch contact te verbeteren, vergroot betrokkenheid en bevorder zelfzorg en autonomie. Ontwikkel je vaardigheden in zelfonthulling en vind de perfecte balans tussen afstand en nabijheid voor een effectieve samenwerking.
 
 • Inhoud

  Ontdek de kunst van 'Bewust Bewogen' in de hulpverlening!
  Stap met ons mee in een transformerende reis waarin we afstand en nabijheid in de professionele cliënt-hulpverlenersrelatie verkennen. In de snel veranderende wereld van de hulpverlening is 'Bewust Bewogen' de sleutel tot het optimaliseren van je interacties met cliënten en het verrijken van de zorg die je biedt.
   

  Waarom 'Bewust Bewogen'?

  Als hulpverlener ben jij het kompas van de relatie met je cliënt. Ontdek hoe je bewust manoeuvreert tussen afstand en nabijheid, en vind de perfecte balans die leidt tot een fijne en effectieve samenwerking.

  Wat leer je?

  • Verkrijgen van meer dynamisch contact en begrijpen waarom nabijheid essentieel is.
  • Vergroten van betrokkenheid door naast je cliënt te staan en praktische toepassingen ontdekken.
  • Verbeteren van zelfzorg en autonomie door bewust afstand te nemen.
  • Toepassen van openheid en zelfonthulling op geschikte momenten.
  • Bepalen van je rol en positie, en het kennen van je eigen grenzen.
  • Inzetten van je eigen kwetsbaarheid als kracht en het vinden van de juiste balans tussen afstand en nabijheid.

   

  Leeruitkomst

  Aan het einde van deze intensieve 2-daagse training, ondersteund door individuele coaching, zal je als hulpverlener beschikken over de kennis, inzicht en vaardigheden om een optimale cliënt-hulpverlenersrelatie te creëren. Je zult in staat zijn om de balans tussen afstand en nabijheid te beheersen, wat direct bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van zorg en het leven van je cliënt.

  Investeer in jezelf en jouw cliënten - word 'Bewust Bewogen'!

  Werkwijze

  • Diepgaande verkenning: Ontdek de nuances van afstand en nabijheid in de hedendaagse hulpverlening en begrijp waarom meer professionele nabijheid wordt gezien als een cruciaal ingrediënt voor succesvolle relaties.
  • Praktische toepassingen: Leer concrete strategieën om dynamisch contact te verbeteren en de betrokkenheid te vergroten. Verwerf vaardigheden om op een bewuste manier afstand te nemen en de autonomie van de cliënt te bevorderen.
  • Zelfontplooiing: Begrijp hoe openheid en zelfonthulling kunnen dienen als krachtige instrumenten in de hulpverlening. Ontwikkel het vermogen om je eigen kwetsbaarheid te laten zien en deze in te zetten als een kracht.
  • Persoonlijke begeleiding: Ervaar individuele coachingssessies om je specifieke uitdagingen aan te pakken. Ontvang persoonlijke feedback en aangepaste aanbevelingen voor jouw groei.

  De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten. 

 • Datums
  Do. 12 september 2024 van 9.30 - 16.30 uur, Utrecht
  Do. 10 oktober van 9.30 - 16.30 uur, Utrecht

  (Omvang: 12 uur)
 • Accreditatie

  Certificaat

  Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

 • Doelgroep

  • Toegepast psycholoog
  • Sociaal pedagogisch hulpverlener

 • Docenten
  Femke Kemink

  Femke Kemink

  Femke Kemink (1977) werkt als docent en trainer. Ze heeft een brede achtergrond bij non-profit organisaties als manager, trainer, stafmedewerker en projectmanager. 
  Femke is mede-eigenaar van 'April trainingen', een trainingsbureau dat zich richt op het versterken van organisaties binnen het sociaal domein.
  Femke geeft trainingen in Steunend Relationeel Handelen (SRH), Veerkracht, Teamtraining met DISC, Motiverende Gespreksvoering en Geweldloos Verzet. Ze is moeder van vier kinderen en woont op een boerderij.

  Lees meer
  Matthijs Ouwehand

  Matthijs Ouwehand

  Matthijs Ouwehand (1985) werkt als docent en trainer. Hij heeft ruime ervaring bij non-profit organisaties als toegepast psycholoog, begeleider, projectleider, trainer en coach. 
  Matthijs is mede-eigenaar van 'April trainingen', een trainingsbureau dat zich richt op het versterken van organisaties binnen het sociaal domein.
  Matthijs geeft trainingen in Steunend Relationeel Handelen (SRH), Veerkracht, Teamtraining met DISC, Motiverende Gespreksvoering en Geweldloos Verzet. Hij is vader van 2 kinderen en woont in Apeldoorn.

  Lees meer
 • Literatuur
 • Reviews