Kosten: € 95

Inschrijven is niet meer mogelijk.

E-learning Wet verplichte ggz (Wvggz)  (E2205)

Samen met de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) bieden we een e-learning aan over de toepassing van de nieuwe Wet verplichte ggz. Met het doorlopen van deze e-learning breng je snel en gericht je kennis over de nieuwe wetgeving op peil en heb je als psychiater, geneesheer-directeur en arts-assistent handvatten voor toepassing van de wet in de praktijk. Deze e-learning wordt op dit moment geactualiseerd. Klik op de gele button, dan ontvang je bericht zodra je je weer kunt inschrijven.
 

Feiten

  • Omvang: Je volgt de e-learning in jouw eigen tempo, waar en wanneer het jou uitkomt. De module neemt in totaal 6 tot 8 uur tijd in beslag. Tussendoor stoppen is mogelijk.
  • Kosten: € 95
  • Cursuscode: E2205

Voor wie

  • Psychiater
Lees de volledige doelgroepinformatie
Psychiater

Psychiaters, geneesheer-directeuren en arts-assistenten

Accreditaties

Accreditatie: NVvP

Lees meer over de accreditaties

Je ontvangt een certificaat wanneer je bent geslaagd voor de eindtoets.

Bij goedkeuring van de accreditatie, zullen de toegekende punten binnen twee weken worden bijgeschreven.

De Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) gaat in op 1 januari 2020. Deze wet regelt de rechten, plichten, taken en verantwoordelijkheden rondom verplichte zorg in de GGZ. De Wvggz vervangt de Wet bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ).

Een belangrijke verandering is dat verplichte zorg onder de Wvggz ook buiten een GGZ-instelling verleend kan worden, bijvoorbeeld bij een patiënt thuis of in een polikliniek. De nieuwe wet is meer gericht op het voorkomen van verplichte zorg. De betrokkenheid van familie en andere naasten bij de beslissing of verplichte zorg nodig is, is nadrukkelijker vastgelegd.

Wat leer je?

Met de laagdrempelige vorm van een e-learning beogen de NVvP en de RINO Groep zoveel mogelijk psychiaters, geneesheer-directeuren en arts-assistenten vóór januari 2020 inhoudelijk bij te scholen en praktisch voor te bereiden op deze nieuwe wet.

Doelgroep

Psychiaters, geneesheer-directeuren en arts-assistenten

Inhoud

Een groot deel van de cursus zal betrekking hebben op het opdoen van kennis en het leren van de procedures van de Wvggz aan de hand van casuïstiek.

Specifieke leerdoelen:

  • De wet kunnen toepassen voor de rollen die van toepassing (kunnen) zijn, waaronder die van zorgverantwoordelijke, onafhankelijk psychiater, behandelaar en/of geneesheer-directeur.
  • De procedures kunnen uitleggen aan de mensen waarmee de geneesheer-directeur en psychiater direct te maken hebben: betrokkene, familie, vertegenwoordigers en (overige) zorgverleners.
In de e-learning krijg je uitleg over de Wvggz, doorloop je processchema's en is er een zekere mate van oefening om de complexe inhoud te leren toepassen op enkele generieke casussen.

Toetsen

De e-learning module bevat een eindtoets.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat wanneer je bent geslaagd voor de eindtoets.

Bij goedkeuring van de accreditatie, zullen de toegekende punten binnen twee weken worden bijgeschreven.

Incompany en groepskorting

De meeste cursussen van de RINO Groep kunnen ook incompany in jouw organisatie worden gegeven. Ook kun je zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting met ons Samen SLIM concept. Informeer naar de mogelijkheden.

Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany gegeven worden.

Accreditatie & Erkenning

Literatuur & Benodigdheden

Je krijgt toegang tot de e-learning module via onze digitale leeromgeving

Enthousiast geworden?

Meld je aan als belangstellende.
Stuur mij bericht zodra er data bekend zijn en de inschrijving opent.

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: E2205 zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl