Verdieping psychotherapeutische behandelvormen  (PBBIG)

Wil jij na je BIG-opleiding jezelf breed ontwikkelen in de psychotherapeutische behandelvormen? Wij hebben voor jou een pakket aan cursussen samengesteld. Denk hierbij aan EMDR, schematherapie en ACT. Door het volgen van dit pakket aan cursussen krijg je een variëteit aan handvatten aangereikt die je kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.
 


Doelgroep

  • Gz-psycholoog BIG
  • Psychotherapeut BIG
  • Klinisch psycholoog BIG
  • Klinisch neuropsycholoog BIG

Certificaat

Optioneel


Basiscursus EMDR volwassenen

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Leer het behandelprotocol van EMDR toepassen in al zijn facetten en oefen met je eigen casuïstiek. Na de cursus ben je in staat om relatief ongecompliceerde posttraumatische stressstoornissen te behandelen.

Geaccrediteerd

E-learning module: van DSM-IV naar DSM-5 voor de specialist

Snel inzicht opdoen in wat er nieuw en anders is in de DSM-5, waar en wanneer het jou uitkomt? Deze e-learning module neemt je mee in de veranderingen en laat je zien welke gedachten erachter zitten. Je leert wat de DSM-5 voor consequenties heeft voor registratie, financiering en diagnostiek en je oefent met het opstellen van een classificatie volgens deze editie.

Geaccrediteerd

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Hoe kan een mens innerlijke negatieve ervaringen verdragen? Dat is de kern van Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Ervaar de zes kernprocessen van ACT zelf en leer ze overdragen aan je cliënten. Je ontdekt in deze cursus dat ACT niet zozeer gaat over begrijpen en technische therapeutische vaardigheden, maar over een andere manier van in het leven staan die nieuwe perspectieven opent.

Geaccrediteerd

Behandeling van cliënten met een negatief zelfbeeld

Hoe kun je mensen met een negatief zelfbeeld helpen om positiever naar zichzelf te gaan kijken? In deze cursus leer je werken met twee interventietechnieken die hier specifiek op gericht zijn en ontdek je meer over de achtergronden van dit probleem. Want hoe minder negatief het zelfbeeld, hoe kleiner het risico op psychiatrische stoornissen en hoe groter de kans op goede behandelresultaten.

Geaccrediteerd

Basiscursus schematherapie

Schematherapie is een effectieve behandeling voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek en een hardnekkige klinische stoornis. In deze cursus leer je deze therapie opzetten en uitvoeren. Je oefent met zowel cognitieve als experientiële technieken en besteedt veel aandacht aan de therapeutische relatie. Met deze kennis en vaardigheden kun je mensen helpen los te komen van gedragspatronen waar ze last van hebben.

Geaccrediteerd

Interpersoonlijke psychotherapie (IPT) bij depressie

Hoe behandel je cliënten met depressieve klachten in de generalistische basis-ggz? In deze cursus leer je zelfstandig behandelingen uitvoeren met IPT (Interpersoonlijke Psychotherapie), een bewezen effectieve, kortdurende behandeling. Met IPT richt je je op het verbeteren van interpersoonlijke relaties om de klachten te verminderen.

Geaccrediteerd

Imaginatie en Rescripting met kinderen, jeugdigen en volwassenen

Met Imaginatie en Rescripting (IR) kun je cliënten helpen een traumatische herinnering om te vormen tot een neutraal beeld dat geen angst meer aanjaagt. Je leert de ervaringen achter een klacht snel opsporen en die behandelen met IR en enkele verwante technieken. Daarmee geef je mensen de kans om los te komen van trauma, angst, depressie, agressieproblemen, somatoforme stoornissen en eetstoornissen.

Geaccrediteerd

Enthousiast geworden?

`

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: PBBIG zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl