Resultaten voor 'cursus medische psychologie'

Opleidingen (eerste 8 van de 39)

Start: 22 november 2024

Postmaster cursus medische psychologie

Hoe bied je psychosociale begeleiding aan mensen die geconfronteerd worden met een ernstige chronische somatische aandoening als kanker of MS? Leer hoe je hen en hun naasten ondersteunt tijdens alle fasen van het ziekteproces en daarna. Zo kun je bijdrag…

Start: 11 september 2024

Mindfulness Based Cognitieve Therapie in een medische setting

Na deze cursus kun je Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT) toepassen in een medische setting. Je leert de methodiek toe te spitsen op cliënten die te maken hebben met een chronische ziekte, handicap, vermoeidheid en pijn of met een traumatisch be…

Start: 14 april 2023

Seminar neuropsychotherapie: diagnostiek en behandeling van agitatie en apathie

Een hersenaandoening of hersenletsel kan ervoor zorgen dat mensen geagiteerd of juist apathisch worden. Beide veranderingen hebben een grote impact op de omgeving van de patiënt. In dit vierde seminar neuropsychotherapie gaan we in op hoe je dit gedrag i…

Start: 22 maart 2024

Seminar Neuropsychotherapie: grenzen aan behandelbaarheid en alternatieven

Hersenletsel gaat vaak gepaard met emotionele problemen. Voor het beïnvloeden van problematische emoties zijn er verschillende methoden zoals o.a. ACT, Vaktherapie, Oplossingsgerichte therapie en Mediatieve therapie. Experts als Lizzy Boots, Jeanette Dij…

Start: 24 mei 2024

Psychische stoornissen rondom fertiliteit, zwangerschap en bevalling

Een op de vijf vrouwen ontwikkelt psychische klachten tijdens of na hun zwangerschap en bevalling. Hoewel de meesten geen hulp zoeken, zijn deze vrouwen goed te helpen met snelle en focale behandeling. In deze cursus leer je deze psychische klachten tijd…

Start: 13 maart 2025

Psychosociale gevolgen van kanker in het gezin

Als een ouder of kind/jongere in een gezin de diagnose kanker krijgt, wordt het hele gezin hierdoor getroffen. Wil jij als hulpverlener zo’n gezin beter kunnen ondersteunen, zowel praktisch als emotioneel? In deze cursus krijg je inzicht in de verschille…

Start: 20 maart 2025

Angst na Kanker

Angstklachten na ziekte komt voor bij een op de drie kankerpatiënten. In deze cursus leer je angsten herkennen en behandelstrategieën toepassen, aan de hand van het acroniem HOPPA: Herkennen, Onderzoeken, Praten, Proberen en Accepteren. Dankzij een combi…

Start: 3 april 2025

Rouw bij dood in het gezin

Als binnen een gezin een ouder, broer of zus overlijdt, reageren kinderen en jongeren daar op hun eigen manier op. Hoe kun je hen helpen om met het verlies om te gaan, zodat hun verdere ontwikkeling niet belemmerd wordt? In deze ervaringsgerichte cursus …

Overige zoekresultaten

Onze kennispartners

Dankzij intensieve samenwerking met kennis- en praktijkpartners blijven onze opleidingen van hoge kwaliteit en geworteld in de praktijk. Meer weten?

Ga naar deze pagina

BIG-alumni

Klaar met je BIG-opleiding? Bekijk de cursussen, opleidingen en bijeenkomsten die de RINO Groep biedt om jezelf verder te ontwikkelen.

Ga naar deze pagina

Veelgestelde vragen over de opleiding tot klinisch psycholoog

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over de opleiding tot klinisch psycholoog, zoals: Wat doet een klinisch psycholoog? Wat leer je tijdens de opleiding tot klinisch psycholoog? Etc.

Ga naar deze pagina

Welkom bij de RINO Groep

De RINO Groep in Utrecht ondersteunt professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid om hun leven lang te leren met opleidingen, cursussen en congressen op maat.

Ga naar deze pagina

Wij hebben geleerd te denken in mogelijkheden

Deelnemers Linda Hermens en Margina Yildirim-Gorter vertellen over hun ervaringen tijdens de GZ-opleiding accent ouderen, over de winst voor de cliënt en het stimulerende effect van de docenten. In de opleidingsgroep zitten …

Ga naar dit interview

Fieke Bruggeman verdedigt proefschrift aan Universiteit Twente

Op 11-01-19 promoveert Fieke Bruggeman aan de Universiteit Twente. Zij onderzocht de effectiviteit van behandelingen voor vermoeidheid bij kankerpatiënten.

Ga naar dit artikel

'Met het SADL-3 instrument kan het ziekte-inzicht van cliënten met niet-aangeboren hersenletsel gemeten worden.'

Docent Arno Prinsen vertelt over het SADL-3 instrument, waarmee je het ziekte-inzicht bij cliënten met niet-aangeboren hersenletsel kunt meten. Lees meer...

Ga naar dit interview

'De impact van hersenletsel op relaties is enorm'

Hersenletsel of een hersenaandoening heb je nooit alleen. Dat zal veel therapeuten bekend in de oren klinken. Met het seminar Huwelijk & Hersenletsel is er aandacht voor therapeutische interventies binnen systemen van mensen met …

Ga naar dit interview

‘Wij moeten goed voor onszelf zorgen om iets voor een ander te kunnen betekenen’

Hoe ga je in deze coronatijd om met cliëntenzorg, online lesgeven en thuiswerken? Lees het interview met Irene de Vlaming.

Ga naar dit interview

Webinar: Gevolgen van corona voor het werk van de klinisch psycholoog

Wat zijn de gevolgen van de coronapandemie voor het werk van de klinisch psycholoog?

Ga naar dit artikel