Eendaagse Basiscursus werkbegeleiding  (D2439)

€ 395

Selecteer uitvoering:
Inschrijven wachtlijst

Mogelijk t/m 1 augustus 2024

Gemiddelde beoordeling > 8
Topdocenten uit de praktijk
CEDEO- / CRKBO-erkend
Mail mij bij nieuwe datumVoeg toe aan wensenlijst
De basiscursus werkbegeleiding is bedoeld voor collega’s die binnen of buiten de BIG-opleidingen werkbegeleiding (gaan) geven. Tijdens deze cursus staan we stil bij de kaders en verantwoordelijkheden van de werkbegeleider en het onderscheid met andere rollen binnen de BIG-opleiding, zoals supervisor en praktijkopleider. Ook gaan we in op de context van de werkbegeleiding aan masterpsychologen die niet in het kader van de BIG plaatsvindt: hoe zijn hier de verantwoordelijkheden geregeld?
 
  • Inhoud

    Wil je je verder ontwikkelen op het gebied van werkbegeleiding en supervisie? Bekijk dan ook onze andere verdiepende cursussen.

    Wat kun je verwachten?

    Je krijgt handvatten voor het opstarten en vormgeven van werkbegeleiding, waarbij we aandacht besteden aan het ontwikkelen van een eigen stijl en het op gang kunnen brengen van leerprocessen: hoe help je de deelnemer om professionele vaardigheden en de bijbehorende attitude en competenties te ontwikkelen.
    Aan de hand van theorie (onder andere modellen), videomateriaal en demonstraties door de docenten, en door middel van rollenspellen oefen je met het vormgeven en structureren van de werkbegeleiding.

    Wat leer je?

    • Je krijgt zicht op de taken en verantwoordelijkheden van de werkbegeleider, en weet deze te onderscheiden van andere rollen als supervisor (en regiebehandelaar).
    • Je kunt werkbegeleiding opstarten en vormgeven, o.a. afspraken maken bij aanvang van de werkbegeleiding en de agenda en opzet van de werkbegeleidingsgesprekken bepalen.
    • Je krijgt zicht op de doelen van werkbegeleiding en je ontwikkelt een passende werkwijze/methode.
    • Je kunt de competenties van degene aan wie je werkbegeleiding geeft inschatten en bevorderen.
    • Je kunt een passend takenpakket voor de deelnemer vormgeven zodat de kwaliteit van de patiëntenzorg gewaarborgd is, en de deelnemer optimaal kan leren.
    • Je weet welke condities nodig zijn voor jou zodat je goede werkbegeleiding kan geven.
    • Je kunt een veilige en uitdagende leeromgeving benoemen en vormgeven.

    Werkwijze

    De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.  Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany gegeven worden.

  • Datum
    Lesdata

    Omvang

    1 donderdag van 10.00-17.00 uur

    Datum

    5 september 2024

    Locatie

    Utrecht
  • Accreditatie
    Accreditatie

    Certificaat

    Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

  • Doelgroep
    Doelgroep

    • Gz-psycholoog BIG
    • Psychotherapeut BIG
    • Klinisch psycholoog BIG
    Beginnende werkbegeleiders (maximaal 2 jaar ervaring) of mensen die werkbegeleiding willen gaan geven in de (G)GZ (jeugdzorg, revalidatie-, ouderen, verstandelijke gehandicapten en forensische zorg), binnen of buiten de kaders van de BIG-opleidingen. In de cursus richten we ons vooral op het concreet vormgeven van de rol van werkbegeleider.

    Indien je werkveld afwijkt van bovengenoemde, neem dan contact met ons op. In overleg met de docenten beoordelen we of de cursus voldoende aansluit.

  • Docenten
    drs. José van Reijen

    drs. José van Reijen

    José van Reijen is klinisch psycholoog en psychotherapeut, supervisor en docent NVP, VGCt en NVGP. Zij is werkzaam in de eigen praktijk en als docent in de BIG-opleidingen, daarnaast geeft zij door de NVP en VGCt erkende supervisorencursussen.Lees meer
    dr. Salvatore Vitale PhD

    dr. Salvatore Vitale PhD

    Salvatore Vitale is klinisch psycholoog-psychotherapeut, supervisor NVP. Hij is werkzaam in eigen praktijk. Hij verzorgt tevens postdoctoraal onderwijs voor de RINO Groep in Utrecht. Daarnaast is hij Specialistisch groepstherapeut en supervisor NVGP.
    Lees meer
  • Literatuur
    Beunderman, R. , Colijn S., Geertjens. L. & van der Maas, F. (2016) Theorie en praktijk van supervisie in de GGZ. Utrecht: De Tijdstroom. ISBN 9789058983077.
  • Reviews
    Reviews