Wilt u zich in 2017 verder ontwikkelen?

Bekijk hier de extra ingeplande cursussen, waaronder de Yucelmethode.

1 december 2016
Bent u aan het overwegen hoe u zich in 2017 verder kan ontwikkelen? Wegens de grote belangstelling voor onderstaande opleidingen en cursussen, heeft RINO Groep besloten deze extra in te plannen. Wellicht brengt het u op ideeën.

De Yucelmethode
De Yucelmethode bestaat uit een koffer met blokken, waarmee op een beeldende en concrete manier snel duidelijk wordt hoe het leven van een cliënt eruitziet. Door te bouwen met blokken wordt in beeld gebracht hoe de draagkracht en de draaglast van mensen, gezinnen en netwerken in elkaar zit en hoe dit verbeterd kan worden. De hulpvragende persoon bouwt, ziet en beleeft zelf een kleurrijke verbeelding van zijn situatie. Dit beeld zegt vaak meer dan woorden. Voor mensen die verbaal niet vaardig zijn, zijn de bestaande hulpverleningstechnieken veelal te abstract en te talig. De Yucelmethode maakt probleemanalyses tastbaar, zichtbaar en concreet.

Basiscursus begeleiden van mensen met autisme
Het begeleiden van mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) vraagt specifieke competenties als kennis, houding en vaardigheden. In deze cursus komen de belangrijkste competenties voor het begeleiden van mensen met ASS aan de orde. Voor deze mensen is het nodig dat de omgeving aangepast wordt aan hun behoeften.

Gedrags- en stemmingsproblemen bij dementie
Zwerfgedrag, apathie, agressie, achterdocht, angstig gedrag: de mogelijke gedrags- en stemmingsproblemen bij dementie lopen sterk uiteen. De overgrote meerderheid van cliënten krijgt te maken met één of meer van dergelijke problemen. In deze cursus krijgt u praktische handvatten en tips voor het verhelderen van en adviseren bij deze problemen. Daarbij is het nodig om de context waarin de cliënt met dementie verkeert, mee te nemen bij de taxatie en advisering.

Verdere aanbod van extra geplande opleidingen en cursussen
Meer weten?
Mocht u vragen hebben over welke opleiding of cursus het beste bij u past? Neem dan contact op met de infodesk: 030 - 230 84 50.

Wij zien u ook graag (terug) als enthousiaste deelnemer!