Stichting Voor Door Met wint Hersteleuroprijs 2016 ter waarde van € 25.000

'Inspirerend initiatief waar voor door en met peers tot in de vezels is uitgewerkt.'

21 juni 2016

Voor Door Met, Maatschappelijk Zorg Noord-West Veluwe, Ixta Noa en The Living Museum zijn uitgeroepen tot winnaars van de VGZ-Hersteleuro 2016. Zij ontvingen van de jury ieder € 25.000,- om aan hun initiatief te besteden.
 
Volgens de jury is Voor Door Met ‘een initiatief waar voor door en met peers tot in de vezels is uitgewerkt. Een inspirerend initiatief in een regio.’

Voor Door Met (VDM) is een zelfstandige stichting opgericht in 2010, gericht op herstel. Alle bestuursleden en werkers zijn ervaringsdeskundigen. Mensen die aan hun herstel willen werken, krijgen daarvoor binnen VDM cursussen en workshops en kunnen zich aansluiten bij werkgroepen. Het biedt hen kans voor henzelf om hun talent te herontdekken, meer in hun eigen kracht te komen en zo de regie over hun leven weer in eigen hand te nemen en aan hun eigen toekomst te werken.
 
Bij Voor Door Met worden SRH en Strengths ervaren als meest werkzame methoden naar herstel.
 
​De VGZ-Hersteleuroprijs is in 2015 in het leven geroepen door Coöperatie VGZ en het Landelijk Platform GGz. De Hersteleuro is één euro per DBC die geïntegreerde ggz-instellingen afstaan voor de prijzenpot van 100.000 euro die jaarlijks wordt verdeeld over vier winnaars. Kenmerkend voor de projecten is dat ze werken vanuit de herstelgedachte, ervaringsdeskundigheid inzetten en onafhankelijk zijn van reguliere zorgaanbieders. Zij vallen daarmee vaak buiten de boot van de alle financieringsbronnen. De hersteleuro is dus zeer welkom.