Leger des Heils gaat trainingstraject Strengths in

In 2015-2016 zullen 750 medewerkers van het Leger des Heils de training Strengths volgen.

7 januari 2015
Met ingang van 1 januari 2015 verzorgen gemeenten de begeleiding van burgers die hulp of ondersteuning nodig hebben. Die begeleiding wordt vaak geboden vanuit de gemeente of een sociaal wijkteam, dat uit verschillende professionals bestaat.
Zij hebben de opdracht de ondersteuning ook ánders te organiseren. Eerst kijken ze of burger zelf hulp kunnen regelen, bijvoorbeeld met behulp van familie, vrienden of buren. Als dat niet lukt, kan de inzet van een gespecialiseerde medewerker nodig zijn.

Het Leger des Heils werkt al geruime tijd op deze manier, en is gestart met de invoer van herstelgericht werken. Een belangrijk onderdeel van de implementatie van herstelgericht werken is de training Het Stengths Model van de Rino Groep. In 2015-2016 zullen 750 medewerkers van het Leger des Heils deze training volgen.

Na het volgen van de training zijn de medewerkers van Het Leger des Heils vertrouwd met het Strengths Model en zijn ze in staat om (bege)leiding te geven aan de implementatie hiervan in hun (wijk)team.

Het Strengths Model is ontwikkeld als casemanagement model voor ambulant werkende teams. Het is een rehabilitatiebenadering waarin de eigen mogelijkheden van cliënten centraal staan,  als ook de hulpbronnen die de omgeving biedt om mensen met een ernstige psychiatrische stoornis als burger in de samenleving te laten participeren.
Op woensdag 7 januari 2015 ondertekenden Envoy Henk Dijkstra, directeur Goodwillcentra Leger des Heils Amsterdam, Harry Doef, directeur Zorg Goodwillcentra Leger des Heils, en Edith Frederiks, manager bij- en nascholing RINO Groep, de overeenkomst voor dit trainingstraject.

Op de foto, staand v.l.n.r.: Hennie Verstoep (RINO Groep), Harry Doef (Leger des Heils), Freerk Dijkstra (Leger des Heils), Dirk den Hollander (RINO Groep) en Saskia Mannaert (Leger des Heils). Zittend: Edith Frederik (RINO Groep) en Henk Dijkstra (Leger des Heils).

Meer informatie over het Strenghts Model