Deskundige docenten uit de praktijk

De meer dan achthonderd docenten waarmee wij samenwerken, zijn deskundige en bevlogen professionals met specifieke kennis en ervaring. Zij zijn werkzaam op universiteiten en/of in de praktijk. Zij bieden niet alleen actuele theoretische inzichten, maar zijn ook in staat de verbinding met en vertaling naar de praktijk te maken. Dit betekent dat je nieuwe kennis en vaardigheden daadwerkelijk in jouw eigen werk leert toepassen.

Online minicolleges

Onze docenten delen graag hun kennis. In online minicolleges vertelt een aantal van hen in circa 10 minuten over de essentie van hun vak zoals groepstherapie, autisme, SRH en schematherapie.

Wil je een online minicollege bekijken?

Vacatures

Opleiding tot klinisch psycholoog volwassenen en ouderen (KP V&O) RINO Groep

Met het vertrek van de huidige hoofddocent behandeling zijn we met ingang van 2018 op zoek naar een hoofddocent behandeling binnen de specialistische opleiding van de RINO Groep.
Naast diagnostiek, management en beroepsidentiteit en wetenschappelijk onderzoek is behandeling de vierde pijler van de opleiding tot klinisch psycholoog. Deze specifieke pijler leidt eveneens tot de BIG registratie Psychotherapeut.
 
Voor de functie van hoofddocent zoeken we een inspirerend en innovatief ingestelde klinisch psycholoog/psychotherapeut die in afstemming met de curriculumcommissie het onderwijs in de psychotherapie gaat organiseren, innoveren en (deels) doceren.
 
De KP V&O opleiding van de RINO Groep legt een relatief sterk accent op zogenoemde ‘empirically supported therapies’. Naast theorie en vaardigheden van de diverse therapieën besteden we ook aandacht aan het kritisch kunnen lezen van behandelonderzoek en het begrijpen welke implicaties de uitkomsten hebben voor de praktijk. Vooral dit laatste stelt de afgestudeerde klinisch psycholoog in staat om verantwoordelijkheid te dragen voor het behandelinhoudelijk beleid binnen een instelling.
Docenten die deskundig zijn op specifieke kennisdomeinen/psychotherapieën, zoals CGT, schematherapie, MBT, cliëntgerichte therapie, psychodynamische psychotherapie etc., dragen dit onderdeel van de opleiding. De hoofddocent is hiervoor verantwoordelijk. Een verdere taak van de hoofddocent is om samenhang te brengen tussen deze modulaire onderdelen en de overige pijlers van de KP-opleiding en te bevorderen dat de kennisontwikkeling gelijke tred houdt met de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.

De ideale kandidaat voelt zich uitgedaagd bij het lezen van de functie en heeft de volgende kenmerken:

 • Je bent een geregistreerd klinisch psycholoog/psychotherapeut, bij voorkeur nieuwe stijl
 • Je bent -bij voorkeur- gepromoveerd op een klinisch relevant onderwerp
 • Je bent werkzaam in de klinische praktijk
 • Je kunt goed samenwerken en delegeren
 • Je beschikt over of bent bereid een relevant netwerk op te bouwen
 • Je beschikt over didactische vaardigheden 
Onze voorkeur gaat uit naar een collega die de ambitie heeft te innoveren en actuele ‘state of the art’ kennis op het gebied van behandeling in het curriculum te introduceren. Ervaring of affiniteit met nieuwe onderwijsvormen is een pré.
We gaan ervan uit dat je je voor een ruime periode aan de opleiding wilt verbinden.
 
Verwachte tijdsinvestering per jaar:
 • 20 uur voor het bijwonen van bijeenkomsten en vergaderingen van de curriculumcommissie, de opleidingscommissie en andere bijeenkomsten KP V&O
 • 80 uur voor de afstemming met hoofdopleiders, docenten en het management van de KP opleiding, ontwikkeling van het programma, het benaderen en inpraten van gastdocenten
 • Afhankelijk van het aantal lesdagen dat je als docent verzorgt: de lesdagen en de voorbereidingstijd hiervoor. 
Meer informatie
Belangstelling? Stuur je CV en motivatie uiterlijk 1 november 2017 per mail naar de manager van de KP-opleiding Sacha Lamers of neem contact op via telefoonnummer 030 - 230 84 92. Meer informatie over de KP opleiding en de vacature hoofddocent KP V&O voor print.

Wie zoeken wij?
Voor onze blended basisopleiding cognitieve gedragstherapie zoeken we enthousiaste docenten, met name met expertise in op het gebied van kind & jeugd. Je beschikt over de registratie als supervisor bij de VGCt en over state-of-the-art kennis op het gebied van de cognitieve gedragstherapie. Deze kennis wil je graag uitdragen tijdens de online- en face to face lessen.

Blended lesgeven
De CGT opleidingen bij onze afdeling bij- & nascholing worden altijd in een blended (online in combinatie met klassikale lessen) variant aangeboden. Het is belangrijk dat je, net als wij, gelooft in blended lesgeven. Je geeft hier met enthousiasme en plezier vorm aan of hebt hier voldoende affiniteit mee om door ons hierin opgeleid te worden. Bekijk voor meer informatie het filmpje.

Functie

 • Je doceert aan de hand van een draaiboek
 • Je begeleidt, beoordeelt en toetst cursisten
 • Je werkt online en face-to-face
Wij bieden
 • Een overeenkomst volgens onze vaste docentenvergoeding docent/supervisor VGCt
 • Je werkt zelfstandig in een dynamische werkomgeving voor een organisatie met enthousiaste en professionele medewerkers
 • Er is ruimte voor initiatief en ontplooiing
 • Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan didactische onderwijsactiviteiten
Geïnteresseerd?
Mail jouw motivatie en cv naar docentencontact@rinogroep.nl. Voor meer informatie kun je mailen naar Annemiek Zwartkruis, opleidingsmanager CGT, a.zwartkruis@rinogroep.nl.

Docentschap bij RINO Groep

Ben je geïnteresseerd in docentschap bij de RINO Groep, wil je weten wat dit inhoudt en welke vormen van samenwerking mogelijk zijn?

Neem dan contact op met P&O Docenten:
José van der Stroom
030 230 84 36
docentencontact@rinogroep.nl