Young Professionals: Kickstart  (Y1801)

Inschrijven is niet meer mogelijk

Gemiddelde beoordeling > 8
Topdocenten uit de praktijk
CEDEO- / CRKBO-erkend
Mail mij bij nieuwe datumVoeg toe aan wensenlijst
Je verdiept je inhoudelijke kennis en vaardigheden onder leiding van topdocenten. Daarnaast kijken we naar jouw persoonlijke kwaliteiten en hoe je deze kunt inzetten in je werk en/of sollicitatieproces. We sluiten af met 'meet the pro's''s waar ervaren behandelaren vertellen over hun loopbaan en praktijkopleiders inzicht bieden in hoe ze kandidaten voor de Gz-opleiding selecteren. Het zijn twee dagen die om jou en je groepsgenoten draaien en gegarandeerd nieuwe inspiratie opleveren.
 
  • Inhoud

    Als afgestudeerd psycholoog of orthopedagoog heb je een mooie basis! Zoals je ook ontdekt zult hebben tijdens je studie en je eerste stage- en mogelijk werkervaring is er nog veel meer te leren. Tijdens de kickstart verdiep je op een aantal terreinen je kennis en, door de praktische opzet, vooral je vaardigheden.
    Tijdens of na je afstuderen spelen er ook diverse praktische vragen. De voornaamste is vaak hoe je een baan vindt, laat staan je droombaan. En wat doe je in de tussentijd? Wil en kun je wel of niet een werkervaringsplek invullen, een tijdje een hbo-functie vervullen? Hoe vergroot je je kansen om een Gz-opleiding te volgen? Welke mogelijkheden zijn er als je ambitie helemaal niet ligt in de richting van Gz-psycholoog?
     
    De RINO Groep heeft een speciaal Young professionals programma ontwikkeld. We bieden diverse praktische workshops, verzorgd door hoofdopleiders en topdocenten. Deze bieden je  handvaten waarmee je direct aan de slag kunt. We horen ook van deelnemers dat ze helpen in het maken van een keuze voor een vervolgopleiding. 
    Met deze tweedaagse kickstart willen we bereiken dat je:

    • nieuwe kennis en vaardigheden direct kunt toepassen;
    • een nieuwe groep mensen leert kennen met wie je tips en ervaringen kunt uitwisselen;
    • opnieuw ervaart hoe mooi het is om (straks) als psycholoog of orthopedagoog te werken;
    • vertrouwen hebt in de toekomst: je ziet meerdere (nieuwe) mogelijkheden, ook voor jou is er straks een prachtige baan en/of interessante vervolgstudie!
     
    Kun je niet vinden wat je zoekt of heb je behoefte aan meer persoonlijk advies? We organiseren twee keer per jaar een open dag waar je van harte welkom bent! De medewerkers van de infodesk denken ook altijd graag met je mee. 

    Wat kun je verwachten?

    De volgende onderwerpen komen elk een dagdeel aan bod:

    • Kernkwaliteiten
      Wie ben je en wat past bij je? Wat maakt jou uitermate geschikt als hulpverlener en hoe breng je dat over in je sollicitaties?
    • KOPP
      Matthijs Bogaerts neemt je mee in de KOPP-problematiek. Het niveau van dit dagdeel is gelijk aan de GZ-opleiding. Je bereidt enkele artikelen voor, de theorie wordt plenair besproken en daarna werk je een casus uit. Ben je afgestudeerd in de richting kind & jeugd, dan focus je je op het kind. Gaat je belangstelling uit naar volwassenen, dan richt je je op de ouders. Tot slot richt een deel van de groep zich op het systeem.
    • Workshop naar keuze: Gedragstherapie door Guido Machielsen of Mindfulness door Didi de Joode.
      Beide workshops sluiten aan bij wat je in je masteropleiding geleerd hebt en zijn praktijkgericht.
    • Meet the pro's
      Ervaren behandelaars en praktijkopleiders uit grote ggz-instellingen vertellen je over hun werk en hoe zij gekomen zijn waar ze nu zijn. Daarnaast geven ze inzicht in hoe zij sollicitaties beoordelen en wat jij kunt doen om jouw cv boven op de stapel te krijgen. We doen dit een setting die lijkt op College Tour, dit is dus je kans om al je (prangende) vragen te stellen.
    • Napraten en borrel
      Tijdens een gezellige borrel krijg je de gelegenheid om na te praten met elkaar, de aanwezige professionals en enkele opleidingsmanagers van de RINO Groep.
     
    Op dag 1 volg je het programma van 10.00 - 17.00 uur of van 14.00 - 21.00 uur. Dag 2 is voor degenen die de workshop Gedragstherapie volgen van 10.00 - 17.00 uur. Neem je deel aan de workshop Mindfulness, dan start je op dag 2 al om 9.00 uur. In de ochtend vinden de twee workshops parallel aan elkaar plaats, de middag bestaat uit een plenair programma.
    Je kunt op je inschrijfformulier aangeven of je op dag 1 's ochtends of 's middags wilt starten en welke workshop je op dag 2 wilt volgen. Mocht een keuzemogelijkheid niet meer beschikbaar zijn omdat de groep vol is, dan wordt dat op het inschrijfformulier vermeld.

  • Datums
    Lesdata

    Omvang

    2 dagen

    Datums

    22 en 23 oktober 2018

    Locatie

    Utrecht
  • Accreditatie
    Accreditatie

    Certificaat

    Na het actief bijwonen van de volledige kickstart ontvang je een certificaat.

  • Doelgroep
    Doelgroep

    • Basispsycholoog
    • Orthopedagoog
    De kickstart is bedoeld voor iedereen met een (recent) afgeronde opleiding Psychologie of Orthopedagogiek. Je bent echter al van harte welkom wanneer je minimaal halverwege je masterstage bent.
    Heb je meer dan twee jaar relevante werkervaring? Dan raden we je aan een keuze te maken uit ons overige aanbod.

  • Docenten
    drs. Matthijs Bogaerts

    drs. Matthijs Bogaerts

    Matthijs Bogaerts is klinisch psycholoog en directeur Behandelzaken Emerhese en Fornhese bij GGz Centraal.
    Lees meer
    drs. Gertjan van Hinsberg

    drs. Gertjan van Hinsberg

    Gertjan van Hinsberg is Gz-psycholoog, psychotherapeut, systeemtherapeut en EMDR-practitioner. Hij is werkzaam bij RIO zorg in Den Haag.Lees meer
    Roderick Jansen

    Roderick Jansen

    Roderick Jansen is manager opleidingen ontwikkeling en kerndocent bij de RINO Groep. Daarnaast is hij vaardigheidstrainer en gecertificeerd management consultant. Hij heeft als achtergrond HBO-V en MGZ-GGZ opleiding (sociale psychiatrische verpleegkundige). Met ervaring in de verslavingszorg en eerste psychosen behandeling.Lees meer
    Didi de Joode

    Didi de Joode

    Didi de Joode heeft jarenlange ervaring in de hulpverlener, onder andere als maatschappelijk werker. De laatste jaren richt zij zich volledig op het geven van cursussen, trainingen en coaching. Zij is gecertificeerd mindfulness-traniner en daarnaast gespecialiseerd in onderwerpen als psychiatrie, verslavingszorg, werkbegeleiding, coaching, interculturele communicatie en seksespecifiek werken.Lees meer
  • Reviews
    Reviews