Basiscursus EMDR volwassenen (A1879)

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Leer het behandelprotocol van EMDR toepassen in al zijn facetten en oefen met je eigen casuïstiek. Na de cursus ben je in staat om relatief ongecompliceerde posttraumatische stressstoornissen te behandelen.

Kosten: € 1.075

incl. digitale literatuur en lunch, plus een maaltijd op dag 1, excl. boeken

Inschrijven

Mogelijk t/m 7 maart 2018, tenzij eerder vol

Feiten

 • Omvang: 4 dagen van 9.30 - 17.30 uur (dag 1 tot 19.30 uur)
 • Datums: 11 en 12 april, 23 mei en 20 juni 2018
 • Kosten: € 1.075

Voor wie

 • Gz-psycholoog BIG
 • Psychotherapeut BIG
 • Klinisch psycholoog BIG
 • Klinisch neuropsycholoog BIG
 • Eerstelijnspsycholoog
 • Basispsycholoog
 • Psychiater
 • Arts
Lees de volledige doelgroepinformatie
Gz-psycholoog BIG, Psychotherapeut BIG, Klinisch psycholoog BIG, Klinisch neuropsycholoog BIG, Eerstelijnspsycholoog, Basispsycholoog, Psychiater en Arts

Deze cursus staat ook open voor degenen die al ten minste 1 jaar in opleiding zijn tot een van de genoemde beroepsgroepen. Voorwaarde is dat je voldoet aan de voorwaarden voor deelname van de Vereniging EMDR Nederland: www.emdr.nl

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je de volledige cursustijd (100%) aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Accreditatie: EMDR, FGzPt, NIP, NVvP, VGCt

Lees meer over de accreditaties

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Nadat EMDR in 1989 door Francine Shapiro werd ontdekt, werd het voornamelijk gebruikt om grote, eenmalige traumatische gebeurtenissen te verwerken. Tegenwoordig is er steeds meer bewijs dat het ook bij andere klachten effectief kan zijn. Deze vierdaagse basisopleiding is gericht op het leren toepassen van EMDR bij posttraumatische stressstoornis en andere aan trauma gerelateerde stoornissen.

Wat leer je?

Je leert het EMDR basisprotocol bij volwassenen in al zijn facetten toepassen. Na afronding ben je in staat om relatief ongecompliceerde posttraumatische stressstoornis te behandelen.

Doelgroep

Deze cursus staat ook open voor degenen die al ten minste 1 jaar in opleiding zijn tot een van de genoemde beroepsgroepen. Voorwaarde is dat je voldoet aan de voorwaarden voor deelname van de Vereniging EMDR Nederland: www.emdr.nl

Inhoud

Deze basisopleiding is gericht op het begrijpen en leren uitvoeren van EMDR. Theoretische inleidingen zoals de empirische status van EMDR en werkingsmechanismen worden geïllustreerd met videopresentaties en oefeningen. Stap voor stap wordt het EMDR basisprotocol doorgenomen en toegelicht. Je oefent in kleine groepen en in tweetallen. Bij oefening in tweetallen wordt gebruik gemaakt van min of meer emotioneel beladen herinneringen van de deelnemers. Na de tweede dag pas je het geleerde toe bij jouw eigen cliënten. De derde en vierde dag worden besteed aan het plenair bekijken en bespreken van door alle deelnemers gemaakte videofragmenten van een EMDR-sessie met een eigen cliënt.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je de volledige cursustijd (100%) aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Incompany en groepskorting

Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden.

Je kunt ook zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting. Bekijk de voordelen van een Samen SLIM-groep.

Accreditatie & Erkenning

Beroepsregistratie

Na deelname aan deze basisopleiding kun je lid worden van de Vereniging EMDR Nederland. Informatie hierover wordt in de loop van de basisopleiding verstrekt, zie ook www.emdr.nl.

Literatuur & Benodigdheden

De Jongh, A. & Ten Broeke, E. (6e druk 2013). Handboek EMDR: een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma. Pearson Assessment and Information B.V.: Amsterdam. ISBN 9789026522574. Dit boek dient voor aanvang te zijn gelezen.

Uiterlijk vijf weken voor de startdatum word je geïnformeerd over eventuele wijzigingen.

De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

Docent

Enthousiast geworden?
Schrijf je meteen in!

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: A1879 zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl