Datum:

Kosten: € 420

Mogelijk t/m 10 april 2024, tenzij eerder vol

Training Liberman module 2: Omgaan met psychotische symptomen  (L2402)

Eendaagse training

Hoe help je mensen met een ernstige psychiatrische stoornis zo goed mogelijk omgaan met psychotische symptomen? In deze training leer je hoe je deze cliënten de vaardigheden bijbrengt om waarschuwingssignalen te herkennen, stress en symptomen tijdig te bestrijden en een terugval te voorkomen. Je oefent met technieken afkomstig uit de gedragstherapie, de leertheorie en de psycho-educatie met concrete casuïstiek.
 

Feiten

 • Omvang: 1 woensdag van 10.00-16.00 uur
 • Datum: 15 mei 2024
 • Locatie: Utrecht
 • Docent: Roderick Jansen
 • Docent

 • Kosten: € 420
 • Cursuscode: L2402

Voor wie

 • Basispsycholoog
 • Verpleegkundig specialist
 • Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
 • Hbo-verpleegkundige
 • Mbo-verpleegkundige
 • Sociaal pedagogisch hulpverlener
 • Sociaal pedagogisch werker
 • Maatschappelijk werker
Basispsycholoog, Verpleegkundig specialist, Sociaal psychiatrisch verpleegkundige, Hbo-verpleegkundige, Mbo-verpleegkundige, Sociaal pedagogisch hulpverlener, Sociaal pedagogisch werker en Maatschappelijk werker

Accreditaties

Er zijn geen accreditaties.

Bekijk ons geaccrediteerde aanbod

Je ontvangt een certificaat indien je 100% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Ter ondersteuning van het gebruik en een adequate implementatie van de Liberman modules biedt de RINO Groep trainingen aan voor professionals die met deze modules willen werken. De Liberman modules bieden cliënten met een ernstige psychiatrische stoornis de mogelijkheid op een systematische manier vaardigheden op uiteenlopende levensterreinen te leren. Het stelt hen zo in staat hun zelfstandigheid te vergroten. Hierdoor wordt de basis gelegd voor sociale re-integratie. De Liberman modules zijn gericht op het leren van praktische en sociale vaardigheden en behandelen ieder een afgerond onderwerp. Bij de opbouw van de modules is gebruik gemaakt van de expertise uit de gedragstherapie, de leertheorie en de psycho-educatie.

Deze training is door voorgaande deelnemers beoordeeld met een 8,0.

Wat leer je?

Als professional word je getraind in het overdragen van de module 'Omgaan met psychotische symptomen'. Na afloop van de training heb je je vaardigheden eigen gemaakt om de methodiek conform de didactiek en uitgangspunten van Liberman over te dragen aan jouw cliënten.

Inhoud

Tijdens deze eendaagse kennismakingstraining ga je aan de hand van zeven leerstappen aan de slag met de inhoud van module 2 en de vier vaardigheidsdomeinen en daaraan gekoppelde deelvaardigheden:
1. herkennen van waarschuwingssignalen
2. omgaan met waarschuwingssignalen
3. omgaan met blijvende symptomen
4. drugs vermijden

Je wordt getraind in de overdracht van deze module aan cliënten.

In elke module wordt de techniek voor het oplossen van problemen geoefend en worden communicatievaardigheden besproken en getraind.

Na het volgen van een Liberman module wordt aan alle trainers de praktijkoefendag geadviseerd om de trainersvaardigheden verder aan te scherpen. Tijdens deze dag worden problemen die men tegenkomt bij het geven van de trainingen, besproken en geoefend. De praktijkoefendag is tevens een verplicht onderdeel van de certificering tot train-de-trainer Liberman, samen met de TCBS-dag en de toetsen.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je 100% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Incompany en groepskorting

De meeste cursussen van de RINO Groep kunnen ook incompany in jouw organisatie worden gegeven. Ook kun je zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting met ons Samen SLIM concept. Informeer naar de mogelijkheden.

Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden.

Accreditatie & Erkenning

Er zijn geen accreditaties.

Bekijk ons geaccrediteerde aanbod

Literatuur & Benodigdheden

Je ontvangt de handleiding voor de trainer en een werkboek van de deelnemer 'Omgaan met psychotische symptomen' (bij de cursusprijs inbegrepen). Als je met de training aan cliënten aan de slag wilt, heb je daarnaast een instructie-dvd en voor elke cliënt een eigen werkboek nodig. Als die niet in jouw instelling beschikbaar zijn, kun je bij ons deze materialen bestellen.

De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

 • Docent: Roderick Jansen
 • Docent

  Enthousiast geworden?
  Schrijf je meteen in!

  Folder (pdf)

  Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

  Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: L2402 zodat we je snel kunnen helpen.

  030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl