Behandeling van cliënten met een negatief zelfbeeld  (A2491)

€ 545

Selecteer uitvoering:
Inschrijven

Mogelijk t/m 8 mei 2024,
tenzij eerder vol

Gemiddelde beoordeling > 8
Topdocenten uit de praktijk
CEDEO- / CRKBO-erkend
Mail mij bij nieuwe datumVoeg toe aan wensenlijst
Hoe kun je mensen met een negatief zelfbeeld helpen om positiever naar zichzelf te gaan kijken? In deze cursus leer je werken met twee interventietechnieken die hier specifiek op gericht zijn en ontdek je meer over de achtergronden van dit probleem. Want hoe minder negatief het zelfbeeld, hoe kleiner het risico op psychiatrische stoornissen en hoe groter de kans op goede behandelresultaten.
 
 • Inhoud

  Negatief zelfbeeld is een veelvoorkomend, invaliderend probleem in het ontstaan en in standhouden van verschillende psychiatrische ziektebeelden. In de literatuur wordt al langere tijd de associatie beschreven tussen negatief zelfbeeld en verschillende psychiatrische diagnosen. Tevens wordt negatief zelfbeeld genoemd als negatieve voorspeller voor therapie-uitkomst. In deze cursus worden twee specifieke interventietechnieken behandeld die zich richten op behandeling van negatief zelfbeeld. Zowel het model van Fennel als de COMET-training van Korrelboom worden in de cursus besproken en de verschillende interventietechnieken eigen gemaakt. Daarnaast wordt er stilgestaan bij de keuze voor bovenstaande modellen en/of EMDR rechtsom. 

  Bekijk ook onze cursus die specifiek gericht is op het behandelen van jongeren (adolescenten) met een negatief zelfbeeld.

  Wat kun je verwachten?

  Theoretische achtergronden omtrent negatief zelfbeeld worden besproken evenals behandelinterventies die specifiek gericht zijn op behandeling van negatief zelfbeeld.

  Wat leer je?

  Het kunnen aanbieden van een geprotocolleerde behandeling, die specifiek gericht is op het negatief zelfbeeld.

  Werkwijze

  De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.  Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden.

 • Datums
  Lesdata

  Omvang

  2 woensdagen. Lesdag 1 van 9.30-16.30 uur, lesdag 2 van 9.30-12.30 uur

  Datums

  12 en 26 juni 2024

  Locatie

  Utrecht
 • Accreditatie
  Accreditatie

  Certificaat

  Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

 • Doelgroep
  Doelgroep

  • Gz-psycholoog BIG
  • Eerstelijnspsycholoog NIP
  • Basispsycholoog
  • Gedragstherapeut
  • POH-GGZ
  • Verpleegkundig specialist
  • Sociaal psychiatrisch verpleegkundige

 • Docenten
  drs. Sylvia Vaassen

  drs. Sylvia Vaassen

  Sylvia Vaassen is psychotherapeut en supervisor VGCT. Zij is werkzaam als behandelcoördinator/ afdelingsmanager bij Trubendorffer.  Afgelopen 20 jaar heeft ze gewerkt in de forensische ggz en gezinsgerichte ambulante sggz, waar zij kinderen, jeugdigen en volwassenen heeft behandeld.  Daarnaast geeft ze al vele jaren vanuit haar trainingsbureau verschillende trainingen en cursussen.Lees meer
 • Literatuur
  Verplichte literatuur:
  Zelfbeeldtraining voor kinderen en jongeren, Competitive Memory Training (COMET); Marije Kuin, Paulien Peters; ISBN 9789036828758 (Handleiding)

  Aanbevolen literatuur:
  Werken aan je zelfbeeld, Competitive Memory Training (COMET); Marije Kuin, Paulien Peters; ISBN 9789036828772 (Werkboek)
 • Reviews
  Reviews