Inleiding in Pivotal Response Treatment (PRT) ®  (A2019)

Inschrijven is niet meer mogelijk

Gemiddelde beoordeling > 8
Topdocenten uit de praktijk
CEDEO- / CRKBO-erkend
Mail mij bij nieuwe datumVoeg toe aan wensenlijst
Hoe breng je kinderen met autisme verder in vaardigheden als communicatie? In deze cursus maak je kennis met Pivotal Response Treatment®, een gedragstherapeutische behandeling die zich richt op belangrijke kernvaardigheden als contact maken. Je ontdekt dat een behandeling die gericht is op die kernvaardigheden het kind helpt om andere vaardigheden - zoals oogcontact - automatisch mee te ontwikkelen.
 
  • Inhoud

    Pivotal Respons Treatment® (PRT®) is een gedragstherapeutische behandeling voor kinderen met een autismespectrumstoornis die zich richt op kernvaardigheden. Pivotal is een Engels woord dat ‘kern’betekent. Voorbeelden van deze kernvaardigheden zijn motivatie voor contact en communicatie en initiatief nemen in het contact. Meer concrete doelen zijn onder andere: de taalontwikkeling op gang brengen of verder ontwikkelen, vragen stellen en opmerkingen maken. Door de behandeling te richten op deze kernvaardigheden zien we dat het kind andere vaardigheden op een natuurlijke manier ontwikkelt. Op deze inleidende dag gaan we vooral in op de PRT principes gericht op motivatie voor contact en communicatie, wat aan de basis ligt van alle verdere ontwikkeling. Wat maakt dat er een positieve interactiespiraal en gedeeld plezier ontstaat?

    Bij gelijktijdige inschrijving (op dezelfde dag) voor drie of meer cursussen waarvoor accreditatie is toegekend of aangevraagd i.h.k.v. de (her)registratie Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP of NVO Orthopedagoog-Generalist, ontvang je 10% korting per cursus. Vermeld op het inschrijfformulier code NIPNVO.

    Wat kun je verwachten?

    In de cursus wordt kort besproken waar Pivotal Respons Treatment® (PRT®) vandaan komt. Daarnaast worden Applied Behavior Analysis (ABA) en Discrete Trial Training (DTT) aangestipt. Vervolgens wordt ingegaan op de principes van PRT gericht op motivatie voor contact.

    Wat leer je?

    Je neemt kennis van de onderliggende principes van Pivotal Response Treatment® en hoe deze gedragstherapeutische interventie toegepast kan worden in de behandeling van kinderen met een autismespectrumstoornis.

    Werkwijze

    De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.  Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden.
    Bij inschrijving op één dag voor drie of meer activiteiten met accreditatie i.h.k.v. de (her)registratie Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP of NVO Orthopedagoog-Generalist, krijg je 10% korting per cursus. Gebruik op je inschrijfformulier kortingscode NIPNVO.

  • Datum
    Lesdata

    Omvang

    1 maandag van 09:30 tot 16:30

    Datum

    25 mei 2020

    Locatie

    Utrecht
  • Accreditatie
    Accreditatie

    Certificaat

    Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

  • Doelgroep
    Doelgroep

    • Gz-psycholoog BIG
    • Eerstelijnspsycholoog NIP
    • Kinder- en jeugdpsycholoog NIP
    • Orthopedagoog-Generalist BIG
    • Basispsycholoog
    • Orthopedagoog

  • Docenten
    drs. Amalie Wiggins

    drs. Amalie Wiggins

    Amalie Wiggins is orthopedagoog, GZ-psycholoog en gecertificeerd docent (Level V) Pivotal Respons Treatment® (PRT®). Amalie is werkzaam op de polikliniek van het Leo Kannerhuis in Amsterdam waar ze een PRT oudertraining heeft ontwikkeld en een interne opleiding in de PRT verzorgt.Lees meer
  • Literatuur
    Koegel, R.L. & Kern Koegel, L. (2012). Pivotal Response Treatment. Focus op motivatie en communicatie bij autisme (1e druk). Huizen: Uitgeverij Pica. ISBN: 9789077671764
  • Reviews
    Reviews