Startdatum:

Risicotaxatie in de ambulante praktijk: training in de RAF GGZ (A1952)

De RAF GGZ is een risicotaxatie-instrument speciaal voor de ambulante forensische ggz. In deze training leer je de RAF GGZ toepassen voor het inschatten van risico's in het gedrag van je cliënten. En je ontdekt wat je er nog meer mee kunt: behandelingen evalueren, vorderingen zichtbaar maken en aanknopingspunten vinden voor het vervolg van een behandeling.

Kosten: € 320

incl. digitale literatuur en handleiding RAF GGZ binnen de ambulante praktijk (jeugd of volwassenen)

Feiten

 • Locatie: Utrecht
 • Kosten: € 320
 • Cursuscode: A1952

Voor wie

 • Gz-psycholoog BIG
 • Psychotherapeut BIG
 • Klinisch psycholoog BIG
 • Klinisch neuropsycholoog BIG
 • Kinder- en jeugdpsycholoog NIP
 • Basispsycholoog
 • Orthopedagoog
 • Psychiater
Gz-psycholoog BIG, Psychotherapeut BIG, Klinisch psycholoog BIG, Klinisch neuropsycholoog BIG, Kinder- en jeugdpsycholoog NIP, Basispsycholoog, Orthopedagoog en Psychiater

Accreditaties

Accreditatie: FGzPt, NVvP

Lees meer over de accreditaties

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

De ambulante forensische ggz heeft behoefte aan een risicotaxatie-instrument dat is toegesneden op haar cliëntenbestand. Instrumenten zoals de HCR-20 en de SVR-20, die zijn gevalideerd voor klinische populaties, zijn niet zonder meer te gebruiken in een ambulante setting. In de Waag, onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten, is een specifiek op het ambulante cliëntenbestand afgestemd risicotaxatie-instrument ontwikkeld: de RAF GGZ. Met behulp van de RAF GGZ wordt het recidiverisico ingeschat door in kaart te brengen hoe een persoon op uiteenlopende levensdomeinen functioneert. Het instrument is geschikt voor alle delicttypen.

Wat leer je?

Je bent op de hoogte van de recente wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van risicotaxatie van volwassen daders in de ambulante forensische ggz. Tevens ben je in staat de RAF GGZ, afhankelijk van je werksetting de versie jeugd of versie volwassenen, te scoren en op basis daarvan tot een onderbouwde inschatting van het recidiverisico te komen.

Inhoud

 • Inschatten van het recidiverisico met behulp van de RAF GGZ versie jeugd of volwassenen
 • Gebruik van de resultaten van het instrument voor het evalueren van de behandeling
 • Zichtbaar maken van vorderingen en vinden van aanknopingspunten voor vervolg van de behandeling

Korte theoretische informatie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Voor de start van de training maak je voorbereidingsopdrachten aan de hand van casuïstiek. Deze worden tijdens de training besproken. De voorbereiding kost ongeveer vijf uur.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Incompany en groepskorting

Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden. Wij hebben de jeugdversie van deze training incompany uitgevoerd voor oa. FJP Accare te Groningen.

Je kunt ook zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting. Bekijk de voordelen van een Samen SLIM-groep.

Literatuur & Benodigdheden

De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: A1952 zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl