Startdatum:

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en systeemtherapie (B1840)

In deze training leer je op een praktische manier hoe je Acceptance and Commitment Therapy (ACT) kunt toepassen in systeemtherapie. Je leert hoe je samen met cliënten kunt werken aan de door hen gewenste gedragsverandering op een compassievolle en wetenschappelijk onderbouwde manier.

Kosten: € 775,-

incl. lunch en digitale literatuur, excl. werkboek

Inschrijven

Mogelijk t/m 29 januari 2018, tenzij eerder vol

Feiten

  • Omvang: 3 maandagen van 9.30 - 16.30 uur
  • Datums: 5 en 19 maart en 2 april 2018
  • Locatie: Utrecht
  • Docent: Mw. D. Matthijssen
  • Kosten: € 775,-
  • Cursuscode: B1840

Voor wie

  • Gedragstherapeut
  • Systeemtherapeut
Gedragstherapeut en Systeemtherapeut

NVRG-geregistreerde systeemtherapeuten en systeemtherapeutisch werkers (STW). Theoretische kennis en ervaring met ACT (een basisopleiding in ACT) wordt aanbevolen.

Accreditaties

Accreditatie: NVRG

Lees meer over de accreditaties

Je ontvangt een certificaat als je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Systeemtherapie is gericht op verandering in de omgang en/of de aard van de relaties en het vergroten van de veerkracht van mensen. Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een derde generatie gedragstherapie en een evidence based therapievorm. Door ACT in systeemtherapie te gebruiken kun je aan die verandering binnen relaties werken op een compassievolle en wetenschappelijk onderbouwde manier.
​​​​​​​
In deze training leer je op een praktische manier hoe je ACT kunt toepassen in systeemtherapie. Je leert hoe je met cliënten kunt samenwerken aan de door hen gewenste gedragsverandering. Zij leren hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan gewenste interacties en/of verbetering in de samenwerking. Daarbij besteden we specifiek aandacht aan de manier waarop je ACT kunt inzetten om het contact tussen ouder en kind te verbeteren, samen te werken aan de ontwikkeling van de kinderen en handiger samen problemen op te lossen. Het werkboek ‘Samen ACTief in je gezin’ wordt gebruikt als basis voor deze training (www.samenactiefinjegezin.nl).

Doelgroep

NVRG-geregistreerde systeemtherapeuten en systeemtherapeutisch werkers (STW). Theoretische kennis en ervaring met ACT (een basisopleiding in ACT) wordt aanbevolen.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat als je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Incompany en groepskorting

Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany gegeven worden.

Je kunt ook zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting. Bekijk de voordelen van een Samen SLIM-groep.

Accreditatie & Erkenning

Literatuur & Benodigdheden

De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

Docent

Enthousiast geworden?
Schrijf je meteen in!

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: B1840 zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl