Datum:

Inspiratieclass 3: Hulpverlener in De Nieuwe GGZ (C1720)

Uit de serie 'De Nieuwe GGZ: Samen beter'

De serie bestaat uit 7 aparte innovatieve inspiratieclasses voor vernieuwende behandelaars en ervaringsdeskundigen. In elke inspiratieclass staat een thema uit Samen Beter, De Nieuwe GGZ en Positieve Gezondheid centraal.
Wil je een expert worden op het gebied van 'De Nieuwe GGZ: Samen beter'? Bij deelname aan 3 of meer inspiratieclasses ontvang je van ons een certificaat 'Expert De Nieuwe GGZ: Samen beter'. Bovendien krijg je een flinke korting bij inschrijving voor 4 of meer inspiratieclasses.

Kosten: € 175


TIP: Schrijf je in voor 4 of meer inspiratieclasses en ontvang korting

Feiten

 • Omvang: 1 vrijdag van 13.30 - 17.30 uur
 • Datum: 24 november 2017
 • Locatie: RINO Groep Utrecht
 • Docenten: drs. Inge UmbgroveElly van Wijk
 • Docenten

 • Kosten: € 175
 • Cursuscode: C1720

Voor wie

 • Gz-psycholoog BIG
 • Psychotherapeut BIG
 • Klinisch psycholoog BIG
 • Klinisch neuropsycholoog BIG
 • Psychiater
 • Arts
 • Verpleegkundig specialist
Gz-psycholoog BIG, Psychotherapeut BIG, Klinisch psycholoog BIG, Klinisch neuropsycholoog BIG, Psychiater, Arts en Verpleegkundig specialist

Accreditaties

Accreditatie: FGzPt, NVP, NVvP, VSR

Lees meer over de accreditaties

De serie biedt de nieuwste inzichten en ervaringen over mentale gezondheid aangereikt in concrete handvatten op basis van positieve gezondheid en de herstelgerichte menswaardige GGZ. De serie bestaat uit 7 aparte innovatieve inspiratieclasses voor vernieuwende behandelaars en ervaringsdeskundigen.

Hoe werkt het?

In elke inspiratieclass staat een thema uit Samen Beter, De Nieuwe GGZ en Positieve Gezondheid centraal. Sprekersduo’s, bestaande uit een ervaringsdeskundige en een GGZ-behandelaar of professional, gaan met jou in op de essentie van zorg, rollen en ervaringen omtrent dit thema. Interactie en ruimte voor persoonlijke aandacht staan centraal. Tijdens de inspiratieclass en bij de borrel na afloop kun je al je vragen aan de beide sprekers stellen. Zodat je vol inspiratie en met handvatten samen met je cliënt, patiënt, familie, collega en buren vanaf morgen op welke schaal dan ook praktijk kunt maken van positieve gezondheid.

Wil je ook een expert worden op het gebied van 'De Nieuwe GGZ: Samen beter'?
Schrijf je in voor 3 of meer inspiratieclasses, dan ontvang je van ons een certificaat 'Expert De Nieuwe GGZ: Samen beter' en je krijgt bovendien een flinke korting.
Bijvoorbeeld: 4 inspiratieclasses van €700 voor €600. Bij inschrijving voor alle 7 inspiratieclasses, betaal je er 6 en krijg je de 7e ter waarde van 175 euro gratis.

Bijdrage aan maatschappelijke project?
Passend bij De Nieuwe GGZ en bij duurzame verandering gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel Stichting Social Run ter ontwikkeling van duurzame sociale projecten.

Wat leer je?

De serie biedt de nieuwste inzichten en ervaringen over mentale gezondheid aangereikt in concrete handvatten op basis van positieve gezondheid en de herstelgerichte menswaardige GGZ.

Inhoud

Hulpverlener in De Nieuwe GGZ

 • Concrete uitwerking van de 4 rollen van de hulpverlener : adviseur-diagnost , interventionist, coach, ervaringsdeskundige
 • Invullen van de verschillende rollen van de hulpverlener in relatie tot de kwetsbaarheid en weerbaarheid van de client
 • Aangaan van een verbinding met de client: contact maken en een therapeutische relatie tot stand brengen
 • De attitude van de behandelaar: van empathische niet-weter tot coachende deskundige.
 • Oefenen met ervaringsgerichte, (semi-)gestructureerde en ongestructureerde opdrachten met inzet van ervaringsdeskundigen.
In deze cursus wordt de vraag beantwoord hoe de hulpverlener ineen “Nieuwe GGZ”, waarin het invullen van verschillende rollen als hulpverlener in relatie tot de kwetsbaarheid en weerbaarheid van decliënt essentieel is, vorm kan krijgen. We laten ons inspireren door het werk van o.a. Yrvin Yalom en Jim van Os die ons helpen om
middels het aangaan van verbinding en ontmoeting van de cliënt de verschillende rollen, van empathische niet-weter tot coachendeweter, in te kunnen vullen.
De nadruk van de cursus ligt vooral op de attitude van de hulpverlener in het therapeutisch proces en op de vaardigheden die van belang zijn om de verschillende rollen passend bij de fase van het therapeutisch proces te kunnen verwezenlijken.
Middels theorie, ervaringsgerichte, (semi-)gestructureerde en ongestructureerde projectieve opdrachten wordt de inzet van de verschillende rollen uiteengezet en een vertaling gemaakt naar de dagelijkse praktijk. Hierbij speelt de inbreng van ervaringsdeskundigen een belangrijke rol

Sprekers
Drs. Inge Umgrove, klinisch psycholoog, psychotherapeut, Zorggroep Ars Curae
Elly van Wijk, ervaringsdeskundige
Drs. Geza Kovacs, klinisch psycholoog, onderzoeker, Zorggroep Ars Curae

Ben je ervaringdeskundige en heb je interesse in deze mastersclass?
Voor ervaringsdeskundigen hebben we voor deze masterclass een aantal plaatsen met een gereduceerd tarief van €100, gebruik bij het inschrijven code SamenBeter3, op=op. Niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. We verzoeken je om je als ervaringsdeskundige voor één inspiratieclass aan te melden. Kies die inspiratieclass waar jouw ervaring van toegevoegde waarde is.

Certificaat

Accreditatie & Erkenning

 • Docenten: drs. Inge UmbgroveElly van Wijk
 • Docenten

  Heb je vragen over deze bijeenkomst?

  Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: C1720 zodat we je snel kunnen helpen.

  030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl

  Ook interessant voor jou